diumenge, 25 de novembre del 2007

Crónica d'un congrés esmenat.

Són les 23'10 hores i acabe d'arribar a casa rebentat. No sóc l'únic. Tot i que el VI Congrés Nacional del BLOC JOVE tingué lloc ahir, hui, després de la festa de celebració encara hem tingut un dia intens. Recollir el material del congrés, netejar l'alberg, acompanyar als companys de les JEN-PSM, deixar el material a la Seu Nacional... Crec que esta nit tindré un somni reparador després de dies i nits molt mogudets...

Ahir tinguèrem un congrés intens, molt intens, en el que destacà la massiva participació de la militància. Cal felicitar el treball fet per la Comissió Organitzadora. Qui assistí estarà d'acord amb mi amb que esta va tindre previst fins al darrer detall. I cal felicitar també el paper fet per la Mesa, molt especialment per la seua presidenta, la companya Águeda Micó, que en tot moment va saber com moderar el debat. Si algun dia tenim opció de proposar una presidència per a les Corts Valencianes crec que faríem bé de barallar el nom de la nostra companya de L'Olleria.

Pel matí fou el moment de presentar l'informe de gestió del Secretari General. M'emocionà comprovar el treball dut a terme per l'organització els darrers dos anys. Fou el moment de l 'autocrítica, la crítica i les felicitacions. La valoració fou positiva com mostra l'ampli suport que obtingué per part de la militància. Després arribà el torn de la ponència d'estatuts que defensà Vicent Sanchez. Era en eixe punt on es concentraven les majors tensions a propòsit d'una esmena que suggeria un sistema diferent de tria dels membres de la Coordinadora al que recollixen els nostres estatuts. La proposta, que havia motivat d'alguna manera l'aparició de l'altra candidatura va provocar un gran debat i finalment fou rebutjada a l'obtindre un 30% dels vots favorables. Entenc que darrere els autors de l'esmena hi havia bona voluntat i confie que no es desanimaran pel fet que la majoria de la militància valorara també uns altres arguments diferents als que defensaren d'una manera, tot siga dit, molt acurada i amb powerpoint inclos.

La vesprada també seria llarga. Una vegada aprovats el conjunt dels estatuts tocava el torn a les més de 40 esmenes de la ponència estratègica que em tocava defensar. De la manera més àgil possible vam acabar acceptant 32 d'elles perfilant així el que serà la nostra aposta estratègica per als propers 2 anys. Un camí que ens ha de portar a dir, "ara, nosaltres!".

Després d'hores de debats ens plantàrem en el moment de triar a la Coordinadora Nacional i als representants del BLOC JOVE per al Consell Nacional del BLOC. Sóc conscient que l'aposta pel sistema alternatiu de tria ha generat que alguna gent s'excloguera de la possibilitat de participar en una candidatura a la Coordinadora Nacional. També sóc conscient de la presència d'alguns valors, amb una gran capacitat de treball en equip, en la candidatura que encapçalava Albert Llueca. Per això vaig oferir una integració que no va ser possible en els moments previs a la votació. La nostra alternativa es va retirar i finalment la candidatura que jo encapçalava comptà amb el suport del 76% dels vots. Així, tot just després de ser nomenat Secretari General del BLOC JOVE vaig expressar el nostre desig per, entorn al projecte que haviem presentat, treballar per luna integració i una suma encara major. En les properes setmanes tractarem de concretar esta proposta que cercarà reforçar encara més el potencial d'esta Coordinadora Nacional cohesionada i plural.

Instants abans havia intervingut Enric Morera, diputat i secretari General del BLOC, qui havia aprofundit en l'esperit del congrés: autocrítica per les errades i felicitacions pel bon treball fet. Deprés les salutacions de les associacions convidades del nostre país (BEA, ACPV, LAMBDA) i de les joventuts nacionalistes presents. Entre els Erasmus, com els coneixem al BLOC JOVE, molts amics i amigues com són els de Juventudes Andalucistas, EGI(PNV),JNC(CDC), Joves d'Esquerra Verda (IC-V) i els "tonis" de Mallorca, en representació de les JEN-PSM.

Fins i tot la Muixeranga (Versió extesa) amb la que clogué l'acte va estar a l'altura d'un Congrés Nacional llarg però productiu. Acabat el congrés seria el moment de la festa i la celebració per un dia que sense dubte ens servirà per eixir reforçats en el nostre treball cap a la construcció nacional del País Valencià.

Ara, si ens ho permeteu, ens prendrem unes poques horetes de descans i a partir de demà a treballar amb les energies recarregades, i la il·lusió augmentada per a continuar treballant més i millor. I personalment també amb propòsit d'esmena, (una altra esmena!) per a tractar de corregir i millorar en tot allò en què s'ha pogut errar durant els darrers dos anys.

Gràcies per la confiança.

11 comentaris:

Òscar ha dit...

Hola Pere!

