dilluns, 5 de febrer del 2007

Sant Blai a Potries

Potries és un xicotet poble de La Safor que per estes dates celebra el seu Porrat dedicat a Sant Blai. Dissabte era el dia del sant i amb ell començà un Porrat que des de fa alguns anys esdevé alguna cosa més enllà de la tradicional fira. L'Ajuntament de Potries, amb l'amic Damià Oliver al front, va pensar que seria bo acompanyar els aspecets tradicionals d'alguna iniciativa temàtica que modernitzara l'esdeceniment i enguany e s'ha optat per batejar-ho com el Porrat de la Comunicació.
Així els tallers sobre creació de blogs i pàgines webs, les paradetes de llibreries i editorials, i les xarrades de periodistes valencians com Vicent Partal s'unien als actes religiosos, a les actuacions musicals o teatrals, les atraccions de fira epr als més menuts, les exposicions, i les parades de fruits secs. (M'he quedat sense comprar-me les pelailles!!)
La pluja ha caigut intensament sobre Potries i ens ha provocat un cert refredat a a més d'un, però no ha aigualit l'entusiasme d'un xicotet poble per fer coses grans, demostrant que des del món rural es poden plantejar iniciatives de modernització que, tot i que a escala, res tenen que envejar a les plantejades a les nostres grans urbs. Este cap de setmana he vist iniciativa i capacitat. I molta culpa d'açò la té la gestió del BLOC a la localitat. Potser perque en comptes de retallar-la com sovint fan altres partits polítics preocupats epr una societat civil que els supera, des d'esta casa es gestiona amb gust, es promou i es premia, la innovació.
I per descomptat els visitants no trobarem a Potries megaprojectes urbanístics. Però potser us sorprendrà descobrir un poble amb encant.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com