dimarts, 10 de juliol del 2007

De Solsona vinc.

Casualitats de la vida han volgut que mentre ací, a casa nostra, es constituïa Iniciativa del Poble Valencià servidor i el bon company Vicent Sanchez participàrem, com a representants del BLOC JOVE, a la trobada d'estiu de Joves d'Esquerra Verda, les joventuts d'IC-V.

La trobada d'estiu, que les joventuts ecosocialistes catalanes han fet a Solsona ens ha servit per a conèixer una gent meravellosa, divertida i desacomplexada, però també per entendre millor una manera diferent i molt respectable d'entendre el catalanisme progressista.

Allà hem trobat també gent molt respectuosa amb la complexa qüestió nacional valenciana sobre la que sovint de manera molt frívola s'acostuma a teoritzar doctrinalment més enllà del Sénia. I també una manera d'entendre l'esquerra, el progressisme, molt moderna, i atractiva, i sobretot conscient de quin és el marc de l'europa actual, tants anys després de la caiguda del vell mur. Allà hem trobat bona gent, que treballa bé i molt sincera. M'agradaria poder trobar-me el mateix ací, un projecte similar. Ho dic des del menor dels partidismes. Des dels matissos, i les diferències, desitge la millor de les sorts a la possible existència d'un projecte similar a terres valencianes.

I ho faig per que pense que cal un nacionalisme postessencialista, cívic i europeista, modernitzador i no domàtic, i una esquerra igualment actualitzada, plural i d'accent social i nítidament ecologista. Un valencianisme taronja i una esquerra verda, o si ho preferiu, una esquerra taronja i un valencianisme verd.

5 comentaris:

Xavier López ha dit...

Estàs donant la teua benedicció a una nou partit valencià on el Bloc, EiP & Company estigueren present, això que la corrent d´EU anomena "Iniciativa PV"?

Anònim ha dit...

M'aguera agradat més qe haguereu anat a un acte de Convergènia i Unió (CiU)o les Juventuts Nacionals de Catalunya (JNC.
El Bloc està aliat amb Convergència si o no?

Ja m'agradaria qe el Bloc seguira els pasos de CiU!!!
+ i millors resultats qe no anant agafant-se de la mà de ICV!

sols una opinió! salut company!

Anònim ha dit...

El Bloc no esta capacitat per a definirse totalment si es d'esquerres o dretes. El que fa es aglutinar tota la gent nacionalista que pot. Jo la veig mes en el futur com a una CiU de centre, però encara no pot definirse com a tal per que no hi ha una alternativa encara real d'esquerra nacionalista valenciana coherent.

Ara a aparegut l'escició nacionalista d' EU ( Iniciativa pel Pais València )que ja vorem com a cabarà.

Molts partits per a tan poc espai.

Pere Fuset ha dit...

Xavi igual m'he explicat malament però el que vull dir que veig amb bons ulls que això passe al país ... no necessàriament que haja de participar d'això jo o l'organització on milite ... hehehe

Amb la JNC mantenim històricament una fantàstica relació i pense que així ha de ser. De fet mantenim una bona relació amb totes les organitzacions del catalanisme que han estat respectuoses amb nosaltres... i ho estariem amb més si hi hagueren més que ho estigueren.

I respecte al tercer comentar... estic d'acord en que el BLOC cap molt, i que l'eix valencianista ha de ser el preferent del nostre discurs. I que el BLOC ha de ser el pal de paller del valencianisme, però potser cal també una certa definició en un eix que,per sort o per desgràcia és prioritari a la política valenciana. Per això entenc que les nostres polítiques no poden deixar de definir-se mai com a progressistes. entenc que l'espai és curtet i que cal arribar al màxim però potser certes contradiccions no serien fàcils d'assumir i per tant incompatibles. Almenys així ho entenc jo.

Anònim ha dit...

Al PV ocorre que:
- El valencianisme (BLOC) ronda el 5% fins i tot a nivell municipal.
- L'esquerra (EU) necessita aire fresc i una reflexió profunda, demandada tant per l'electorat com per les mateixes corrents.
- Els partits verds estan prostituïts, i hi ha un creixent sentiment ecologista en la societat.

Front açò, trobe que és necessari refundar aquestos tres espais, que d'altra banda són perfectament compatibles i fer un front comú, del mode que el vulga.
Ja ha passat més d'un mes de les eleccions i hem d'anar preparant el terreny per a les generals i per als propers 4 anys.

Necessitem un projecte modern, centrat i il·lusionador per a la nostra societat. I això ningu no ho pot negar.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com