divendres, 3 de març del 2006

Ajudes de Catalunya per a mancances valencianes

Fa alguns dies el Levante-EMB es feia ressó d'uns suposats estudis (que no enquestes) al voltant del sentiment identitari dels valencians duts a terme per la Generalitat de Catalunya. Sorprenentment la resposta d'UV fou intel·ligent, contràriament al que ens té acostumats la dreta regionalista i es preguntaven per què estudis com estos no són finançats per la nostra Generalitat. Deixant a banda el contingut d'eixe estudi segons el Levante, que comentarem en un altre post, anime a UV a que s'aplique coherentment laproposta en altres àmbits.
També esta setmana el PP de catalunya denunciava que la Generalitat d'allà finançava amb un pessiguet les emisions d'una televisió valenciana i en vaencià. INFO TV. Sóc escèptic en quin podria ser el pronunciament d'UV al respecte, tot i que ells han estat uns altres beneficiàris d'esta finestreta en tant qu damnificats per la política de RTVV d'ocultar tot allò que no es presente baix les sigles del PP.
Per què no ho subveciona la pròpia Generalitat Valenciana? Per què no donar suport mitjançant la publicitat institucional a esta ferramenta de pluralitat informativa i nomalització lingüística del valencià? És obvi que no espere resposta... mentre la publicitat institucional del PP ompli minuts i minuts d'emissió d'altres mitjans igualment al·legals.
InfoTV, www.infotelevisio.com és un projecte molt arriscat i valent, que s'ha quedat fora del repartiment de llicències de la TDT dut a tere per la Generalitat Valenciana però que, estic convençut que es mantindrà vius per altres vies. Molta gent creiem en ell, i li donarem tot el nostre suport, d'acord amb les nostres possibilitats, per a que perdure.
És molt necessàri, Juli Esteve. Així que ànim i a seguir treballant sense asèpsies d'eixes qe digueu per a formar, informar i entretindre, en valencià.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com