dijous, 30 de novembre del 2006

Habemus pacte

Dimarts a la seu del BLOC allà a les 13'00 hores s'obrí la porta de la sala de reunions i veierem un parell de cares conegudes somrient. No hi calgué calar-li foc a res per prvocar una fumata blanca que tots interpretàrem en les cares de les comissions negociadores. El representants d'EU i BLOC havien alcançat finalment un acord que un dia després examinaren els organs de direcció a l'espera que el Consell Nacional del BLOC i el referèndum d'EU ratifiquen. De l'acord participaran també els partits verds i Izquierda Repúblicana. No així ERPV que ja fa alguns mesos declinà la possibilitat de participar seguint una estratègia similar a la que porten a les Illes Balears.
A la blocosfera més partidària del pacte preelectoral ho celebraven amb campanades de festa.
I les visites a les pàgines webs d'alguna manera relacionades amb els integrants de l'acord o al propi acord, i fins i tot estemateix blog, es disparaven. Més periodistes que mai a les portes de les seus polítiques competien per tindre el me´s complet reportatge per a cobrir les dos o tres pàgines que havien de deicar-li al teme en les edicions dels seus diaris. . Els telèfons sonaven i una veu formulava quasi sempre la mateixa pregunta. Habemus pacte? Habemus, habemus! responia una altra. L'expectació era evident abans i molt més ara. I la presentació del preacord, a falkta de ser ratificat per les militàncies dels partits integrants, suposa , ara sí, el tret d'eixida de la campanya preelectoral, a només 6 mesos de l'horitzó 2007.
El Consell no ha tardat en reaccionar i en boca del seu potaveu, Vicente Rambla , comparen la coalició electoral amb la formació d'Herri Batasuna. (i que sí Vicent!)Des d'este mateix instant anem a assistir a una espiral de terror polític per part dels qui tenen por a que una alternativa valencianista i de progrés els desmonte el xiringuito en el que vuen instal·lats els populars.
El clam d'una important part del teixit associatiu valencià ha sorgit efecte i molt segurament n'hi haurà Compromís pel País Valencià. Un compromís materialitzat en torn a 15 punts que com els 10 manaments del critianisme es resumixen en un, l'Adéu PP. Si l'acord finalment és refrendat per la militància de les formacions integrants caldrà assenyalar el gran esforç i sacrifici fet per la formació nacionalista per a estar a l'altura i no frustrar les esperances del canvi. No ha estat gens fàcil i l'acord definitiu no estarà absent de certa discrepància per part dels qui puguen pensar que hi ha hagut un excés de generositat. Tot haurà estat obra d'un esforç i sacrificis que confie l'electorat valencianista i de progrés sabrà entendre i premiar amb el seu suport.
D'ací 6 mesos comprovarem l'eficàcia de l'acord i la capacitat dels membres de la possible coalició en sumar les il·lusions de diversos espais polítics diferenciats però units amb el propòsit comú d'enviar al PP a l'oposició amb un programa que tractarà de regenerar la vida democràtica valenciana i actuar pel benestar, la sobirania, el patrimoni ecològic i cultural dels valencians, i les seues llibertats individuals i col·lectives. En definitiva, passar pàgina que ja cal.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com