dilluns, 2 de juliol del 2007

Europride a la valenciana

No se si van estar 2 milions, 1'5, o 1, però dissabte passat, la capital de l'estat espanyol va acollir a molta gent, moltíssima per celebrar l'europride, l'orgull LGBT europeu. persones vingudes des de tota Europa reiviindicaren la igualtat i la diversitat al vell continent celebrant els avanços aconseguits a l'estat i amb la mirada posada en paísos com Polónia on la persecució als homosexuals és tan rídicula i obsessiva que fins i tot li passa factura a Twinky Winky, el teletubbie morat del triangle invertit al cap i la bossa de vaca al braç. Una manifestació que és molt més de els típiques estampes oferides pels mitjans focalitzades en aquells aspectes provocadors i potser més tòpics d'estes jornades de reivindicació.

Entre la multitud hi participàrem molta gent valenciana, alguns amb senyeres (incloses preautonòmiques i estrelades) que ens visualitzaren sense necessitat de recòrrer a un gran trailer com els que tancaven la marxa. Lesbianes, gais, bisexuals, transexuals però també molt heterosexual gayfriendly del nostre país vam estar perfectament representats i representades per col·lectius com Lambda de València i CLGS de La Safor. Com que la multitud de gent era considerable i els obstacles per avançar eren significatius, valencians i valencianes fèrem ús de la pòlvora per a obrir-nos pas. Traques i cohets evidenciaven la presència valenciana.

- No podeis tirar petardos, esta Prohibido. ¿pero sois de Valencia verdad?- ens preguntava un pseudo guardia civil uniformat per a l'ocasió i una mica descocat.
- Evidentemente .- responiem mentre enceniem una nova traca per fer lloc a la pancarta.


Entre l'expedició valenciana no vaig estar l'únic membre del BLOC i fins i tot s'ens va esgotar el bon grapat d'adhesius amb el lema "la diversitat ens farà lliures" que ens vam repartir. Li comentava a alguns d'ells...

- La millor manera de fer crèixer la consciència nacional valenciana és viatjant en grup fora del país, per exemple a una manifestació.

Efectivament , dissabte els valencians i les valencianes que participàrem de l'europride puguèrem exhibir el nostre orgull per la diversitat però també, d'alguna manera, i tot i que fora a ritme de traques, l'orgull de la nostra identitat valenciana entre milers de persones de tota Europa. No va estar gens malament. Bona combinació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

VALÈNCIA A TOT ARREU! VALÈNCIA AMB LTGB

Comunicador Frustrat ha dit...

La diversitat i el respecte al col·lectiu GLTB ha de ser un tret característic tb de la identitat valenciana. El nostre poble ha de demostrar que és obert i tolerant. M'alegre que al BLOC hi haja tants gais i tants gai-friendlys!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com