dimecres, 30 de gener del 2008

Isaura Navarro

Havia coincidit amb ella en diverses ocasions, també ens haviem intercanviat algun correu electrònic però trobe que la primera vegada que vam poder tindre una conversa més intensa fou al 20é aniversari del Col·lectiu Lambda a les darreries del 2005. En aquella ocasió em va seduir la seua proximitat i la sinceritat de les seues paraules amb qui fa pocs minuts era pràcticament un desconegut membre d'un partit rival. Trobe que Isaura transmet una sensació que trobe a faltar en bona part de les persones que es dediquen a la política al nostre país: Isaura és una ciutadana ficada en política. Per desgràcia hi ha pocs ciutadans en política i menys polítics entre la ciutadania. Al Bloc per sort tenim la major concentració de ciutadania política i per això confie que el seu encaix en la coalició no serà, ni molt menys, traumàtic.
Els darrers 4 anys l'hem vista actuar en el Congrés dels Diputats obeint la disciplina de partit d'un projecte estatal i tractant d'exercir com a valenciana a Madrid. Eixe difícil equilibri ha contribuït potser al fet que no sempre puga estar d'acord amb les seues intervencions. La gent a priori més refractària a l'acord valencianista, d'esquerres i ecologista ha posat alguns exemples darrerament i jo mateix he tingut l'oportunitat de fer-li notar les meues diferències polítiques en un clima de cordialitat i bon rotllo.

Amb tot, crec que han estat infinítament més les vegades que Isaura ha tractat de cobrir la mancança d'una veu valencianista al Congrés. Supose que fou molta la gent que s'emocionà en veure-la defensar les millores a la vergonyosa reforma de l'Estatut pactada per populars i socialistes. I que també fou molta gent la que experimentà una sensació molt desgradable quan de nou, Alfonso Guerra, en comissió, feia servir maniobres fosques per a imposar la visió bipartidista del 5% davant de les sinceres, legítimes i espontànies protestes d'Isaura. Ja he valorat positivament el pas que per al valencianisme suposa l'acord Bloc-Iniciativa-Verds: crec que a diferència del Compromís, hi ha una base de complementarietat d'espais, cordial, que pot transmetre sinceritat al nostre electorat a l'hora de vendre la nostra suma. També la valentia de gent com Isaura o la gent de Joan Ribó per donar eixe difícil pas d'abandonar la casa en runes d'EU i iniciar una nova i més flexible aventura allunyada de l'ortodòxia asfixiant del PC. També vull mostrar la meua satisfacció perquè Isaura forma part de la nostra llista, i fins i tot que l'encapçale, puix així ho ha estimat oportú el nostre Consell Nacional amb la majoria significativa dels seus vots.

Confie que Isaura sabrà caminar de la mà del nostre Alfred Remolar, de l'alcalde Rafa Climent, i de la futura alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, per a guanyar-se la confiança del màxim possible de gent en la campanya electoral que estem a no res d'iniciar. Confie que el seu encaix en una candidatura netament valencianista donarà millors fruits encara que la seua trajectòria llamazarista en IU. Confie que el 10 de març haurem fet una passa important per a la construcció d'un Tercer Espai, nacional valencià, ambiciosament progressista i útilment ecologista.
Podeu aproximar-vos a Isaura mitjançant el seu blog i el seu fotolog. Però si teniu l'oportunitat de fer-ho pel carrer, no en dubteu. Per damunt de tot us trobareu amb una ciutadana que fa política. Ara des del Bloc-Iniciativa-Verds.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic completament dácord amb tú. Pero com a militant actiu del bloc i que li agrada dotorejar per la xarxa, agrairía que la web del bloc estigues més activa, sobre tot abans de les eleccions,per que la comparativa son 5 noticies diaries de Iniciativa per una setmanal del bloc. A veure si els joves podeu solucionar-ho.

Anònim ha dit...

Què voleu que us diga... Crec que als únics que beneficia el pacte és a Els Verds d'Arnal que d'eixa manera poden continuar marejant la perdiu quan el que haurien de fer és integrar la vintena de militants que tenen en Iniciativa o en el Bloc.

D'altra banda, trobe que el Bloc hauria d'optar pel camí de la tercera via, la més ampla, la que li pot llevar vots al PSOE i el PP que són els que els tenen. Aquesta deriva cap a l'infantilisme que ha pres amb Morera sols l'entenc des del punt de vista dels resultats immediats que són pa per avui i fam per a demà.

