dissabte, 15 d’octubre del 2005

Va d'aigua

Al final , hi ha hagut un final feliç per a a la batalladel Xúquer. Els d'allí estan contents. els qu no ho estan tant són els agricltors del sud. Que estan manipults pel PP? Correcte. però igualment em preocupa. El PP està jugant amb tots els punts feels que patim els valencians i la manca de cohesió és un d'ells. No se si això li permetrà guanyar punts a les comarques del sud, però el que està clar és que el PSOE les passarà canutes per allà baix.
I per esta zona del país ''doblement valenciana'' (sic) ... ja vorem quant de temps aguanta Cristobal Aguado al front d'AVA. El PP seguix aquella màxima de si no estàs amb mi estàs en contra meua. Sap de la necessitat de tindre una coartada entre els agricultors per a mantindre la batalla de l'aigua i lògicament no tenen als de la Unió de Llauradors i ramaders en la butxaca... però ara, pel que pareix, tampoc no as d'AVA. Serà açò un punt d'inflexió en eixe discurset pseudohídric que ja cansa? No ho crec.
La meua sospita queda perfectament resumida en una conversa que vaig sentir ahir al super.
-¿Lloverá o no?
- ¡Que va! Cuatro gotas, ya veras...
- Pues por alli arriba, por Tarragona, bien que esta lloviendo.
- A ver si se ahogan ya de una eso hijos de puta. Todo el agua para ellos...
Mentre el discurs anticatalanista tinga possibilitats de germinar serà explotat, coom sempre, en contra dels propis interessos. Funcionà. i encara hui ho fa, amb la llengua. ¿com no havia de fer-ho amb l'aigua, que mou tants i tans diners?
A mi de tot açò el que més em preocupa és el ben intencionat llaurador. que possiblement només vulga aigua per regar l'hort. eixe que després volem salvar nosaltres per que forma part del nostre patrimoni ecològic i cultural.. bla bla bla bla..
Qui li farà entendre de la necessitat de modernitzar els seus conreus? Qui li explica els motius que mouen alguns per intentar manipular-lo? Qui li explica que eixe No al transvassament és en realitat un sí al seu futur?
Caldrà fer-ho hauria. Fer-ho com ho fa la Unió de llauradors i ramaders del País Valencià. Per ells tot el meu reconeixement. I mira,, fins i tot a AVA, que més val tard que mai quan es tracta de llevar-se la vena dels ulls i saber com se les gasten els amics populars.
Este PP necessita uns anyets en l'oposició. A vore si així recuperen el centre, la moderació, el trellat i totes eixes coses, que no seré jo qui negue que són necessàries per al nostre país.
Clar que tots desitjarem que els aprofiten millor que els socialistes.... però eixa és una altra història.

2 comentaris:

Guineu ha dit...

Dir No al transvassament (de l'Ebre) per Aragó o per Catalunya és fàcil, i fins i tot un puntet populista; però dir-ho per astí baix, al País Valencià... Ja els teniu ben "a puesto", Pere, que predicar una nova cultura de l'aigua allà on la cridòria del PP retruny més fort no ha de ser molla fàcil.

Tagarinet ha dit...

Al PP no l'interessa l'aigua per a res i menys per a l'agricultura. Per exemple, el fill de García Antón, ingenier i arquitecte està dirigint les obres al sud, al vinalopó. Què voleu, deixar-lo aturat i sense el "negociet"?. Allò important és "la inversió", les tones de ciment i les peles que canvien de butxaca. Faràn el transvassament al vinalopó perquè ja s'havien repartit el pastís...

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com