dijous, 8 de novembre del 2007

- maderos, + fustes?

El BLOC ha anunciat que presentarà una proposta de llei per a la creació de la Policia valenciana. El primer que em ve al cap quan llig este titular al web és que açò haguera estat impossible fa 6 mesos. La nostra presència a les Corts possibilita convertir allò que fins ara no podia passar d'una nota de premsa, adobada amb declaracions dels nostres dirigents, en una proposta de llei que la resta de forces no s'atreviria mai a presentar.

La proposta dels nacionalistes passa per constituir una autèntica polícia valenciana que no siga la simple almoina en forma de dotació adscrita de la policia espanyola . Un cos amb competències en trànsit, en vigilància, en inspecció judícial.... Una policia valenciana, que també parle la nostra llengua pròpia i què.. a diferència de l'irònic lema.. i si no és molt demanar.. tampoc no torture, ni que siga en valencià.

La segona cosa que em ve al cap és una pregunta retòrica. Com reaccionaran PP i PSOE a la nostra proposta? A jutjar pel que hem vist a la reunió de la Comissió Mixta de seguretat.... la resposta és tristament evident. Mentre a Galiza aposten per comptar amb una autèntica policia galega com ja tenen a altres territoris, a terres valencianes continuarem jugant a polis i cacos en clau espanyola. (ai del dia que siguem decisius...)

La tercera - i no va de broma- és quant tardarem a debatre des del valencianisme sí eixa hipotètica i desitjada policia valenciana ha de rebre el nom de Centenar de la Ploma o Miquelets per tal d'actualitzar diversos referents històrics. I sobretot si en eixe hipotètic debat serem capaços d' arribar a un acord. Que ja ens coneixem... Jo ja m'avance als temps i posats a seguir amb la meua tradició de vocació conciliadora propose que fixem el malnom valencianitzat. Menys maderos i més fustes.. això és el que ens cal. ;)


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Umm i xq no, - maderos i + Fusets?? hahahaha.
No t'imagine amb la porra...

Nelo ha dit...

eiii... m'agrada la idea. I anirien vestits de taronja i verd? ma mare diu que s'encarrega dels uniformes. no de veres, seria un marca 100% valenciana i donaríem altra imatge de la policia crec jo.. però mentre hi haja "agentes de las fuerzas del Estado" com els que aturaren al xic d'ERPV (i a tants i tantes altres) i l'obligaven a parlar en castellà...
Ara a esperar.

Eco Taronja ha dit...

no sé perquè, però a mi em sona també que la policia a l'antiga es deia també minyons.
Veus Pere ja anem creant polèmica i no tenim ni un botó de l'uniforme.

Anònim ha dit...

A vore si prompte tenim poli valenciana, que et parle en valencià, xé! això si que seria valenciania del pp xd
visca el país valencià!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com