dimarts, 15 de juny del 2010

El meu Compromís per València

Ja fa algunes setmanes que el BLOC de València va celebrar una de les assemblees comarcals més participades per militància dels darrers anys per designar a Consol Castillo, a mi mateix  i a Clara Ferrando com candidats del BLOC dins de les llistes de Compromís per València, l'aposta municipal que encapçala un experimentat Joan Ribó. Des de llavors he anat un poc de crani, entre d'altres coses preparant alguns detallets de l'exitosa i original presentació de la candidatura del passat dissabte, i no he pogut fins ara agraïr la confiança dispositada per la militància i per moltes altres persones.

Tot i que la meua presència en campanya serà previsiblement discreta, com és lògic en una coalició d'estes característiques, confie poder aportar tot allò que vaig comentar en el meu discurs de precandidat.. i a ser possible alguna cosa més.

Llegir més...

Tot agraint una vegada més la vostra complicitat vos demane de bestreta paciència i comprensió per tot allò que en qualitat de candidat puga fer els propers mesos vos anime també a continuar aportant tot allò que estimeu oportú. En la mesura de les meues possibilitats em compromet a valorar i traslladar les vostres aportacions com ja m'heu fet algunes persones.

I per si és del vostre interès us deixe amb un extracte - a mode de sinopsi-  de les moltes paraules que vaig dedicar a l'assemblea comarcal....

[...]

Com vos vaig dir quan em vaig adreçar per tal de cercar els vostres avals, un dels motius que m'animen és la voluntat, matisada per algunes canetes... d'aportar joventut. Insistint, a més a més, que per a mi és molt més que una mera qüestió de quotes. Per que vull que la millor festa del món no es mesure només en xifres econòmiques sinó també en enginy i en gràcia i en una capacitat de vertebració cultural i social digna d'estudi en tota Europa.

Durant els anys que he tingut el gust de ser secretari general del BLOC JOVE, mai m'he cansat de desmentir un tòpic que diu que la joventut som el futur.


Som, però, alguna cosa més que això.. som també una part del present. Una part del present d'esta societat... i d'este partit. Una part del present...i del futur amb unes problemàtiques específiques en tant que joves, i amb unes aportacions pròpies, en tant que generació.


El nostre partit, la nostra coalició i el nostre moviment en definitiva, si vol aspirar a tindre futur, ha de reconèixer eixe pes de la joventut en el present. La joventut valenciana i valencianista necessita veure's reflectida en nosaltres. Més enllà de les declaracions, més enllà dels gestos, i més enllà dels adhesius i els cartells de les nostres campanyes.. amb una presència modesta però merescudament guanyada hem d'explicar que ací, els i les joves, pintem.


El futur es construïx al present. I el BLOC de València necessita construir-se un futur millor que el permeta projectar-se amb nitidesa a la societat valenciana. Un fet que històricament ens ha estat molt difícil.


[...]


Vos deia també que volia aportar modernitat. Una altra afirmació que pot semblar buida si no es detalla. Modernitat en les formes i en el contingut. En el que es diu i en el com es diu. Cal que mantenint el millor que ens caracteritza com projecte valencianista ens actualitzem per esdevindre el vertader motor de la modernitat per a la societat valenciana. I cal per tant predicar amb l'exemple puix el canvi comença a casa.


Cal un valencianisme d'arrel i d'avantguarda que diria una estimada companya del BLOC JOVE . Un valencianisme que siga conscient de ser l'altaveu d'una determinada gent però que ho combine amb la ferma vocació d'ampliar la seua base. Una actitud que en la Ciutat de València, cap-i-casal del nostre país, és d'especial rellevància.


Som els que som, però hem de fer per créixer. I només creixerem si som permeables a allò que no poca gent ens diu des de la proximitat i una atenta expectativa.
 [...]

Aprovat per l'assemblea el full de ruta cap al 2011, insistisc en que caldrà treballar per minimitzar els riscos i optimitzar les oportunitats.També en eixe treball vull ser útil. 


Que ningú al valencianisme es senta mai acomplexat per viure a esta ciutat. Jo estic ben orgullós. València ha estat en bona part bressol del nostre moviment i sense cap dubte l'epicentre de tota efervescència valencianista. Episodis com el del valencianisme republicà o la primera generació de valencianistes universitaris han tingut en esta ciutat el seu principal escenari.


En les nostres mans està que continue sent així. En les nostre mans està que València siga la clau del país. Per que València li ho deu al conjunt del país, i nosaltres li ho devem a València.



I això, propose, ho hem de fer amb la tercera i darrera, però principal, de les raons que em motiven a estar hui ací davant de vosaltres. L'estima cap a València, cap a la ciutat, cap a la seua cultura, patrimoni i terra, però sobretot cap als qui en ella habitem.




