divendres, 23 de novembre del 2007

Presentació candidatura Coordinadora Nacional BLOC JOVE

Benvolguts companys i companyes:

Com ja sabeu dissabte 24 de Novembre la militància del BLOC JOVE tenim una cita a Xàtiva amb motiu del nostre VI Congrés Nacional. Com també sabeu, un grup de gent que els darrers anys hem treballat amb totes les nostres energies per l'organització, hem fet una aposta decidida per configurar un equip renovat, plural, cohesionat i entorn a un projecte que pensem serà útil per al BLOC JOVE i per extensió per al nacionalisme del País Valencià.



Com potser també sabeu la nostra no és la única opció que aspira a treballar des de la Coordinadora Nacional. La militància del BLOC JOVE decidirà així dissabte quines són les persones que hauran de fer-se càrrec en la coordinació de la nostra organització d'entre les dues candidatures que s'han presentat.



Potser us sonarà tòpic però per a mi és un honor encapçalar esta candidatura. Ho és per la confiança que certa gent ha dipositat en mi i també entre ells, com a equip de treball. I ho és igualment per que tinc l'absoluta seguretat que el conjunt de l'equip ho donarà tot per treballar al servei del BLOC JOVE en la direcció que, entre tots i totes, decidim el proper dissabte.



Per sort el BLOC JOVE té gent molt vàlida per a encapçalar l'organització i potser tots no estan dins de la nostra candidatura però tenim la certesa d'una cosa: els que estan si ho són de vàlids. Els 14 membres que la composen són gent que han demostrat una gran capacitat de treball en els llocs en els que l'han desenvolupat, gent de sensibilitats i orígens geogràfics ben diversos que ens hem ficat d'acord en establir com a la nostra màxima prioritat treballar pel conjunt del BLOC JOVE, i sobretot, gent amb un perfil ben divers i complementari que pot exercir un lideratge col·lectiu.



Compartim tots i totes la il·lusió per reforçar quatre aspectes que destaquen entre el nostre pla d'actuació que us presentarem complet dissabte. Pensem que són 4 punts fonamentals per a que el BLOC JOVE faça un bot qualitatiu com a organització política juvenil referent del valencianisme.



Sense cap pretensió d'exhaustivat els exposem ací:



Implantació: Hem d'aconseguir dotar d'una estructura estable a l'organització en totes les comarques on tenim militància. Així mateix hem de coordinar esforços amb el partit per a implantar el BLOC JOVE en aquelles comarques en les quals encara no hi ha un nucli organitzat de joves. Entenem com a fonamental fidelitzar el màxim possible de simpatitzants mitjançant la seua inscripció i participació en l'organització. Especialment important és treballar en l'entrada de dones joves a la nostra organització per a la qual cosa caldrà fer actuacions específiques. Sense pretendre substituir ni competir amb les associacions estudiantils caldrà igualment aprofitar els centres educatius per a arribar a nova gent.


Polítiques de joventut: Entenem que ha arribat el moment que el BLOC JOVE assumisca la seua responsabilitat en el disseny de les polítiques de joventut que ha de dur a la pràctica el BLOC. Hem de servir de corretja de transmissió entre la joventut valenciana, i els nostres regidores i regidores i diputats. És el moment de passar de la proposta basada en el manifest a l'explicitada mitjançant accions polítiques, mocions, etc. És hora de passar a l'acció i donar coherència al nostre missatge polític tant a nivell nacional com local creant una assemblea específica d'esta matèria. És l'hora de traduir la nostra ideologia en propostes tangibles


Formació: Entenem que el BLOC JOVE ha de ser una escola permanent per a la militància i que hem de destinar el màxim possible de recursos a garantir l'adquisició d'aptituds i coneixements als membres de la nostra organització. Cal fer partícip al BLOC d'esta pretensió i organitzar conjuntament seminaris, tallers, trobades i activitats adreçades a millorar la nostra actuació en política. Des de la gestió associativa, fins a la comunicació, l'estratègia, les polítiques sectorials o la qüestió nacional, són temes tots ells amb els quals els i les militants del BLOC JOVE hem d'estar familiaritzats.


