dijous, 7 de setembre del 2006

Parlant del canvi...

Enguany no he tingut això conegut com vacances però si que he decidit trencar una miqueta la monotonia i per això este blog s'ha ressentit. Promet tornar a la qüotidianitat de les actualitzacions...

Ahir, mentre estava tancat a eixa peixera que tenim el BLOC JOVE com a despatx passà per davant meua Joan. I. Pla i ho va fer acompanyat d'Isabel Escudero (gran dona!). Venien a la Seu Nacional del BLOC per explicar-li a Morera i a Chesa les motivacions de la moció de censura presentada pel PSPV-PSOE contra l govern de Francisco Camps. Com que un és de fàcil distracció no vaig poder evitar deixar la redacció del plà estratègic per altre moment i posar-me a pensar si eixe home que passava per davant del despatxet, decorat amb cartells d'Adéu PP i de la campanya Vosté està ací, seria el proper Molt Honorable en substitució de Camps.

No vaig poder evitar recordar l'acudit aquell del "sutto o muette"... per a després baixar el cap i seguir redactant, amb més entusiasme encara, el document que guiarà l'activitat del BLOC JOVE durant els propers mesos. I potser sone a tòpic, de tantes vegades que ho haureu escoltat, però eixa dosi extra d'entusiasme te una clara motivació: e valencianisme progressista és la única garantia que el canvi polític siga real, profund i ràpid.

Les negociacions amb EU, pel que s'ha vist en premsa les darreres setmanes, no estan sent especialment fàcils. Chesa, portaveu de la comissió negociadora del BLOC, ja ha explicat que la proposta que ha trascendit de 7 llocs d'eixida per a EU i 2 per al BLOC, no és acceptable.

Finalment seran els respectius organs decissoris de cada partit els que determinaran si n'hi ha acord o no però , seria molt decebedor, per a la societat de tarannà valencianista i progressista, que la barrera electoral del 5% fora instrumentalitzada no només pels principals partits polítics, sinó també per EU a les negociacions. Seria un excés absolutament imperdonable per part dels de Glòria Marcos, Marga Sanz i Pasqual Mollà. I els excessos tenen, de vegades, conseqüències.

L'ADÉU PP ha de ser una realitat el maig del 2007, i vull pensar que ho serà. No se quin serà el camí, fins i tot tinc dubtes de quin és el més ràpid, el més segur o el més convenient per al país. Però el canvi polític i la garantia de la seua efectivitat és la prioritat per al nacionalisme valencià. No és res nou però potser mai està de més recordar-ho.


PS: L'estiu ens ha deixat l'obra de xiquetalemany, que calfarà l'ambient fins que el concurs de vídeos que hem organitzat del BLOC JOVE, siga una realitat. El creatiu personatge anònim dedica també uns videos als aspirants a actors del canvi. Potser este siga , de tot , el més divertit.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

no està gens bé, estimat, malparlar dels futurs socis de coalició i, esperem, de govern.

imagina't que algun pcero llegeix este bolg i s'emprenya i llences a fer la mà totes les negociacions...

la chesa mai t'ho perdonaria...

b7

Anònim ha dit...

TODOS LOCOS. DÁIS PENA.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com