T'emplaço a llegir l'article que he publicat en el meu bloc sobre el Congrés del BLOC JOVE. Espere que t'agradi!

I moltes gràcies per l'acolliment que vam rebre "els Erasmus"! us ho vareu currar un munt

Una abraçada ben forta!

Òscar Salcedo i Vila

Anònim ha dit...

Hola Pere,
La teua versió del congrés és molt particular, sols et demane que et llitges el que has escrit. De veritat, llig-ho bé templat, perquè la realitat pot tindre molts prismes, d'acord, el que no estic d'acord es que tinga realitats paral·leles.

Albert Llueca ha dit...

ei xiket!

ara a currar! el verdader congrés comneça ara!

jejej

sort1

parlem!

Anònim ha dit...

Hola Pere.

Vols dir que de veritat vam estar al mateix congrés?. No se, en el que jo vaig estar es va arribar a un acord a les llistes ABANS de la votació, i per això es va retirar l'altra llista.

Per altra banda, no se per què l'acord final em recorda al compromís (et vindrà gran la roba de la Marcos?) :P.

Sobre la ponència estratègica, tampoc acabe de comprendre això de "ara no l'accepte, ara sí". Em dona la impressió de que estaveu mes pendents de com votar que de que es farà en els pròxims mesos, o cap a on anirà el bloc.

I ja per acabar... si hi havia acord per que no es va presentar a la militància en aquell moment?. Convocaràs ara una de extraordinària per incloure els nous membres (no electes)?

No res més. Enhorabona per la reelecció, i espere que treballeu no igual (que ja és), sinó millor que fins ara.

PD. El taronja, genial... encara que no queda massa bé amb el verd... hi haurà que canviar-ho :P.

PD2. Al pròxim congrés, banda de fallera major, i pot vindre el morera a fer de president de falla si vol :D. I els pins de la gent que ens deixa, que tinguen bunyol d'or i fulles de llorer, per favor xD.

Anònim ha dit...

Xe! no m'hauré equivocat de Congrés? Parles del del BLOC JOVE?
Pere, deveres m’agradaria constatar que per fi te n’has adonat i has vits que l’equip és el que importa.
No veig en les teues paraules cap símptoma de autocrítica sinó de triomfalisme i personalisme. A uns quants ens agradaria poder vore que després de la greu crisi que hem passat estos mesos les coses van a canviar deveres. I que allargues realment la mà a tota la militància de manera humil i així poder fer entre tots un projecte comú i no tan sols sumar-se al teu projecte.

Xato, reflexiona!

Anònim ha dit...

Sí, t'has equivocat de Congrés i d'organització perquè si a la rabieta de quatre persones que es caracteritzen per l'afany de protagonisme, la incapacitat política i la poca predisposició al treball li anomenes GREU CRISI és que o eres un d'ells o és que realment t'equivoques.

El Congrés ha passat i ara cal pensar en positiu i TREBALLAR de valent pel País Valencià.

Qui s'apunta?

Albert Llueca ha dit...

Hola Pere!

són les 12.25 del mig dia...i estic treballant. No sòc l¡únic (com tu bé dius). El 6é Congrés Nacional del BLOC JOVE s'ha acabat i com sempre hi han moltes visions del que ha ocorregut.

He decidit parlar, largo i tendido, perqué el meu nom apareix al post i perqué pareix que açò es puga calfar una miqueta.

He de dir que la particpació al Congrés ha sigut molt interessant, no sé molt bé si per morbo o pel simple fet de cumplir la nostra obligació com a militants...

En quant als vots que dius crec recordar que hi havien 50 a la teua candidatura, 7 en blanc i 18 nuls, si n orecorde malament, com tu dius, anem a presupossar, si el 13% del vot jove a les autonòmiques era nostres, els 25 vots, 7 d'ells en blanc, serien un vot de càstig a la teua candidatura o de recolzament subersiu a l'altra candidatura retirada, després diré perque. Així doncs puc afirmar, seguint el teu argumentari, que la meua candidatra, tot i retirar-se va tindre un 33'33% de suport, en contra del 66'66% de la teua, esta bé la cosa!

Per altra banda em pareix lamentable els comentaris del teu blog on diu textualment "Sí, t'has equivocat de Congrés i d'organització perquè si a la rabieta de quatre persones que es caracteritzen per l'afany de protagonisme, la incapacitat política i la poca predisposició al treball li anomenes GREU CRISI és que o eres un d'ells o és que realment t'equivoques. El Congrés ha passat i ara cal pensar en positiu i TREBALLAR de valent pel País Valencià.Qui s'apunta?" amb la mà en el foc podria afirmar un parell de noms d'autors d'aquest comentari tant, bé, no faré cap comentari a lrespecte, això si si ara ens toca treballar junts, ens toca! i no hi ha que dir res de quatre persones, ni de rabietes, si us cregueu més importants que uns altres, allà vosaltres, o nosaltres, no sé!. Sols heu de mirar els numero i les comarques, en la llista de la candidatura guanyadora no hi havia ninguna persona de València cap amunt, com si el Camp de Morvedre i totes les comarques del Nord no existiren, 60 militants, el 21% de la militancia, no estava representada en eixa llista, i es més, si estem lluitant per un 3% a les Corts, algú enten l'exclusió de la coordinadora d'aquestes comarques? jo personalment no, així que la llista on sols anaven gent de les Comarques del Nord, Camp de Morvedre, Les Marines, L'HOrta, no erem 4 si no gent preparada per a portar endavant un projecte de construcció nacional. Per això, Pere, et demane que mantingues be namarrats als teus dobermans perque en lloc de traure coses positives acabaran amb el que tots i totes estem intentant construir un BLOC JOVE fort i de futur!