Dinamització: Pensem que el BLOC JOVE deu complementar les línies tradicionals d'actuació política amb altres que permeten una major participació i afavorisquen la cohesió de la nostra militància. Entenem el BLOC JOVE coma peça d'un moviment de construcció nacional i per això potenciarem la interrelació amb altres peces claus de la xarxa valencianista. Proposarem a l'organització la programació d'activitats lúdiques (festes, cinefòrums..) que en connexió amb els valors que defensem ens permeten fer del BLOC JOVE un espai de trobada per a la joventut valenciana. Així mateix plantejarem l'organització d'activitats reivindicatives originals que ens permeten xafar el carrer i donar màxima difusió a les nostres propostes sense obviar la nostra presència notòria a les grans manifestacions ciutadanes que coincideixen amb els nostres plantejaments ideològics.
Amb tot només ens resta convidar-vos a participar del congrés i si ho estimeu oportú a fer-ho mostrant-nos el vostre suport per a que treballem per assolir allò que tots i totes desitgem: fer que el BLOC JOVE esdevinga un autèntic referent unitari del jove nacionalisme valencià.



Estem a la vostra disposició per a tot allò que poguéreu requerir de nosaltres.



Cordialment



Pere Fuset

Candidat a secretari general del BLOC JOVE



PS: Us adjunte la candidatura que hem presentat i l'organització per àrees que hem previst per a organitzar el nostre treball.

Recordeu que el congrés és a la casa de la Cultura de Xàtiva a les 10:00 hores!





CANDIDATURA "ARA+TREBALL, ARA+EQUIP"


SECRETARIA GENERAL, PERE FUSET I TORTOSA (Ciutat de València, L'Horta)

SECRETARIA D'ORGANITZACIÓ, VICENT SÁNCHEZ I GRANDE (Silla, L'Horta Sud)

VICESECRETARIA D'ORGANITZACIÓ
, RAMON LEYDA I MENENDEZ (Sant Vicent del Raspeig, L'Alacantí)

SECRETARIA DE FINANCES, AMPARO PIQUER I CARBONELL (Rafelbunyol, L'Horta Nord)

SECRETARIA D'IMPLANTACIÓ, JOANA PASCUAL I GIL (Bétera, El Camp de Túria)

SECRETARIA DE DINAMITZACIÓ, JOAN COLOMER I BEA (Ciutat de València, L'Horta) i MAITE SANTONJA I TORMO (Xàtiva, La Costera)

SECRETARIA DE RELACIONS EXTERNES I CJCV: FRANCESC FERRI I FAYOS (Canals, La Costera)

SECRETARIA D'UNIVERSITATS: MARC XELVI I PÉREZ (Ciutat de València, L'Horta)

SECRETARIA DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT I SECTORIALS: HELENA MALONDA I JÚDEZ (Oliva, La Safor) i SERGI DOMÉNECH I GARCIA (Carlet, La Ribera Alta)

SECRETARIA DE FORMACIÓ: JAUME LLORET I ARAGONÉS (La Vila Joiosa, La Marina Baixa) i VICENT GARCIA I LLORENS (Bonrepós i Mirambell, L'Horta Nord)

SECRETARIA D'IMATGE: DANIEL SORIANO I ARGENT (Ciutat de València, L'Horta)