Per que al remat, si participe d'este projecte, és per coses tant senzilles com que sóc un jove criat a Russafa que vol que el seu barri puga tornar a ser un poc més jardí, i que tinga les dotacions que li pertoquen.

Estic ací per que pense que València té un potencial enorme per ser la capital mediterrània de la bicicleta i vull poder tornar en metro o en bus a ma casa un dissabte quan isca de festa.


Per que vull que els meus amics i amigues tinguen oportunitats de desenvolupar-se laboralment a sa casa sense engreixar la trista fugida de cervells. I que en el nostre temps d'oci puguem gaudir de la millor oferta cultural i lúdica sense haver d'envejar als veïns de dalt o als de ponent.


Per que pense que parlar valencià a València hauria de ser tant lògic com sembla quan ho dius.... A València en valencià.


Per que vull vore com es reflexa el sol en una Albufera neta i per que vull que, quan arriba el 9 d'octubre, no només hi hagen valencianistes seguint la processó cívica, sinó també participant de la comitiva oficial, amb acta de regidor.. i per què no? algun dia... per llunyà que ara ens resulte, trobar el valencianisme saludant des de l'alcaldia.



Sóc ambiciós, ho sé. Per això estic ací, al BLOC. Per que pense que és el projecte més ambiciós per a esta ciutat i per a este país.



[...]



Porte 10 anys treballant amb lleialtat al projecte aportant tot allò que he sabut o he pogut. Ara us demane la única recompensa que la meua ètica i la manera d'entendre la política que compartim em permet. I no, no us parle per tant de bosses de Vuitton ni trages de Milano.


La recompensa dels qui ens estimem esta terra no és una altra que l'oportunitat de poder seguir treballant per ella.


Pel BLOC, pel país i per la ciutat.

Comparteix este article al Facebook

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha coses que no m'ho puc explicar, allò que s'anomenava liderar el tercer espai s'ha passat a paper secundari dels ex-EU. El BLOC no fa altra que promocionar partits virtuals com són Iniciativa i Verds. Iniciativa no té cap càrrec públic, els pocs que té eren càrrecs d'EU i quant venen unes eleccions se'n van corrent a seguir fent campanya per EU ( cal recordar les passades eleccions europees).

A mi ja em queda poc de BLOC per passar a ex-BLOC però en fi que tingueu sort encara que jo no pense votar a Compromís esperaré que almenys al meu poble puga votar BLOC.

VALENCIANET ha dit...

Pere, difongueu més el vídeo de Compromís per València, que està molt bé!!

Edu ha dit...

Partits virtuals?.
Crec que no hem d´oblidar el fet de que els partits els conformen persones, en poden ser més o menys, pero no deixen de ser-ho.
Cal sumar desde el respecte a opcions diferents, pero amb les que hi han nexes comuns.
No m´agradaria que la gent del BNG (Bloc Nacionalista Galleg, del PNV, CiU o ERC per exemple, hem tractaren de partit virtual per representar menys del 5% de l´electorat al nostre territori.
El projecte del Compromís es coherent, unix persones amb els mateixos objectius i amb idees semblants per a dur-los a terme. Evidentment hem de liderar aquest projecte, pero no desde la imposició.

Edu ha dit...

Bé i ara comentaré alguna coseta de l´article de Pere, que com totes les seues aportacions, difícilment hem pot provocar indiferència.
No tinc cap dubte de que els joves son present i no és la meua intenció convertir aquesta afirmació també en un tòpic, perque estic totalment convençut de que els joves a la nostra societat i a la nostra organització (així és i ha de ser), son present i futur.
Treballen desde les ganes,la energia, la il.lusió, els somnis i amb moltes metes, aportant idees noves o renovades que fan possible allò que dius a l´article (i que hem sembla molt encertat) " un valencianisme d´arrel i d´avantguarda".
Els joves son un potencial que no es pot menysprear i per això cadascú desde el seu àmbit ha de treballar perque els joves tinguen el lloc que les pertoca, jo procure fer-ho així.
Tinc també una sana ambició i es que el Bloc puga creixer per poder aportar més a la nostra societat i això ho hem de fer contant també amb els joves que tenen molt a dir.

taronget ha dit...

Te seré sincer, Pere. Crec que el discurs (i al remat la teua candidatura), li queda gran al lloc que ocupes en la llista.

Però esta política, lamentablement no va ni d'idees ni d'objectius: va de quotes, i de molta energia malbaratada en batalletes internes.

No és un "pecat" exclusiu del valencianisme, del BLOC o del Compromís, sinó de la política actual, en la qual, lamentablement, no som l'excepció.

En definitiva, si nosaltres no fórem d'eixe món, les coses haurien sigut diferents i este discurs s'hauria sentit en àmbits més "importants".

Però bé, sempre ens quedarà comparar, vore com la resta és pitjor, i il·lusionar-nos amb continuar existint.

Molta sort!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com