divendres, 15 de desembre del 2006

Passejant amb el candidat

El dia ha començat a les 7'30 del matí llegint la premsa gratuïta mentre em feia un suc de taronja a l'estació del Nord i esperava a Enric Morera. Conscient de la meua fama d'impuntual (merescuda... sí o sí) volia arribar prompte a la cita... i vaja si ho he fet!. A les 8,15 hores ja estàvem camí cap a Onil on havia de conèixer al jove regidor nacionalista Jordi Valero. Morera m'havia comentat poc sobre la missió mentre l'Executiva Nacional del BLOC brindava amb cava pel any vinent després de la seua darrera reunió plenària. A Onil, els empresaris jugueters, amb la intenció de diversificar i innovar, celebraven el I congrés del plàstic de la foia de Castalla. I allí hi èrem. La visita no estaria completa sense passar per una fàbrica de nines amb mitjans de comunicació al darrere. Nines com la que ataviada amb el trage típic de la zona ens han regalat (i què... merda!... m'he deixat al cotxe de Morera!!).
Després de conversar amb alguns regidors de la comarca sobre els recurrents temes d'actualitat i dinar paella, (que no gaspatxos.. per fortuna) fem camí de nou cap a València on havia de participar a una reunió del BLOC JOVE. El trànsit es presenta amenaçador quan s'aproximem al cap-i-casal pel que el candidat es planteja un canvi de plans. Havia d'estar a Algemesí poques hores després... i haviem d'engolir-se el caos ciculatori de l'entrada de València? Res! Cap a Alegemesí directes. El bluetototh li permet conèixer l'agenda del dia següent, marcada pel acte del Palau de la Música i per un parell d'entrevistes d'allò que podriem dir "del més alt nivell". La resta del viatge, i la paradeta de descansa van adobades de batalletes de la vella guardia i de les bromes radiofòniques que sentim per l'emissora.
Alertat per diversos avisos m'assabente que eixa vesprada tant les rodalies de Renfe com la línea 1 de Metrovalencia registraven, per a variar, serioses incidències.... així que el millor serà avisar a Marc Xelvi, secretari comarcal del BLOC JOVE al cap-i-casal del canvi de plans i ajustar-se a l'agenda del candidat. Em quede a Algemesí per assistir a la presentació del nostre candidat a l'Ajuntament i parle amb Amparo, Albert i Vicent, què espere trobar-me al sopar del dia següent.
La visita inesperada a la Ribera Alta no pot ser més productiva doncs aprofite per conèixer el grupet de joves de la localitat que està interessada en formar part de l'organització i presentar-los el treball del BLOC JOVE. Això si, he de pagar un preu i és perdre'm el sopar de caràcter anual que els amics de l'institut havien organitzat amb motiu del nadal. Com que estan acostumats m'ho perdonaran.. o no.. però en el fons em continuaran estimant. Per si els mosques avise a Gonçal.
Quan Morera em deixa a casa, passades les 00.00, i després d'una repassada ràpida a les tertúlies noctàmbules de la ràdio (futboleres o politiqueres però sempre crispades) , em diu cansat però satisfet...
- i açò Pere... tots els dies.
A casa, estesa la roba que esperava humida la rentadora, llegit el correu i penjades un parell de notícies al web, somric tranquil al comprovar que a l'Enric li queden només 162 dies similars a este. Després serà molt pitjor... doncs haurà de compaginar estes escapades pel país amb el seu treball com a diputat a les Corts Valencianes.
Jo, què per fortuna no sóc candidat a res, continuaré pegant-me també xicotets passejos d'agitació blocjovera. Per exemple cap a Benirredrà i Gandia este dissabte. La Valldigna la setmana vinent, o a Mallorca a final de mes. I a l'horitzó els programats per a Elx, Xàtiva, Campello, Onda, Vila-real, Llíria i Catarroja de gener i febrer...
Necessitaré, litres i litres de suc de taronja, per què per si ho dubtaveu... hui estàvem a 4 graus en plena foia. I encara no ha arribat l'hivern! Tot siga per la primavera del canvi....

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot un pere en moviment!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com