6 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Enhorabona. És més que probable que estiga en un error, em passa sovint. Però espere del BLOC Jove, allò que fins ara, lamente dir, crec que no ha representat. La gosadia, l'emprempta vital, la vocació nacional, i sobretot la vocació independent.
Crec que amb massa freqüència el BLOC jove ha estat teledirigit per determinats despatxos del BLOC Gran. Crec que us toca ser independent. Esta societat està invertint massa en el jovent (i menys del que toca)com per que sigau acomodaticis i bencreguts.
Jo, com desenes de nacionalistes que ja no complirem els 30 o els 40, ens passem la nostra vida política intentant aconseguir respecte i representativitat per al nacionalisme valencià, quan el que ens demana la raó i el cor, és caminar cap l'alliberament nacional. Em sorpren, i em deceb, un BLOC jove, que juga a tastaolletes. Ara eco-valencianisme, ara no se quina història, deixeu-vos d'experiments, deixeu-vos d'osties... Si alguna cosa ens uneix en este projecte polític és la voació de llibertat. De llibertat individual, de llibertat nacional. Espere que la nova executiva, siga capaç de fer un salt qualitatiu. No sou, i no heu de ser, una agencia per dissenyar campanyes, ni els "matxaques" del BLOC Gran, sinó la vanguarda de la llibertat del nostre país, de la nostra patria.
No teniu dret a decebre'ns, Pere. No teniu dret. Les generacions anteriors a vosaltres portem massa anys moderant-nos per fer possible un cami que vosaltres heu de recorrer. El país no vos perdonarà ser pusil·lanims, ni acceptar les directrius que venen de qui tu (millor que jo) saps que venen.
Tens el meu respecte, i la meua consideració, crec que ho saps. Però ara has de donar joc a la nova estructura. Els personalismes no ajuden a construir. I vosaltres i nosaltres, no teniu més objectiu ni més missió, que ajudar a construir la consciència nacional valenciana.

Pere Fuset ha dit...

Gràcies Enric per la teua enhorabona que em consta que és sincera puix no cau en una simple palmadeta en l'esquena i ve acompanyada de "peros". Crec que el BLOC JOVE ha de ser lleial al projecte del BLOC, i mínimament coherent, però no submís ni teledirigit. Per la meua part, els darrers dos anys he tractat que sempre fora així i fins i tot més encara, que quedara al marge d'algunes tensions i pressions externes, de distint signe, que en alguns moments s'han vessat sobre nosaltres. Potser de vegades s'ha fet amb més éxit que en altres, fins i tot en un intent una mica paternalista per evitar açò mateix s'ha pogut projectar justament el contrari però trobe injust que es qüestione l'autonomia dels i les joves. Som responsables i prudents però no titelles ni traidors.

Ahir la militància de la nostra organització (prop d'un terç de la militància) va expressar-se al respecte de molts temes durant un grapa d'hores. Vam valorar el treball fet durant els dos darrers anys, vam triar una Coordinadora Nacional amb un ampli suport (...i personalment treballaré per a augmentar-ho encara més, i pense que pots tirar un cable al BLOC JOVE en este sentit) , uns estatuts i un determinat camí estratègic a recòrrer molt heterodox. En quan em siga possible et faré arribar una còpia de la ponència esmenada i aprovada per a que si ho desitges ho pugues valorar. Ja no recorde si finalment t'envií el text original com et vaig prometre.

Crec que efectivament els i les joves valencianistes tenim una missió o almenys un dret, el de tractar d'actualitzar i modernitzar constantment la perspectiva del nacionalisme valencià. Fins i tot amb el risc que açò puga ser rebut amb certa incomprensió per part de generacions precedents i contemporànees. I crec que ho hem de fer sense massa apriorismes puix tampoc no hauríem de caure mai en el parany que suposa ser l'instrument per a dir i fer allò que és políticament incorrecte per als senior. No som la secció radical-ortodoxa de res, som una organització juvenil amb perspectiva generacional pròpia.

Al VI Congrés hem traçat un camí nou en el que com no pot ser d'una altra manera el nacionalisme valencià és l'eix preferent del nostre discurs. El principal pilar del nostre projecte no és cap altre tot i que n'hi ha altres que el complementen. Jo personalment no hauria entrat mai en política si no fora per tractar de contribuïr a la construcció nacional del poble valencià.Crec que al respecte tinc algun aval a les esquenes. De no ser pel valencianisme polític m'hauria dedicat als mitjans de comunicació, al teatre o a ser artista faller com volia de xiquet. O a qualsevol altra causa menys dura que m'hagueren generat més satisfaccions encara de les que esta em proporciona.

