dijous, 17 d’abril del 2008

El "geta" del rei perd.la copa.

M'ha passat com a Natxo Bellido, que volia parlar d'aigua però ha estat el principal equip local en matèria de futbol qui m'ha aigualit a mi l'actualitat. Que tot siga com açò i que d'ací unes setmanes em toque parlar dels groguets!

Supose que no sóc l'única persona per ací que pensa que el rei Joan Carles amb allò de "que gane el que perdió" en realitat estava tractant de fer una profunda paradoxa lingüística per a mostrar-se imparcial com li correspon a un cap d'estat perenne que de quan en quan necessita fer la gracieta davant els cortesans subdits.
Tampoc no em cap dubte que allò que ha entés l'afició valencianista i la majoria dels mitjans estatals (Quiero que gane el Getafe) és el que en realitat el borbó desitjava pels seus furs interns (...que no són els abolits a Almansa) malgrat que mai no haguera gossat dir-ho de manera directa. En definitiva, em fa la sensació que el problema de l'home és que està major i no mesura el que diu, i no la seua sorprenent sinceritat.
Siga com siga el València ha guanyat al Geta del Juan Carlos i a mi, com a valencianista, - darrerament molt més polític que esportiu- ja em va bé que l'avinentesa s'aprofite per a prendre consciència sobre com de xungo és tindre un cap d'estat inqüestionable per raó de la seua sang. Potser dissabte, entre tricolors i senyeres d'esquerra valenciana, trobarem més d'una bufanda taronja...
Com assenyala Natxo al post que us he enllaçat al principi... la societat valenciana, en termes generals (...i tant Generalitzats) s'esforça en ofrenar glòries a una espanya que no li reconeix l'esforç com correspon. Llàstima però que només siguem capaços d'adonar-nos d'estes coses des d'una "sana" perspectiva esportiva. Com ja analitzava algun sociòleg solvent a principis d'este mil·leni, el València CF ha estat, en certa mesura, l'eixida del valencianisme temperamental i profundament anticentralista, l'eixida dic a la seua frustració política. No debades hui , el càntic que més ressonava a la plaça de l'Ajuntament (futura de Jaume I) era el madridista que no bote. Obviàment no parlem del Barça, però es que, recordem-ho, tampoc no parlem de Catalunya.
Camps podrà fer bandera permanent del greuge de ZP , però sap que hi ha limits. Per això, tot i que potser també siga d'aquells que veuen amb mals ulls al Juan Carlos, sempre sospitós de "sociata" per la dreta espanyola, evitarà denunciar l'humiliació que, amb raó o sense, denuncia del Gobierno de España. Encara més, em jugue un café, sol o amb llet, a que l'Alcaldessa Rita Barberà, hàbil com poques en la dialèctica política, girarà la truita i agarrant el bou per les banyes "demostrarà", basant-se en les parauletes, que el Juanca és més taronja que una clemenules.
Al remat, el València ha guanyat merescudament tot i que la festa serà continguda... no siga cosa que despertem de la ressaca en segona divisió. A la nit, èl cap-i-casal és una festa. Els patriòtics corresponsals del messenger, com si d'un part meterològic es tractara, m'anuncien celebracions contingudes a la Plana Alta i tímids claxons de cotxe a L'Alacantí. Bona part dels meus contactes del valencianisme polític em feliciten. "Enhorabona! Han guanyat els teus" em diu més d'un.
Anem a pensar bé, i per tant a enganyar-nos... deixem-ho en que no els agrada el futbol.

3 comentaris:

Xavier López ha dit...

Ei;

T´has confós d´enllaç al blog de Natxo Bellido.

Salut!

Anònim ha dit...

Iepppppp Fuset, t'havia aoncseguit entrada per a la final del Calderón i no vulgueres anar, meninfot!!!!!
Per cert, quina pena que façes una reflexió del primer equip esportiu del PV i tingues tan poquetes respostes de la gent, com sempre el valencianisme polític s'equivoca hahahaha.

AMUNT VALÈNCIA.
RAFETA SOLER.

Anònim ha dit...

Amunt València!!!!

Els valencians no tenim rei!!!!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com