dijous, 2 d’octubre del 2008

PSQUÈ?

Em proposen parlar sobre el Congrés del PSPV celebrat el darrer cap de setmana a la Ciutat de València, i la veritat, malgrat que accepte la proposta reconec que em fa certa peresa haver de parlar d'alguna cosa que no tinc constància que existisca. Per a parlar de fe, preferisc fer-ho des d'una óptica mística i no política.
Siga com siga , cal dir que finalment el nom, que no fa la cosa (però ajuda a despistar) seguirà sent el mateix: PSPV-PSOE. O més clarament PSPV per a Canal 9, que veu en la qüestió de les sigles una oportunitat per a dimonitzar als socialistes valencians, i PSOE per a l'electorat , que és al remat el nom que figura en totes les paperetes , elecció rere elecció. I dic jo... costarà tant aplicar la coherència a la política valenciana?
Amb Alarte, - llig al subnick del Messenger d'un company- han guanyat els "malos". Què n'hi ha de bons? No ho se cert, però pareix probable que amb la nova executiva augmentarà el tarannà centralista i de sucursalisme a les ordres de Ferraz que, siguem sincers, té dues lectures. D'una banda la més óbvia i negativa, la de comprovar com d'improbable és un PSC a la valenciana com el que diu anhelar tanta gent, i d'altra, l'esperançadora - per al seu públic clar està- que pot pensar que des de Madrid sabran fer el que a València molts altres no han pogut, volgut o sabut.
Deia al principi que em fa peresa. I me la produix sobretot per que no crec que cap valencianista haja de perdre ni un minut del seu temps en pensar com hauria de ser el PSPV que no és. Ho lamente, però no conec cap altra expressió equivalent en valencià per dir allò de "No le pidas peras al olmo". Si algú vol un projecte de progrés i valencianisme, només ho pot esperar d'una força eficient que tinga, les seues majors aspiracions en el redreçament social i nacional d'este país. I això , potser amb més esforços que els actuals, ho pot ser el BLOC, però no una delegació regional d'una força estatal.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ya sabes que no estoy del todo de acuerdo contigo, pero bueno, en una cosa tienes razón, no hay buenos ni malos en el PSPV, eso es cierto. Y una aclaración querido Pere Fuset, la gente socialista de Valencia, le gusta decir PSPV, es más la mayoría de los militantes se enfadaron muhco cunado quisieron cambiar sus siglas, la gente mayor las toma como un sello de identidad, como el bastión del valencianismo socialista...

Tienes bastante razón en tu artículo, salvo en eso que dices que el BLOC es la alternativa... Me vas a permitir un pregunta capciosa... ¿Qué hace blog más que los demás? y si hace algo... ¿Por qué no me entero sin estar afiliado?

Un cordial saludo, atentamente suyo:

Isacar Marín García

i prou! ha dit...

Pere, no comentaré el text perquè no tinc una opinió formada sobre el PSPV-PSOE. només sé que Alarte ha estat "suggerit" per la direcció "federal", però vaja, que pels seus actes se'l coneixerà.

només volia deixar constància que quan t'estava buscant per donar-te una abraçada te n'havies anat..

cuida't molt!

(K)

Marc Gomar ha dit...

eldescredit.blogspot.com i cauenlesparaules.blogspot.com, per celebrar el 9 d'octubre, hem engegat sengles enquestes per escollir la diputada valenciana i el polític valencià que us agradaria veure en banyador. Esperem comptar amb la categoria del teu vot.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com