Ara bé Enric, crec que precísament si el valencianisme és allò que ens unix a tots i totes,des del BLOC JOVE hem de treballar per eixamplar la nostra base social al màxim, i ací també entre els que no participen del discurs tradicional del valencianisme. Com reflexa la ponència, hem de crear nous nacionalistes d'entre aquells i aquelles que ara potser no ho veuen imprescindible. Hi ha valencianistes i valencianistes potencials. Si tenim clar el sentít últim del projecte no cal sacralitzar massa essències i amb açò no pretenc dir que tu ho faces. Al BLOC JOVE caben els ecovalencianistes com també caben moltes altres sensibilitats progressistes que avatposem la nostra aposta per la construcció nacional a convertir dels matisos el camp de batalla polític.

Se que compartixes amb mi l'esperit de sumar tot allò veritablement sumable per avançar en la construcció nacional del País Valencià. I m'agradaria que estigueres tranquil en este sentit puix no permetré cap maniobra excloent ni despersonalitzadora però si donaré suport a innovacions que ajuden créixer.

I nosaltres Enric, efectivament no tenim dret a decebre-vos (no us ho mereixeu) com confie que no ho farem però tampoc les generacions anteriors tenen dret a exigir-nos pel que fa a quina ha de ser la nostra pròpia manera d'entendre el valencianisme. D'altra banda però ja saps que sempre he reivindicat que no són bons els trencaments estridents entre tradició i modernitat.

Saps que tu també tens el meu respecte i consideració, i més encara sincera admiració política. I a més a més també la meua complicitat en molts fronts que s'escapen del mínim comú denominador que com a militants del BLOC tots tenim. I t'assegure que esta Coordinadora de la qual forme part com a Secretari General no entendrà de personalismes com tampoc no permetré que per personalismes siga qüestionada i obstaculitzat el seu treball.

Gràcies una vegada més per ser coherent amb tu mateix. D'esta manera no et serà difícil entendre que altres també ho siguem.

Una abraçada taronja i verda. ;)

Nomdedéu ha dit...

Es veritat, Pere, que si no haguera escrit a les 4 del matí, després d'una necessària eixida de festa amb la meua parella (feia massa que no eixiem) no haguere escrit "deixeu-vos d'osties", per exemple. Haguera dit el mateix però en un altre to.
No, finalment no em vas enviar la ponència. Ja m'enviaras la finalment aprovada.
Està molt bé el que dius, i lamente que puga entendre's del que dic, que no heu demostrat criteri pròpi, que heu estat teledirigits. (Això de "traidors" ja no ho he dit jo) Ja se que el BLOC Jove no, que els seus militants en el seu conjunt no, però no estic segur que les darreres coordinadores no hajen estat més condicionades del que jo crec que cal. Després del darrer congrés, es va intentar tot per tal de tindre un CN tranquil. I no em pareix ni be ni malament, simplement va passar. També comptaven els del BLOC Jove.
Obviament som una "mateixa organització", obviament no sou el braç armat dels majors, obviament no vaig estar encertat en com dir-ho. (Tot i que ja saps el que pense, que t'ho vaig explicar el dia que vaig intentar abandoar-te al Racó d'Ademús). Teniu dret, com tu dius, a entendre el valencianisme com vos vinga de gust.
Hi ha una cosa que si que és contradictòria, trobe. Jo sempre m'he mantingut al marge del BLOC Jove, per qüestió d'edat. Absolutmanet al marge. I que vols que et diga? Que tothom ho fa? És mentida. He rebut telefonades, i ho saps, de "seniors" demanant-me que contribuira a tal o qual cosa, en dir als joves de Castelló això o allò. No ho he fet. Jo he estat al marge. Del tot. Encara que hi haja qui no ho vulga creure, i pense que alguns (entre ells jo) estem darrere de tot el que es mou al partit, al BLOC Jove, o als Yomus!
Quina influència podria tindre jo? Ni ho se ni m'importa, perquè no pense usar-la, com no ho he fet.
Si la meua forma de fer política algú la troba encertada i continua per eixe camí, vet ací la meua influència. Això és tot. D'altres "senior" han considerat que havien d'implicar-se en tot el procés del vostre congrés. Ho saps millor que jo.
Ho dic, per deixar clar, que crec absolutament (i ho practique) la separació orgànica entre uns i altres.
I fins ací. Ara, tu i jo a treballar, des de les nostres responsabilitats. A coincidir en moltes més coses de les que pot semblar este "debat", i a contribuir en la construciió d'una consciència nacional valenciana. I si és "verda" ja madurarà fins ser teronja.

