dijous, 19 de juny del 2008

En valencià?

Sóc dels que pensen que una bona oposició ha de reconèixer les bones iniciatives de qualsevol govern. Generalment és saludable. A la política valenciana i referit a la política de suport al valencià és a més a més imprescindible... i pràcticament impossible.

No és precisament una iniciativa de la Generalitat però el simple fet que haja - oh, my good!- tingut a bé patrocinar-la és per a meravellar-se. Us parle de la ja tercera edició de la campanya "Llegir en valencià" que durant les properes setmanes farà arribar milers de llibres a les mans de milers de lectores i lectors del país.

En esta ocasió la iniciativa no només servirà per acostar la nostra llengua a un públic potser poc habituat a llegir en esta sinó a més a més donarà una espenteta al manteniment de la consciència com a poble a l'oferir una col·lecció radiogràfica de la nostra realita. Des des de les festes fins a l'economia passant per l'urbanisme, en esta ocasió la campanya en parla de nosaltres. I per si fora poc també s'incidirà en la promoció de la realitat comarcal amb l'edició de fitxes d'estes realitats amagades del nostre país.

La iniciativa impulsada per la Fundació Bromera i recolzada pels diaris Levante-EMV i El Mundo, compta també amb el recolzament de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura i de la Federació Escola Valenciana, que una vegada més, sense més interès que servir a la llengua, s'implica en la promoció del valencià. S'imagineu quin servici a la nostra llengua autòctona podrien fer esta gent si des de Conselleria no els ignoraren?

Mentre això passa, milers d'alumnes es queden sense poder fer els seus estudis en la seua opció lingüística, que curiosament és el valencià. Són milers de valencians i valencianes, que com l'alumnat de l'IES Molí del Sol de Mislata no poden continuar estudiant en la llengua pròpia al passar a Batxiller per que no es disposa de una mísera línia. Joves que, sense caure en el desànim lluiten per aconseguir-ho.

M'han demanat que els tire un cable i si us sóc sincer em sent una mica impotent. Impotent per ser conscient que als edificis de Conselleria d'Educació, i més concretament als cabets dels seus dirigents, no habita la voluntat necessària per satisfer les seues peticions. I no puc menys que desitjar-los sort, proposar-los un parell d'accions, donar compte als nostres diputats a les Corts Valencianes i animar-vos a vosaltres a que difongueu la seua lluita.

És un retall de l' habitual realitat de la política lingüística de la nostra Generalitat.

2 comentaris:

Nelo ha dit...

GRÀCIES, gràcies per difondre la notícia. Hui m'he assabentat que ens concedeixen uan reunió per tractar el tema al setembre, quan possiblement ja estiguen formats i distribuits els grups d'alumnes a l'IES Molí del Sol, on ja es veun cartells com el que envia Conselleria de "En valencià, naturalment!" on s'ha afegit "i al batxillerat?", i on les cares de força estan transformant-se en desil·lusió i com tu dius, impotència. Sols demanem que es mantinga la única línia en valencià al batxiller de l'únic centre d'un municipi amb més de 43.000 habitants que fins enguany l'oferia, damunt "il·legalment" (ho feren per callar-nos la boca). Toy aquell/a amb bones idees per acnseguir el nostre propòsit que es pass eper l'enllaç que Pere ha fet.

Unknown ha dit...

l'advocat obscur vol convidar-te a que visites un lloc del que mai hauria d'haver eixit:

http://elfaristoldelinfern.wordpress.com

Salutacions

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com