dimarts, 23 de gener del 2007

Canvis a la vista

Queden poc més de 4 mesos per a dir Adéu PP, eixa és la sensació que tenim alguns al pegar-li una ullada a la política valenciana ara sostinguda per una nova enquesta,del Grup Marest per a Levante-EMV. Efectivament la-única-enquesta-vàlida-és-la-del-dia-de-les-eleccions però la tendència és clara i hauria d'obrir els ulls als més esceptics. Com acostume a dir quan faig alguna presentació de l'Adéu PP pel país... "el canvi és necessari, i possible" i ara a més a més, comprovem que està a l'alcanç de la mà. I recordeu-ho..els majors enemics del canvi són (no estic segur de l'ordre) el propi Partit Popular i la seua maquinària (o una part d'ell per que els zaplanistes pareixen ben contents....) i el tradicional escepticisme de l'esquerra i el valencianisme que ho donava per perdut possiblement per pura autoprotecció.

Les dades de l'enquesta són per tant un nou argument per animar a deixar aparcat eixe escepticisme i sumar-se de manera entusiasta a eixa nova majoria social valenciana que des d'un prisma plural i divers vol unes altres polítiques més honestes, pròximes i compromeses amb la ciutadania. Ja em perdonareu però no hi ha excusa coherent per a que els qui desitgen el canvi opten per quedar-se en casa quan el canvi és possible!! I si alguna cosa hauríem de tindre tothom clara és que la nostra mobilització donarà resultat com s'ha vist i es veurà.

El canvi polític ha de portar un conjunt de canvis, (de mooolts canvis... de tants canvis!!) , en la manera de fer política al nostre país. i ha de ser aprofitat pel valencianisme com l'oportunitat de mostrar el seu projecte de modernització, transformació i cohesió a la societat valenciana. Per que els canvis que desitgem des del valencianisme progressista van molt més enllà del que a una legislatura puguem generar però cert és que sense assolir eixe primer objectiu no serien possibles. Una oportunitat per demostrar allò que hem demostrat durant anys a molts ajuntaments, i que una llei electoral injusta ha tractat d'amagar. Estic tan satisfet de comprovar que tants esforços i sacrificis com els que ha fet el nacionalisme valencià poden contribuir decisivament a acostar-nos a eixos canvis...!

Canvis que requierixen altres canvis, els que comencen per un mateix i per les pròpìes ferramentes. Nou context, nous riscos i amenaces, noves oportunitats, nous reptes... . Però això és una altra història... i com que no vull que es parega al famós conté castellà de "la lechera" els deixarem per a quan siga el moment oportú.

Ara bé, d'ací al 27 de maig tenim molt de temps per davant per treballar i garantir que passem pàgina d'una vegada per totes. Per l'amor de Déu o la mare natura... aprofitem-ho!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja se sent la remor per les espanyes. Escolteu minut 5 i 30 segons http://www.cadenaser.com/player.html?audioFile=20070122csrcsr_22.Aes

Rafa Cotanda ha dit...

Treball i més treball, tú ho dius Pere!

T'escric per dir-te que he afegit l'enllaç al teu bloc des del meu. Vinga, endavant que ja queda poc pel canvi.

Anònim ha dit...

http://compromis2007.bloc.cat
www.esquerraipais.org

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com