Respecte a Iniciativa, sols recordaré que Nova Esquerra era el 45% de l'Esquerra Unida del País Valencià més forta que ha hagut mai i no es van atrevir a presentar-se en solitari en unes eleccions. Els que no es van integrar al PSOE estan ara a Els Verds via Esquerra Verda. Els augure un futur lamentable.

A la fi, però, Esquerra Unida està morta al País Valencià. Esperem que això aclarisca d'una punyetera vegada el panorama de l'esquerra valenciana.

PD: Per cert, al senat votaré a Baeta. Trobe que ell diu el que pensa sense importar-li el que diga la resta de gent i això és d'agrair en aquest país d'ambigüetats. Per al congrés, com m'haureu vist "pel plumero" a Els Verds. (No als EE, als de tota la vida). De totes formes, ànims i sort. I a vore si entre tots li peguem més al PPPSOE i menys entre nosaltres.

Pere Fuset ha dit...

Samaruc completament d'acord amb tu. El web del BLOC necessita d'una profunda reforma i crec que podriem fer un ús molt més ambiciós de les noves tecnologies en la nostra comunicació política. Em consta però que ja s'està treballant en resoldre estes mancances i en qualsevol cas em compromet a defensar el teu posicionament al si del partit.

Lluita, trobe que l'acord beneficia a totes tres formacions però sobretot beneficia a l'electorat d'eixe tercer espai que estava esperant una passa com esta. Potser et resulte una resposta políticament correcta i previsible, però ho lamente, així ho crec.

Trobe que l'amic Baeta diu efectivament allò que pensa i cal reconèixer-li la seua valentía així com la seua inesgotable vitalitat per a treballar, Cap retret al respecte però jo estic per sumar tot allò sumable i no per aprofundir en la divisió del valencianisme per molt que siga legítima la seua nova aventura, trobe que avantposa sensibilitats particulars a la uniyay del nacionalisme. Les portes del BLOC estaven obertes per a eixir, i per mi, estaran obertes per a tornar si ho estima oportú.

Pel que fa al tema verds. no m'agrada parlar sobre qüestions internes d'altres partits si no és estrictament necessari però... trobes que Perís, com en el seu dia Hammerstein, facil·liten la definitiva cobvergència de l'ecologisme valencià? Potser Arnal i la seua gent no és un verd de tota la vida com reclames? Són Los Verdes Ecopacifistas un exemple a seguir per la seua coherència estratègica?

Siga com siga gràcies per les teues bones paraules i pels ànims.

Anònim ha dit...

No considere que sigues una persona mal informada, però com a mínim un poc de prudència i moderació, Fuset.

"Supose que fou molta la gent que s'emocionà en veure-la defensar les millores a la vergonyosa reforma de l'Estatut pactada per populars i socialistes."
No era més que la defensa dels postulats d'EUPV, en tota la negociació de l'estatut i en els documents emanats pel CN i l'Assemblea.

"També la valentia de gent com Isaura o la gent de Joan Ribó per donar eixe difícil pas d'abandonar la casa en runes d'EU i iniciar una nova i més flexible aventura allunyada de l'ortodòxia asfixiant del PC."
Fins que no han cremat tots els cartutxos no han trencat amb EUPV, no han sabut estar en minoria, com altres han estat abans o estan ara a IU. I han fet servir els càrrecs d'EU, en primer lloc Isaura, per a fer campanya per altres sigles. Jo això ho veig deslleial.
Per cert, em pots dir quants referèndums o congressos nacionals ha fet el Bloc per aprovar les llistes o el pacte electoral? Algunes formacions tampoc estan per a donar lliçons "d'obertura".

"No m'agrada parlar sobre qüestions internes d'altres partits si no és estrictament necessari però... "
Hale, a aplicar-se el conte. I ja vorem el 9-M i la fantàstica actuació del Bloc des de juliol.

Salutacions!
ivan_marq

Pere Fuset ha dit...

Xé Ivan, és obvi que en la valoració d'esta qüestió no anem a coincidir.No se si hi ha bons i roins però hi ha dues maneres d'entendre-ho antagòniques. Com també trobe que és inevitable val orar la situació d'EUPVper parlar d'una coalició que naix d'una ruptura com la que heu patit.

No crec que haja fet un relat informatiu sinó una valoració a partir de la informació que m'arriba.

Efectivament Isura defensà els postulats d'EUPV, però és que bona part d'ells eren compartits per nosaltres. En eixe tema hi havia complicitat i fou un dels motius per acabar coincidint en (o per) Compromís.La nostra complicitat però es manté amb bona part del que en el seu moment fou EU.

El BLOC hem fet dos Consells Nacionals per a parlar de l'assumpte. Un debat difícil i molt intens.
Una abraçada

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com