dissabte, 11 de març del 2006

Vergonya

La passada matinada uns individus, per no dir uns imbècils, li botaren foc al remat de la Falla de l'Ajuntament de València. Em pose en la pell de l'artista faller, Ramón Espinosa i m'imagine com de trist pot sentir-se. Hui tots els grups polítics condemnàven els fets. Rita Barberà fins i tot parlava d'agressió nazi.


Els dies 8 i 9, uns altres, més imbècils encara, agredien violentament a un militant de les JERPV i d'EU, respectivament. Una punyada a la cara del jove militant d'ERPV i alguna cosa més seriosa encara per al jove comunista que va necessitar atenció hospitalària. Rita però, no ha parlat d'agressió nazi, Rita no ha parlat del tema. Com si a la Ciutat de València no hi haguera passat res.



Hui parlava amb Marina i amb Anna, dues joves dirigents de les joventuts d'EU i ER^V respectivament. Els comentav que en açó haviem de donar una resposta unitària, no partidista, deixant a un lloc les diferències entre els nostres idearis, que són significatives, per què el que hi havia en joc és alguna cosa més important que tot això, i és la pròpia llibertat de pensament i la democràcia. Si tot va bé ens reunirem dilluns, amb les joventuts de la resta de partits polítics , per a tractar de coordinar una resposta exemplar. La batalla per la democràcia i per les llibertats no la podem fer cadascú des de la seua trinxera.
A València hi ha nazis. Ni més ni menys que a altres llocs de l'estat. la diferència però és la impunitat amb la que actuen. I si hi ha responsables materials d'estes agessions també n'i ha d'instigadors intel·lectuals i cómplices per omissió.
El President de la Generalitat Valenciana, el (que hauria de ser) de tots els valencians, no ha dit ni pruna. I des de Delegació de Govern, encarregats de coordinar les forces de seguretat, es pot fer moltíssim més del que es fa.
Tant de bo agarren als especímens que li han botat foc a la Falla de l'Ajuntament. Tant de bo es prenguen si més no, el mateix interés en donar amb els agressors d'estos jóvens compromesos amb la societat valenciana des del seu particular món ideològic. Si cremar una falla abans d'hora és ofensiu... quin nom té agredir violentament a democrates? I quin nom té callar quan açò passa?

1 comentari:

Guineu ha dit...

Encara no eva llegit este post quan te responeva al teu post anterior. Doncs el que te diva: el monstre (amb pell de nazi o de sentandreuista) ha de ser denunciat.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com