dimecres, 15 de novembre del 2006

Prevarica?

Pareix senzill....
L'Estatut d'autonomia recentment reformat parla d'idioma valencià (en realitat, per sort o epr desgràcia, ja ho feia, en eixe terme des de la seua aprovació al 1982) i diu que este té un referent normatiu oficial, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, les ordres de la qual, són d'obligat compliment per part de totes les instiucions públiques valencianes.
L'AVL dictaminà per unanimitat que valencià i català són una mateixa llengua i a més a més manté uns criteris normatius basats en l'évolució de les normes del 32, signades a Castelló, i que han estat durant anys emprades a tots els nivells per els institucions públiques valencianes. Les que tots i totes coneixeu i utilitzeu quan escriviu en valencià.
La Diputació de València és una institució pública valenciana que ha de respectar l'estatut d'autonomia i per tant l'AVL i els seus criteris.
Giner , President de la Diputació de València, no respecta esta decisió i utilitza, i així ho manifesta explícitament, una atra normativa. no oficial a l'hora de programar activitats i editar publicacions.
Si les lleis servixen per a alguna cosa, i parlem de l'Estatut, llei orgànica de l'estat, espere que el jutjat dictamine que Giner està prevaricant a l'actuar al marge de la llei sabent-ho.
I per descomptat, Giner i qualsevol altre individu o col·lectiu, que utilitze, fora dels documents oficials i derivats de la gestió pública, la normativa que li vinga en gana....
Ja era hora que alguna associació es decidira a fer el que han fet els Amics de la Llengua Catalana.
La meua més sincera enhorabona per la seua valentia.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com