dimarts, 18 de setembre de 2007

Vacuna't contra el bipartidisme

Si jo us diguera "que alce la maneta qui vulga que ZP li guanye la partida a Rajoy en les properes generals" estic convençut que la immensa majoria de vosaltres deixarieu per un segon de menejar impulsivament el ratolí i l'alçarieu . (És un dir, clar està, puix no pretenc que en la intimitat de les vostres cases , llegint estes ratlles, arribeu a interactuar de tal manera...).

Potser això siga un indicador de diverses coses. D'una banda de com de polaritzades van a estar les properes eleccions a les Corts Espanyoles , i d'altra... a quin costat ens ubiquem de manera majoritària els i les valencianistes i la por que ens fa un possible "retorno de la gaviota".

No obstant faríem malament d'oblidar una cosa tan bàsica del funcionament del sistema electoral espanyol com és que no mai celebrem presidencials sinó eleccions a les Corts i al Senat, és a dir a les cambres legisladores. i que són estes, i en concret els diputats i diputades de la Carrera de Sant Jerònim qui designen, segons els pactes i aliances quan s'escau, l'executiu. (Traduït al valencià pràctic vol dir que ni servidor ni vosté que em llig anem a triar entre ZP i Rajoy)

Este fet ha permès als partits nacionalistes catalans, bascos, gallecs, andalusos, aragonesos, canaris i navarresos pintar en la política estatal, defensar els seus interessos a l'hora de fer lleis i pressupostos i espentar a l'estat cap a un autèntic concepte de la plurinacionalitat i pluriculturalitat al qual tenen similar por els dos principals actors de la política espanyola mitjançant pactes puntuals o estables que d'altra banda han garantit la governabilitat de l'estat.

La idea és clara, les properes eleccions generals (....avise a qui no llig la premsa que efectivament ja estem en plena precampanya...) ens han de permetre als valencianistes allò que la resta de pobles de l'estat ja han aconseguit: visualitzar-nos i pintar com a poble.

Si algú pensa que ZP, per obra i gràcia de l'Esperit Sant, o d'un hipotètic i messiànic successor de Joan Ignasi Pla al front del PSPV, va a tindre presents els nostres interessos en la propera legislatura sense la presència del valencianisme a Madrid que vinga i m'ho explique ben explicadet. I que m'explique sobretot per quin extrany motiu no ho ha fet ja durant esta legislatura....

Totes aquelles persones que hauríeu alçat la mà al principi d'este post, i aquelles que en més d'una ocasió heu (hem) acabat per defensar en tertulieta al govern socialista en algunes apostes arriscades hauriem de tindre-ho ben present. Els propers mesos segurament insistirem molt en esta línia. Tot siga per escampar al màxim la vacuna contra el mal bipartidista.... no sig cas que algú se'ns constipe.... ;)


8 comentaris:

Amadeu_horta ha dit...

no sé perquè però em sembla q en març hi haurà molts nacionalistes valencians refredats.

Anònim ha dit...

De fet, jo ja m'he refredat i no ha estat per fred.
Continua escrivint Pere! Ànim

Soca ha dit...

Pre, convide als valencianistes a no deixar-se caure en el parany dels cants de sirenes ZPs.

Ja tenim alcaldes i regidors alencianstes, diputats valencianites a les Corts Valencianes, és el moment de fer causa comuna amb el Bloc i posar diputatS a Madrid.

Lizondo ho va aconseguir (en plurar, amb s)...

En quin manament de la Llei de Déu està escrit que el Bloc no pot fer el "sorpasso".

Ja sabem el que ha suposat ZP per als valencians, que no ho monopolitze el PP.

Au.

Soca ha dit...

Pre, convide als valencianistes a no deixar-se caure en el parany dels cants de sirenes ZPs.

Ja tenim alcaldes i regidors alencianstes, diputats valencianites a les Corts Valencianes, és el moment de fer causa comuna amb el Bloc i posar diputatS a Madrid.

Lizondo ho va aconseguir (en plurar, amb s)...

En quin manament de la Llei de Déu està escrit que el Bloc no pot fer el "sorpasso".

Ja sabem el que ha suposat ZP per als valencians, que no ho monopolitze el PP.

Au.

llenguacatalana ha dit...

Sempre tirant la culpa als votants. Sí hi ha bipartidisme al País valencià és perquè no hi ha opcions polítiques madures contra aquest bipartidisme. El Bloc junt a dues diputades d'EUPV a les Corts valencianes han protagonitzat un espectacle vergonyós que farà que una gran majoria de valencians i valencianes que van donar suport al CPV a les autonòmiques no es refien mai més dels partits del CPV. A les generals espanyoles del 2008 només aconseguiran actes de diputat el PP i el PSOE per les circunscripcions valencianes. Es perdrà l'acta d'EUPV per València per culpa de l'espectacle del CPV. M'atreveria a dir que el Bloc anirà cada vegada a menys i que "Iniciativa" neix morta per trair l'electorat que va votar el CPV i per tant va votar Glòria Marcos.

Anònim ha dit...

Llengua catalana, tú si q vares naixer mort... mentalment dic, i ara els valencians tenim q partir-te, veste'n a la meseta, deixa-nos en pau... i no tornes, esquizofrènic dels collons!!!

Anònim ha dit...

llc Bloc anirà a més. IPV no ha traït a ningú.

Llenguacatalana ha dit...

Segueixo pensant que el CPV ha donat un espectacle lamentable i que això serà castigat a les urnes. Glòria Marcos no ha acceptat la derrota del CPV, les díscoles d'EUPV han traït el seu partit aliant-se amb el Bloc, i el Bloc com sempre no sap en quines aigües moure's i per això Antoni Porcar se n'anat del partit. Clar, que el que jo pugui opinar democràticament no és acceptat pels feixistoides de sempre i per això sempre m'ataqueu personalment dient que sóc retrassat mental o esquizofrènic. Feixisme en estat pur. Dictadura valpuntcomera.