divendres, 27 de juliol del 2007

El gat del mal rotllo i el Compromís

Potser ho hageu vist a algun estiuenc noticiari televisiu. (M'imagine a Matias Prats donant la notícia) Una revista científica dels EUA parla d'un gat d'una clínica geriàtrica que es capaç d'endevinar quin és el proper intern en estirar la pota. Diuen que les darreres 25 vegades que el gatet s'ha acostat a un lllit i s'ha quedat tombat al costat l'ocupant del mateix ha mort a les poques hores. La ciència ho explica basant-se en la capacitat de percepció dels animals de determinades hormones i bla bla bla... però la veritat és que no puc deixar de pensar en el paper del gat en la mort dels iaios als que s'acosta. Què no seran al·lèrgics? Potser és el gat de Jessica Fletcher la de "S'ha escrit un Crimen"? siga com siga si jo veiera arrimar-se a eixe gat gros cap a mi, em posaria a lladrar. Guau , guau!

Si el gat estiguera per estes terres i habitara a les Corts Valencianes potser s'arrimaria molt perillosament al grup parlamentari del Compromís. Entengueu-me, parle metafòricament.

Ahir EUPV tractà de portar la seua crisi interna a la Comissió Política del Compromís. Demanaven l'expulsió del grup de dues diputades del seu propi partit. Sembla que el que passa dins d'EUPV no té fàcil solució i els expedients d'expulsió van a donar per empaperar més d'un despatx.

La motivació per a dita demanda és l'actuació d'estes junt als nostres dos diputats de destituir a Glòria Marcos com a Síndica. És a dir que si les expulsem nosaltres, pels mateixos motius nosaltres podem ser els pròxims.... I tot per que les seues dues diputades, com Morera i Panyella, han entes que cal defensar la democràcia al si del grup parlamentari i defensar el projecte del Compromís a les Corts com a suma i no com a corretja de tranmissió del Partit Comunista.

No se massa bé en què estaran pensant els actuals dirigents d'EUPV i el PC. o potser si ho se veient la guerra generalitzada en tota IU entre comunistes i partidaris de l'ecoevolució auspiciada per Llamazares. Caminen cap a la destrucció total inclosa l'autodestrucció i estan donant un especatcle lamentable per a molta gent que no acaba de donar crèdit al que llig als diaris.

No és la nostra batalla, la del valencianisme polític, però sembla inevitable que acabe per esguitar-nos. Confie què el meu partit tinga la suficient habilitat com per a no deixar-se enredrar i amb tot mantindre's fidel al programa i l'esperit amb que milers d'electors ens ubicaren a la casa del nostre autogovern. Dissortadament sembla que Marcos estiga espentant irresponsablement el gatet del mal rotllo cap al llit de Cormpomís.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lloc dir que em pareix que deuries de tindre-li més respecte a la ciència...xq quan has anomenat la teoria que han formulat per a donar explicació al cas del gat, el "blablabla" eixe...t`ha quedat molt mal...xq realment això de les hormones funciona.

I en segon lloc dir-te que no hi ha que fer tan gros el problema d´EU i fer com si al BLOC tots foren santets i no passara res...que si que passa... i passa...

No sé...no em pareix dels teus millors articles...però en fi, esperem que aquest escàndol acabe bé i que la ciència siga més respectada pels suposats progressistes.

Pere Fuset ha dit...

D'acord anònim, potser el bla bla bla dóna peu a una mala interpretació. No vull desacreditar no res , Només feia broma amb el gafe del gat. Mantinguem l'humor que ja hem vist el que ha passat amb el jueves.

I efectivament nosaltres tampoc no som sants. i possiblement clavarem la pota en més d'una ocasió i en moltes prendrem decisions discutibles i complexes, però tampoc no m'agradaria que arribàrem a la santedat pel camí del martiri. Vaja que si ens han de beatificar que siga pel bon treball parlamentari i no per ser víctimes de l'abús i el sectarisme d'altres.

Una abraçada i procuraré que el proper post siga millor. ;)

Anònim ha dit...

Claro desentenderse de los acuerdos firmados, los cuales dicen que el representante en RTVV lo debe nombrar EU y que la actividad del grupo parlamentario debe ser seguida por la comisión política de Compromís es ser los buenos de la película.

Si perdeis en la Comisión Política no haber firmado que EU tuviese un voto ponderado del 60% ¿o es q lo firmasteis xa entrar en las Cortes únicamente? ¿Ya lo tenías hablado con EiP dado que dicen que quieren converger con vosotros?

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com