dijous, 20 d’octubre del 2005

''Homenatge a Enric Gil''

Hui he descobert que l'amic Enric Gil ha fet un blog. Esperem que la cosa dure. Enric escriu molt bé- potser per què ha llegit molt i bo- però te tendència a dissipar-se. així doncs el desig de permanència és sincer i justificat.
Ell va ser un dels majors recolzaments per a donar a llum Valencianisme.com, amb ell repartirem milers de pamflets per les seleccions esportives valencianes al Madrigal - no recorde si vingué també a Mestalla.
És l'administrador de la llista de correu de la plataforma a la que oferix els seus reculls de premsa, i també de Migjorn, una altra llista de contingut lingüístic que recull a bona part dels tècnics lingüístics i altres típus d'experts del país i d'altres indrets del nostre domini lingüístic..
S'ho va currar molt durant el procés de promoció del document per la doble denominació i em posà en contacte amb Abelard, amb el gran Abelard Saragossà. Viatjàrem a Barcelona per donar un colp d'efecte...
El Síndic de Greuges - del que hui he rebut notícia...- el deu conèixer ja per les nombroses queixes de discriminació lingüística presentades i que a més a més donen, en la majoria dels casos, fruits positius. Només resta esperar que s'anime a portar una secció dins de Valencianisme.com amb esta temàtica. Quadern de Greuges es diria.
Si per mi fora Enric hauria estat redactant continuament resportatges sobre moments històrics del valencianisme. Alguna coseta així com el que oferia Carles Recio, en la seua ''bona època'', a les pàgines del Levante-EMV. Però ell diu que no pot. Què li anem a fer? Espere que este reconeixement siga també un retret públic. A vore si es ''pica'' i ens dona encara més d'això que tant ens agrada: les cosetes d' Enric Gil.
Algun dia, un ''Alfons Mohamed Cucó'', al 2125 parlarà d'ell en algun llibre sobre valencianisme. Jo ho faig hui, de manera esperpèntica però sincerament agraïda al meu quadern.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pere,

El que vaig ha dir-te no té res a veure amb aquest post però a veure si t'animes i configures una font de notícies en RSS que no tenim tot el temps que voldriem per entrar al teu bloc a veure si hi ha notícies fresques.

Salut i enhorabona.

Pere Fuset ha dit...

opb, crec que em deien a mi. ;)
usuari anònim... ja tens un xml. Et va bé així?

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Pere,

Ara mateixa t'adjunte a la meua llista de blocs del Bloglines.

Salut!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com