divendres, 23 de març del 2007

Falles folles fetes foc



Les falles 2007 foren una miqueta atípiques. Vaig canviar les revetles per espais tancats de modernor més o menys alternativa sorprenentment menys carregats i les visites als monuments d'especial per breus recorreguts per les "altres falles" com la que plantaven a Arrancapins (felicitats pel centenari!) , Mossen Sorell, Lepant...



La culpa del cansament, el fred i les companyies (no s'anaven a lliurar dels retrets...) La nit de la cremà no fou una excepció. Enguany no m'apuntí a xiular des de la plaça de l'Ajuntament i vam optar per intuir la cremà de Na Jordana, i dic intuir i no vore per que el fum negre cobria la plaça i el carrer de Salvador Giner... tot i el fort vent que hores abans havia derribat Exposició i L'Antiga (me les vaig perdre!!!).


Després vam gaudir d'una cremà que com si d'un ou Kinder es tractarà era a la vegada original, moderna i tradicional. Mossen Sorell-Crona, plantà una gran mamella d'inspiració berlanguiana que va tindre un final molt digne. Un genial espectacle audiovisual que transformà la mamella en paella, taronja, mar, cel, masclet.... Una mamella pensada per a esdevindre pantalla però sobretot per a una cremà neta, sense fum negre, lenta, lluida i càlida com la que vam presenciar. Vore el foc eixir d'entre l'estructura de vareta fou un espectacle que difícilment podrà apropar-vos mínimament qualsevol típus de descripció.


Este cap de setmana uns quants municipis cremaran els seues falles, uns epr tradició musical i altres per la força del vent, com Nàquera. Jo estaré per Brussel·les i hauré d'arrossegar la fam de foc, com a mínim, fins a els fogueres d'Alacant. I si m'ho permeteu, espere que llavors amb Toni Arques a l'ajuntament, puga gaudir de la festa amb la major intensitat possible.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com