dilluns, 22 d’octubre del 2007

Partidisme, el justet

Dissabte vaig fer per acostar-me a la cloenda del congrés d'Iniciativa pel Poble Valencià que es celebrava a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Pareix ser que per qüestions d'agenda la van avançar i em vaig quedar amb les ganes de poder desitjar-los sort en la seua aventura per regenerar i renovar el missatge polític de l'esquerra verda i valencianista. Espere i desitge que els vaja molt bé en el seu intent i que en allò que compartim puguem col·laborar com a aliats lleials.

La causa de l'avanç de la cloenda era la convocatòria de la manifestació de la coordinadora d'ONGD's valencianes que amb el lema - i objectiu- Pobresa Zero va fer eixir al carrer a milers de persones. Vam reclamar, una vegada més compromís per part dels governants per tal d'assolir els objectius del mil·leni. Ho fèiem pocs dies després de saber que des de l'administració valenciana s'han pogut destinar fons reservats per a la cooperació - i no precisament pocs- a grans esdeveniments com la Copa de l'Amèrica. ja em direu si no té delicte la cosa...

A la manifestació comentava amb Isaura Navarro la designació de la paracaigudista Maria Teresa Fernandez De la Vega com a candidata socialista per València enmig d'una crisi que deixa als socialistes valencians, més que mai, al control teledirigit des de Ferraz. Parlàvem també de la" perfomance" que sembla protagonitzaren alguns, segons algunes fonts joves membres d'EU, quan arrancava el congrés d'Iniciativa. Uns encaputxats llançaven bitllets de 20 euros amb la cara de Mónica Oltra, síndica de Compromís i recentment expulsada d'EUPV, mentre sonava Escandalo de Raphael. Sense comentaris...

En acabar, Vicent sanchez i jo encara tinguèrem temps de passar-nos per la fira d'associacions del Consell de la Joventut de València i saludar així a un col·lectiu emergent i currant (molt currant!) com és el del Bloc Jove al cap-i-casal. Enfront del nostre, a uns quants metres, teníem l'stand de les Nuevas Geenraciones del PP, adornat amb el seu material entre el que destacaven les samarretes "Yo no voté a zETApe".

Pareix ser que mentre la joventut associada de la Ciutat de València sopàvem a una carpa algun imbècil va trencar-los l'stand i encara més, hores després, el mateix autor, o potser un altre, va deixar inscrites unes parauletes d'apologia terrorista.

Em consta que Nuevas Generaciones mai no ha mostrat el més mínim interès en solidaritzar-se amb les agressions físiques i violentes que membres del BLOC JOVE o d'altres organitzacions d'esquerres i valencianistes hem sofert. Ni tan sols en ocasions tan brutals com la recent pallissa a Santi en mans de feixistes o l'atemptat amb explosius frustrat del passat 9 d'octubre. mentiria sí dic que no m'importa, però en qualsevol as no és inconvenient per a que des de la nostra organització mostrem la nostra més absoluta condemna a l'atac i els mostrem la nostra solidaritat. Esperem també que algun dia, a la seua pàgina web, figure un mínim símptoma de preocupació per estes situacions que altres patim com el que hui hem penjat a a la nostra.

Hi ha coses que han d'estar per damunt de l'enfrontament partidista puix les sigles són ferramentes per assolir objectius i no haurien d'estar objectius tancats en si mateix. Des de la nostra organització fem molts esforços per a dotar al valencianisme d'una ferramenta ben potent per al valencianisme però tampoc no hem estalviat esforços i generositat quan ha calgut avantposar el país a interessos més particulars. L'assistència de molts companys i companyes al congrés d'Iniciativa crec que va en sentit com he dit abans. D'altra banda la condemna enèrgica a l'atac a NNGG hauria de ser una constant per part de les forces democràtiques davant una agressió, vinga d'on vinga i vaja contra qui vaja.

Dissortadament el partidisme gratuït s'imposa sovint en la política valenciana. I això l'allunya de l'ideal de molta gent que creiem que de partidisme hi hauria d'haver sempere el justet. Però ja sabeu... hi ha tant per canviar a este país...






13 comentaris:

Anònim ha dit...

es pot esperar alguna cosa d'una organització que insulta greument al president del seu estat, botant-se tota ètica con el seu mal gust i hipocresia corresponent; i després té collons que critiquen campanyes juvenils com les de ICV-EuIA de "Folla't a la dreta" o les de Joventuts Socialistes del partit de rugbi.

Sobre la destrossa del stand, doncs o han sigut uns bajoques cap buits o altres possibilitats; per cert es va suspendre el diumenge la fira per la pluja o per això del stand de NNGG?

