diumenge, 4 de novembre del 2007

Coses que es mouen amb rapidesa i altres que no

Dijous mentre molts descansen de la resaca del Halloween servidor ben acompanyat matina per anar a Cocentaina a visitar la Fira de Tots Sants. Diuen que és una de les més antigues d'europa i pel que puguèrem vore també una de les més visitades. Des de plaques solars, bonsais i tractors fins a llepolies de fabricació artesanal o cartes astrals es venien i compraven a la ciutat de l'Alcoià per al públic local i uns visitants que arribaven majoritàriament en vehicle privat donat el deficitari servici de transport públic que oferix Renfe.
Divendres la ciutat de València és testimoni de l'arribada de centenars de motos. Diuen que hi ha un gran premi a Xest. Com que no vull ser esclau del tan extés desig de satisfer amb les meues opinions a tothom diré que a mi, les motos i el món del motor en general, no m'agrada gens ni miqueta. Més encara em fa certa ràbia. No obstant l'experiència i la pedagogia de gent com Pampló em porten a entendre que com en tantes altres coses les generalitzacions són injustes, molt injustes.
A hores d'ara són ja 3 les víctimes mortals i nombroses les persones ferides a causa de les imprudències d'uns quants imbècils motoritzats que durant uns dies convertixen el Camp de Túria en un infern d'asfalt i carreres il·legals. Digueu-me alarmista si voleu però no vull ni pensar què pot passar si impera la mateixa absència de lògica en la meua ciutat quan el circuit urbà de Fòrmula 1 siga una realitat i no un xantatge electoral d'Ecclestone i els seus amics del PP.
Dic jo que si hi ha gent com Pampló i molts altres amics, aficionats a estes cosetes de la velocitat motoritzada, no deu ser incompatible el civisme amb la pràctica d'este típus d'esports. I demane a les autoritats que vigilen que el comportament d'alguns no perjudique la imatge d'altres i molt menys encara la seguretat del conjunt.
I mentre jo, que ni tan sols tinc permís de conduir, seguire esperant millors temps com a vianant, com a ciclista i com a usuari d'un tranport públic que deixa molt, (molt, molt, molt..) que desitjar. I a vosaltres que conduiu us demane , pel vostre bé i pel de molta gent com jo, que feu el favor de ser prudents al volant i de respectar eixe carril pintat a molts carrers que en principi està destinat per a bus i taxi i que a hores d'ara, per descaradament violat, està al top-ten dels comentaris de qui ens visita. Un comentari potser només superat per allò de "Que bonita está Valencia" i que a diferència d'este és generalitzable amb independència del districte. Tal volta el dia que Alonso fitxe per l'EMT...

1 comentari:

En Muntaner ha dit...

Hola Pere,

Quina sort tens que el teu blog encara no l'haja visitat cap socarrat hehehe. S'hagueren sentit ofesos per privar-los de la seua "capitalitat".
Cocentaina és la capital d'El Comtat, tot i que normalment es parla de l'Alcoià-Comtat com a una única comarca.
Pel que fa al tren,, enguany ni la Generalitat ni el govern central hi destinen ni un cèntim. Espere que el Bloc en prenga nota. Comunicar el nostre país equival a vertebrar-nos com a poble :)
Salutacions

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com