dimecres, 19 d’octubre del 2005

RAJOY DIU LA VERITAT

Ho sent, però ha estat ell i només ell qui ha donat en el clau al meu entendre. Des d'una optica ben diferent coincidsc amb ell, almenys no s'ha amagat d'exposar quin és el ''problema'' per als espanyolistes amb això de la consideració de ''nació'' que li dona a Catalunya l'estatut aprovat pel seu parlament. Diu Rajoy que per a ser nació és necessari reconèixer la sobirania. Com que ells no reconeixen cap altra sobirania que la del ''pueblo español'' no poden tolerar un estat plurinacional. Podrien tolerar un estat pluricultural -tot i que no ho fan- però mai no un estat vertaderament plurinacional.

És això companys, la sobirania. Sense esta reivindicació poden haver-ne moltes coses però no nacionalisme. Si Catalunya es considerada nació, la seua sobirania queda implicitament reconeguda. com assenyalava el dirigent dels populars. La divergència, però, està en el final que el gallec i jo mateix puguem desitjar per eixa cruïlla.

Rajoy ho ha deixat ben clar. Volen la sobirania per al conjunt , que en la praxis és la millor manera de dissoldre la sobirania de la perifèria a la voluntat del centre. Em dirà algú que no són nacionalistes els amics del PP?

I jo pregunte: on hauria de recaure la sobirania dels valencians per als nacionalistes del PV?

1 comentari:

Tagarinet ha dit...

Home!... aviam: la sobirania és la reivindicació nacional, ara bé, la nació catalana hi és malgrat no tenir sobirania, igual que hi és la nació Kurda, o Jueva (abans de la Carta de l'ONU que li dona la sobirania).
Allò que diu Rajoy és que donar-li la sobirania a una nació (la catalana) és trencar Espanya... i això no mai!.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com