dimecres, 18 d’abril del 2007

Valencianisme a Brussel·les



Llegint el títol d'un dels meus anteriors post titulat "pensaments aparcats"(ja parec el Sanchez Dragó cintant-me a mi mateix) me n'adone que encara no he escrit massa sobre aquell viatge a Brussel·les que vam fer un nombrós grup de gent del BLOC JOVE junt als amics i amigues de les JEN-PSM. Aquell viatge tenia diverses motivacions, la més destacada conèixer el Parlament Europeu i el seu funcionament així com actuar per exigir la protecció del nostre territori davant les institucions europees. Però el viatge tenia també un objectiu doble, "premiar" i cohesionar a un grup de gent de tot el país que està fent un bon treball des de l'associacionisme juvenil.

Podria limitar-me a passar-vos algunes de les fotos i deixar que la vostra imaginació fera la resta però estic convençut que així tampoc no arribareu a captar completament l'esperit d' aquella experiència. Recorrem per tant al poder de la suggestió...

S'imagineu un grup de 30 jovenets i jovenetes del país cantant "La manta al coll" per la Grand Place? O assajant una xicoteta entrada mora a les portes de l'alberg ? I animant la festa, a la valenciana, a la mítica i turística cervesseria Delirius Tremens? Preguntant-se pel temps que tardaria el constructor Armiñana en reproduïr l'Atòmium a escala real en la seua falla de Nou Campanar? Cridant-li "Bonica! Templà! Perla del Túria!" a una atractiva Drag-queen d'un acollidor pub de l'ambient gai de Brussel·les? Fent-se una mistela a les portes d'un centric hotel de 5 estreles? Manifestant-se pacíficament com si d'un "25 d'abril es tractara" un diumenge per a trobar una gofreria oberta? Si tot això us sembla peqüliar què em digueu de cantar, amb música polifònica i tot, allò de "a guanyar diners...on estan? on estan?" mentre el més ràpid ascensor d'Europa, el de l'Atòmium, davallava vertigionosament?

D'aquella experiència vaig estraure algunes conclusions senzilles:

- Que els valencians i les valencianes som "alguna cosa diferent" que tenen "alguna forma diferent" de fer les coses. Vaja un anàlisi del fet diferencial, si voleu, de tot a cent, però pràctica..

- Que la gent del BLOC JOVE ens ho sabem passar bé i alhora estar compromesos amb les inquietuds que ens unixen.

Per això vaticine que este cap de setmana , la trobada que celebrarem a Vila-real serà de nou un exit per que de nou esdevindrà un aplec de joventut valencianista que no renuncia ni a ser joventut ni a ser valencianista.

I que es preparen el País Basc i Galiza, (cap allí tenim planejat viatjar en grup a l'estiu) per que no ens deixarem ni les traques ni les dolçaines. Posats a exportar tòpics i a riure's amb ells, ho farem ben fet.

Per a eixe moment encara queden alguns mesos, per al canvi polític i la festa que això suposarà només queden 39 dies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No podries haver definit millor aquell viatge genial!!! I si, millor que les fotos no apareguen...

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com