Ara, el moment de la votació de la coordinadora, tots sabeu com son els congressos i les negociacions, al final jo com a cap de "l'oposició" vaig arribar a un acord amb Pere Fuset, bé, abans passant per Vicent G. i Vicent S., això si, un acord post-congressual, on jo no podia dir noms en eixe moment, si no en una futura cordinadora on la gent de la meua llista i gent independent, no s'integrara, si no que que formara part de la nova coordinadora, i formar part amb responsabilitats directe i, en algun cas, indirectes.

La negociació fou dificil, ja ho saps, per la vostra negació a la mateixa, i la força que vareu fer per no donar, en ningún punt, el braç a torcer, però al final, vam poder conseguir el que les dos parts voliem, fer un BLOC JOVE fort i unit!

Això si, crec que la muixeranga hi ha que agafar la versió curta i no la extendida del director...

Aps! i per cert... la confiança es guanya, no es dona!

SORT!

Anònim ha dit...

ei, penya, què passa??? com es nota que no vau quedar-vos de festa!!!! jo m'ho vaig passar de cine.
En fi, espere que tots i totes els que encara esteu nerviosos, vos relaxeu i penseu en la militància "independent" que té ganes que ens representeu i treballeu, sense rabietes ni personalismes per fa!, com nosaltres que seguim partint-nos la cara pel bloc jove a tots els pobles. Ah, i la merda de muixeranga en llanda tenint una dolçainera, què??? ni llarga ni curta, en directe per favor!!!!

Anònim ha dit...

Hola a tots i totes,
Versions del Congrés hi haurà moltes, tantes com assistents segurament, i cadascú és lliure d'opinar al seu blog. I possiblement, pot ser molt interessant sentir aquestes opinions en les properes assemblees nacionals si algú té cap cosa que dir oficialment, o sinó fent-se una bona cervesa de germanor, a titol personal.
El que si que hem de tindre clar és que el Congrés ha acabat i cal avançar i treballar des de la unitat i oblidar els moviments precongressuals, perquè ara ja tothom ha de ser independent com Rosella apunta. Que d'altra banda, eixe moviment precongressual no respon a cap crisi ni a cap rabieta: és el resultat del creixement i la maduració de la nostra organització que dóna lloc a diferents formes de treballar i això sempre és un tret positiu.

I ara, a treballar que tenim molts reptes pendents, i per favor les crítiques i els debats de caire intern als òrgans del BLOC JOVE, que sinó donarem una imatge que no correspon amb la realitat.

Salut i País!

Anònim ha dit...

Ei Pere, nostre l�der

Perqu� poses una dona amb veu d'home?

Vinga, ara a liderar eixe tercer espai i ampliar les nostres bases, alimentant-nos de joves lluitadors, i de l'esperit valenci� i unitari que ens dur� a la vict�ria.

TREBALL
VIVENDA
DIVERSI�
VALENCIANIA
SOBIRANIA
LLIBERTAT

Estes foren les nostres demandes durant la llarga amarga nit dels 300 anys... i dels 40.
Estes s�n, hui, les nostres exig�ncies... I els noatres �xits

Salut.
---JO--- **Dol�rock**
http://valenciaroja.spaces.live.com/

Anònim ha dit...

xé! quanta tonteria...

Vinga! a complir! Que també molts votàrem a favor de la llista de Pere tot i no estar d'acord amb molts dels noms ni en el fet de laminar a tota la gent que li poguera fer ombra al líder. I no parle de Castelló ni mandangues, parle de tios com Albert Sebastià, el tio més compromés i més vàlid que hi ha hagut mai a una coordinadora del BLOC JOVE i que s'ha auto-exclós de la coordinadora fart dels teus divismes i de tota la merda que li has tirat damunt en quant t'ha dit dos veritats: que eres un autòcrata i que només poses a la teua llista a gent que t'idolatre.

Felicitats per la teua victòria, i ho sentisc pel bloc jove. Hauràs de fer molt per a dissociar el teu nom de les paraules mentirós i traïdor, entre altres coses complir el pacte en els de l'altra llista, cosa que, pel que sé, la mateixa nit post-congrés ja decidires no complir.

ALBERT SECRETARI GENERAL!!!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com