dijous, 29 de març del 2007

Canal 9, la nostra

No em pregunteu el motiu però d'entre les cridades perdudes , correus i recadets que m'he trobat a l'arribar de Brussel·les (ja us contaré ja!) hi ha un missatge de Canal 9. Es veu que cridaren al mòbil i al no agarrar-ho no se ben bé com aconseguiren el teèfon fixe de casa ma iaia qui em traslladà la notícia. Com que la dona conserva les seues facultats mentals he de suposar que així és. Què voldran?

a)Potser unes declaracions sobre el tancament de TV3?
b) Potser una entrevista matutina a un programa desdejuni?
c) Potser volen que participe d'un debat televisat?
d) Potser volen l'opinió d'un jove sobre qüestions que ens afecten?
e) Potser voldran què els expliquem què és això de l'Adéu PP?

De totes els opcions no se ben bé quina és la més inversemblant. A Canal 9 , no hi ha res de tot això que he enumerat, i del que n'hi ha mai no participen veus plurals. Allí difícilment em veureu a mi o a cap representant del BLOC però tampoc no trobareu a cap intel·lectual, músic, artista o personatge rellevant que no s'ajuste a la corda de qui mana. Només els "cameos" a Autoindefinits i alguna incursió en la programació més noctàmbula de Punt 2 suposen l'excepció que confirma la merda. Tot i que la tècnica permet les emissions a tot color, des de Burjassot s'emet en monocrom a l'esdevindre una ferramenta més del complex engranatge propagandista del Partit Popular.

Estos dies que tants esforços li dediquem al´necessari manteniment de les emissions de TV3 al País Valencià fariem bé de recordar que els valencians i les valencianes tenim una televisió pública, que paguem de les nostres butxaques, amb uns grans professionals treballant, pensada com un servici públic per als qui habitem de Vinarós a Oriola i concebuda segons la seua llei de creació com una potent ferramenta de normalització lingüística.

Hem de recordar doncs que Canal 9 és la nostra televisió però sobretot hem de treballar per a que a partir del 27 de maig actue com a tal.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

no puc accedir a la pàgina de val.com apareix el blog :-)))))

Tagarinet ha dit...

És fàcil: fica index.php
http://www.valencianisme.com/index.php

Unknown ha dit...

gràcies ;-)

Pere Fuset ha dit...

Ha sigut una errada tècnica no e´s cap tècnica agressiva de marketing viral... ;) Ho arregle de seguida... espere...

Anònim ha dit...

Lo mes simpàtic del compromís de cadires, es clar, es el tema de la llengua, demanen una televisió 100% en Català, l’accés al funcionariat 100% en català i ells mateixos fan tota la política al 50% castellà - català. Molt divertit…

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com