dimecres, 10 de desembre del 2008

Davant el Congrés del BLOC (II): Ponència organitzativa

Queden poc més de dos mesos per al Congrés Nacional del BLOC i ja s'han fet públiques les ponencies que centraran el debat de la militància i que ja ho fan en alguns fòrums d'internet. En esta ocasió seran tres els documents per al debat: d'una banda la ponència estratègica i d'altra la d'estatuts i la d'innovació organitzativa en les que he tingut l'oportunitat de participar com a membre de la comissió redactora. Malgrat que com és lògic la ponència estratègica centrarà la major part de les mirades- jo mateix tractaré de recollir una anàlisi en breu- m'agradaria cridar l'atenció sobre la necessitat d'esta ponència organitzativa.


Esta era, al meu entendre, una de les reivindicacions més importants que llancem des de Generació BLOC i el resultat de la mateixa dóna certa resposta també a moltes altres de les qüestions que hem plantejat al manifest. Si la ponència estratègica aboga per la necessitat d'una refundació en termes ideològics, per adaptar el valencianisme a les necessitats dels nostres temps, la ponència organitzativa també explicita una revolució en la manera en que el valencianisme articula el seu treball per optimitzar els seus resultats electorals i avançar en la transformació del nostre país.




Ho he dit i ho diré tantes vegades com calga. Sense un profund canvi en la cultura organitzativa del partit cap estratègia ens podrà garantir l'éxit electoral. Ni la taronja, ni la verda, ni la roja ni la fucsia... Sense una profunda revisió de la manera de treballar el valencianisme polític pot socarrar qualsevol inversió estratègica puix no hi ha cap slògan ni missatge màgic que per si ens acoste als resultats desitjats. Això no serà mai possible si no va acompanyat d'una optimització dels nostres esforços.




I sí, com també insistix el document i jo mateix sempre que tinc oportunitat, esta revolució organitzativa ha d'atorgar un clar protagonisme a noves generacions, per a que siga creible i efectiva. Pel que la futura Executiva Nacional i el conjunt de l'organització ha d'eixir el proper mes de març renovat i rejuvenit sense balafiar l'actual capital humà amb que comptem.




Crec que la ponència organitzativa que presentem la comissió és millorable, i confie que el debat congressual ajude en esta direcció. Però també pense que és un avanç molt significatiu que un altre document com l'estratègic no hauria d'eclipsar.




Als valencianistes ens agrada massa parlar de símbols i altres qüestions identitàries, portem fent-ho durant décades, però ara, posats a millorar les coses, no deuriem defugir la reflexió sobre com duguem a terme el nostre treball tant en clau electoral com en clau de tranformació del país.




Podeu llegir també: Davant el Congrés del BLOC (I)




4 comentaris:

Antzoki ha dit...

100% d'acord. Podriem dir que el V Congrés serà el nostre propi "o ara o mai"... d'on podrem ixir amb quatre paraules buides i autodeclarar-mos la mort o amb una revolució interna en formes i contingut que ens rellance al protagonisme polític valencià.

Antzoki ha dit...

100% d'acord. Podriem dir que el V Congrés serà el nostre propi "o ara o mai"... d'on podrem ixir amb quatre paraules buides i autodeclarar-mos la mort o amb una revolució interna en formes i contingut que ens rellance al protagonisme polític valencià.

Anònim ha dit...

Pere, estic totalment d'acord amb tu. Aprofite aquest comentari per tal de felicitar el Bloc per la valentia que demostra tot assumint sense complexos tot l'espectre de símbols valencians. Els símbols han d'unir i no excloure. Només així pot assolir l'èxit un projecte de País. Hem de desactivar de manera definitiva el conflicte simbològic, que tant de mal ha fet a la nostra societat. Ja n'hi ha prou de caure en els paranys d'uns i altres, i ja portem més de 30 anys! En aquest sentit trobe que seria convenient, davant la ignorància evident en matèria de símbols per part d'amples sectors de la nostra societat, que el Bloc editara algun document on explicara amb rigor i de manera clara i concisa, amb suport de dades bibliogràfiques i tot tipus de material (fotografies històriques, etc.), la història i l'ús que han tingut cadascun dels símbols: Senyera quadribarrada, Senyera coronada, himne regional, Muixeranga, "País Valencià", "Comunitat Valenciana", etc. Així els ciutadans podran comprendre les raons per les quals el Bloc ha optat per una decisió que molts no entenen, senzillament perquè ningú no els ho ha explicat. Els ciutadans han de veure que el Bloc s'estima el seu País i que no vol destruir-lo mitjançant conflictes de símbols. El conflicte real i latent, que molts volen amagar, és País dels valencians, lliure i sobirà, versus regió d'Espanya, dependent i genuflexa. No ho oblidem.

Anònim ha dit...

La ponència del Bloc ha posat molt nerviosos els sectors més ortodoxos del catalanisme. No hi tinc cap mena de dubte. Els seus articles i manifestacions públiques ho palesen molt clarament. Això vol dir que el Bloc va en la direcció correcta. Felicitats. Després de 30 anys de conflicte, què han aconseguit els defensors de les essències pàtries? Ara veuen que hauran de tancar la paradeta, de la que han estat vivint tants anys. Perquè, no ens enganyem, a hores d'ara l'únic projecte de País amb possiblitat d'èxit és el del Bloc, un projecte que aglutina i que no exclou. Ells ho saben, però no ho admetran mai públicament.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com