Nomdedéu ha dit...

Es veritat, Pere, que si no haguera escrit a les 4 del matí, després d'una necessària eixida de festa amb la meua parella (feia massa que no eixiem) no haguere escrit "deixeu-vos d'osties", per exemple. Haguera dit el mateix però en un altre to.
No, finalment no em vas enviar la ponència. Ja m'enviaras la finalment aprovada.
Està molt bé el que dius, i lamente que puga entendre's del que dic, que no heu demostrat criteri pròpi, que heu estat teledirigits. (Això de "traidors" ja no ho he dit jo) Ja se que el BLOC Jove no, que els seus militants en el seu conjunt no, però no estic segur que les darreres coordinadores no hajen estat més condicionades del que jo crec que cal. Després del darrer congrés, es va intentar tot per tal de tindre un CN tranquil. I no em pareix ni be ni malament, simplement va passar. També comptaven els del BLOC Jove.
Obviament som una "mateixa organització", obviament no sou el braç armat dels majors, obviament no vaig estar encertat en com dir-ho. (Tot i que ja saps el que pense, que t'ho vaig explicar el dia que vaig intentar abandoar-te al Racó d'Ademús). Teniu dret, com tu dius, a entendre el valencianisme com vos vinga de gust.
Hi ha una cosa que si que és contradictòria, trobe. Jo sempre m'he mantingut al marge del BLOC Jove, per qüestió d'edat. Absolutmanet al marge. I que vols que et diga? Que tothom ho fa? És mentida. He rebut telefonades, i ho saps, de "seniors" demanant-me que contribuira a tal o qual cosa, en dir als joves de Castelló això o allò. No ho he fet. Jo he estat al marge. Del tot. Encara que hi haja qui no ho vulga creure, i pense que alguns (entre ells jo) estem darrere de tot el que es mou al partit, al BLOC Jove, o als Yomus!
Quina influència podria tindre jo? Ni ho se ni m'importa, perquè no pense usar-la, com no ho he fet.
Si la meua forma de fer política algú la troba encertada i continua per eixe camí, vet ací la meua influència. Això és tot. D'altres "senior" han considerat que havien d'implicar-se en tot el procés del vostre congrés. Ho saps millor que jo.
Ho dic, per deixar clar, que crec absolutament (i ho practique) la separació orgànica entre uns i altres.
I fins ací. Ara, tu i jo a treballar, des de les nostres responsabilitats. A coincidir en moltes més coses de les que pot semblar este "debat", i a contribuir en la construciió d'una consciència nacional valenciana. I si és "verda" ja madurarà fins ser teronja.

Anònim ha dit...

En efecte, el BLOC JOVE ha de ser independent. Així que tot aquell que no siga del BLOC JOVE que s'abstinga de dir-nos el que hem de fer, dir o pensar.
Per a això estan als Congressos Nacionals.

Nomdedéu ha dit...

Anònim, serà tant independent com haja de ser, però tinc tot el dret del món de dir allò que crega. Se'n diu llibertat d'expressió. I et recorde que és una organització lliure, però "federada" per dir-ho així. Els membres del BLOC Jove ho són al mateix temps del BLOC. PEr tant, ja que podeu opinar sobre el BLOC del que formeu part, i podeu voatar, crec que tinc dret a fer les reflexions i els comentaris que crega oportú. A vore si des de l'Executiva Nacional del BLOC es podran fer telefonades per "influir" (i sóc amable) i jo no podré fer un comentari en un blog.
No siguens tan tiquis miquis. I aprén a signar els teus comentaris, fa que la cosa siga més honesta,

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com