Res de nou, els no els han deixat des de el ajuntament fer un acte festiu i tradicional que feien tots els anys amb musics convidats; i demà pot ser qualsevol. Tots som iguals davant les institucions?

En fi, bon treball com sempre Pere.

Anònim ha dit...

al penúltim paràgraf parlava de Maulets, s'ha esborrat una paraula sense voler.

En Muntaner ha dit...

Hola Pere,

Desconeixia els incidents que van tindre lloc este cap de setmana. Des d'ací vos trasllade tota la meua solidaritat.

Bé, no cal dubtar ni un moment sobre l'autoria material dels fets per tal com portaven més d'una setmana anunciant la seua propera acció (violenta, per descomptat)en els seus portals webs. Supose que tots sabem a qui em referisc.

D'altra banda, no ens ha de sorprendre gens l'actitud d'indiferència cap a les agressions patides per col·lectius valencianistes de NNGG puix que el seu partit els atorga als violents una paradeta en l'Expojove cada any i ells mateixos han mostrat més d'una vegada la seua simpatia cap a eixos grupuscles.
Diuen els castellans allò de "dime com quién andas y te diré quién eres". Trobe que amb eixa frase ja podem qualificar tota la gent del PP i les seues joventuts.


PD: Ja he editat allò de la data de les eleccions, va ser un mer lapsus :)
Pel que fa al 9 d'octubre; bé,va ser una vesprada una miqueta mogudeta. No cal que et preocupes.

Salut!

En Muntaner ha dit...

Bufff mare meua quina comprensió lectora més roïna que tinc. Havia entés que era el BLOC qui havia patit eixa agressió.
Bé, doncs retire tot el que he dit en els dos primers paràgrafs xD tot i que reitere la resta de paraules.

Salutacions.

Anònim ha dit...

He de dir que les NNGG de la província de València (els que van acodir a la fira) sí que van condemnar l'atac al Bloc amb un comunicat en la seua pàgina web.

Una altra cosa és que els seus "majors" no facen el que cal per garantir la nostra seguretat.

Albert Miret Ballester ha dit...

Subscric tot el que has comentat sobre la condemna Pere.
Espere que d'una volta per totes, els membres del pP es posen a l'alçada de les circumstáncies.

Nomdedéu ha dit...

http://bp1.blogger.com/_IU7OPhjPJZE/Rx4AjnD7cBI/AAAAAAAAAWU/JYWdsDeZnAA/s1600-h/Imatge+Taula+Periòdica.jpg

no se si ho conèixies. té gràcia i tu eres un dels elements

Anònim ha dit...

Quina manera de voler ser hiper-correctes, centrats i neutrals. La veritat, fer una condemna enèrgica d' una pintada feta amb rotulador morat i lletra de xiquet d' ESO...em pareix un poc exagerat i rídicul. Per altra banda, no hi hagué cap atac a la paradeta del PP, simplement aquestos s' havien deixat tot el seu material tirat per terra com uns autèntics guarros per a que després el pringat de torn ho recollira. Clar, ells com a bons pijos no s' anaven a embrutar les mans. Aixi que la gent anà i agafà lo que hi havia per reglar: banderetes, el Talatometro, etc..

No ens creguem tot el que ixca en el 20 Minutos.

Pere Fuset ha dit...

Xavi, tranquil, sóc jo que m'explique com el cul..

Nomdedéu, hehehe, gràcies. Tu ja saps que jo sóc tot un element... però ara ho sabrà la resta de la vacabatosfera... ;)

Taronget si pots passar-me l'enllaç d'això rectificaré i a més a més em duré una grata sopresa.

Albert, a vore què ens diu taronget...

I a l'anònim que minimitza l'agressió a NNGG. Estic amb tu amb què això del PP sembla més una gamberrada imbècil que un atac peò més que neutral i centrat trobe que del que es tracta és de ser modèlics. Nosaltres no només defensem una determinada ideologia.. també hem d'evidenciar una altra manera de fer política diferent a la d'ells. Així que si cal,jo personalment condemnaré qualsevol escupità antidemocràtica que puga caure sobre els meus adversaris. Actuaré per tant tal i com m'agradaria ser tractat.

Anònim ha dit...

iep q li passa a val.com?
a mi no em funciona, a la resta vos passa el mateix?
Pereeeee q tenim el monooooo jejeje

Anònim ha dit...

uff és veritat com diu amadeu, espere que no l'haja passat res de mal al fòrum...

Anònim ha dit...

http://nnggvalencia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=7

Ahi està.

I això, q torne val.com amb els fòrums i tot :P

Anònim ha dit...

http://nnggvalencia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=7

Cal rectificar, doncs.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com