divendres, 22 de juny del 2007

Valencianisme : La pel·lícula

La gent més ficada en el valencianisme és eixa gent que s'ha llegit milers de vegades llibres com "País Perplex", o "Tradició i modernitat en el valencianisme". Que sap que n'hi ha un professor universitari - Josep Solves li diuen- que presentà una tesi sobre "El pensament nacionalista valencià".
És gent que en més d'una ocasió li ha sentit dir a Vicent Franch "això ja ho vaig dir jo". Gent que enyora un Lo Rat Penat llemosinista , i que s'ha col·lecionat els Episodis Valencianistes que publicava el Levante-EMV malgrat l'inestabilitat del seu peqüliar autor.
Gent que conta batalletes sobre qui pagava els dolçainers de l'extinta i tercerviera Joventut Valencianista. Gent que sap qui era Faustí Barberà i que fou allò de la Declaració Valencianista de 1918.
Gent que sap qui donà els llibres per a fer una biblioteca nacional valenciana, i gent que quan sent parlar del PSV o d' ANV no pensa necessàriamentr en futbol europeu o en bascos abertzales.
Tota eixa gent, coneixedors i coneixedores de la història del nostre moviment saben que ja fa alguns anys els Monty Python regalaren al món dues coses: el concepte "spam", hui tan present, i una paròdia sobre el valencianisme en forma de pel·lícula.
És La vida de Brian i ací teniu un gràfic fragment.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

xè Pere XD

l'altre dia, mentre em preparava l'examen d'història del país valencià vaig pensar en la pel·lícula dels Monty Phyton precisament XD

estava preparant-me un esquema sobre les primeres formacions nacionalistes valencianes, i entre tanta sigla (uv, arv, avr, env, ev), etc... etc... vaig pensar... xè, això és com l'escena aquella de la vida de brian XDDD

crec que vaig arribar a trobar una formació que era l'agrupació republicana valencianista, i una altra que era l'agrupació valencianista republicana... no puc jurar-ho però...

en fi! a continuar amb els exàmens!

Xavier López ha dit...

Uf... boníssim!

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

VOLEM IB3, PACTE TAMBÉ PER LA IB3... si en el nou multiplex anira Tv3,C33 i dos més no deixeu l¡oportuniatt d epoder vore el canal illenc.

Anònim ha dit...

La tragèdia del metro, un any després des de este blog de Torrent.

Anònim ha dit...

http://millortorrent.blogspot.com/2007/07/que-mai-torne-passar.html

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com