dijous, 19 d’octubre del 2006

La campanya d'Esquerra

M'agrada i molt la campanya electoral d'ERC per a les eleccions al parlament de Catalunya del proper 1 de novembre. Efectivament, els d'ERC són humans i les fotos de Carod Rovira afeitant-se ho corroboren. I quan la mire...no puc evitar enrecordar-me de Ferran Puchades, a les eleccions municipals del 2003, estenent la roba al terrat de Dídac en el cartel del BLOC-Esquerra Verda, com el meu company Ximo apuntava sopant l'altre dia. Quins records...
El que ja no se és si serà suficient una campanya d'imatge tan impactant i trencadora per a fer oblidar a l'electorat potencial d'ERC algunes cagadetes del tripartit signades pels polítics republicans. De fet trobe que no ho serà.. i de fet trobe que tampoc no és la millor campanya per a això, tot i que la constant crida al caràcter humà dels seus és també... molt humana.
La campanya, pel que fa a la imatge és efectivament d'allò més original i apunta a per diversos sectors en els que ERC pot arrapar vots d'altres forces, d'acord amb el seu discurs. Clar que ERC vol ser gran i constituir-se com un tercer espai a la política catalana entre el catalanisme tradicional i convergent i l'esquerra d'esperit catalanista amb un mínim cost assumible per a les bases tradicionals de l'independentisme. Per això, per que no són babaus, i si són ambiciosos Carod fa declaracions com "No cal ser independentista per a votar Esquerra" i afig "només fa falta voler el millor a Catalunya". Un requisit, molt flexible... i potser massa per a alguns que mai pertanyien a un Club que els admetera com a socis..
Un posicionament popi d'un partit amb vocació majoritari que se sap clau i frontissa entre dos espais. una estratègia molt valenta per part d'ERC, que, això sí, insistisc, pot augmentar el cost, natural d'altra banda, entre sectors més tradicionals del seu electorat. Un risc necessari, el de cercar un electorat més ampli per a un programa o ideari més estret. Vots no independentistes epr a un programa independentista?
De possibles trasllacions al cas valencià millor parlem un altre dia...
PS: Sí Xavi, t'he furtat la idea del fòrum. Així t'espabiles i escrius abans al bloc. ;)
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com