dilluns, 28 de maig del 2007

Horitzó 2011

Futbol és futbol, les falles del 2007 comencen quan es cremen les del 2006, la vida te da sorpresas, la lliga l'any que ve, el poble ha parlat, bla bla bla i altres milers de frases fetes... Amb tot, els partidaris del canvi hem estat clarament derrotats a les urnes. Així de trist, així de clar. Així ha estat. Que a altres opcions partidistes els ha anat pitjor no és conhort ni per a imbècils però un avís que les coses encara podien haver anat a pitjor.

Així i tot gràcies: pel treball, per la il·lusió, per l'esforç, per les cridades i correus d'ànim, per les peticions de responsabilitat, les palmadetes en l'esquena i els mocadors. Gràcies, gràcies i gràcies.

I no... ni deixarem la lluita democràtica per altres fronts, ni ens apuntarem tots al PSOE, ni ens exiliarem, ni ens reclourem en les Columbretes o Tabarca, ni per descomptat tractarem de canviar el PP per dins.
Demà autocrítica, anàlisi i treball. Molta autocrítica, molta anàlisi i molt i millor treball. i ara ho farem amb la presència de diputats valencianistes a les Corts Valencianes. Un fet que aprofitarem per demostrar allò que ha estat impossible durant esta campanya. Que tenim un projecte alternatiu per al poble valencià i que és un projecte valencianista, sostenible i de progrés. Tot passa per fer entendre a la societat valenciana això, tan senzill i tan complicat com aixó.
La ràbia, la rancunia, la prepotència, la negació de les coses evidents, i l'elitisme no són cap solució. Caldrà diàleg entre valencianisme i societat valenciana per a superar la crisi... res que no s'haja advertit des de fa algun temps..

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Anit, fent broma, vaig dir que ara diríeu "Horitzó 2011" i a seguir tot igual; i resulta que l'he encertada!
Fa unes setmanes passaves olímpicament de respondre les crítiques que vos feia en un comentari i m'atacaves dient que si jo no sabia en quin país vivia i bla bla bla... És evident que vosaltres sí que ho sabeu.

Tagarinet ha dit...

Que farem anàlisi és un suposat cert. Des de la derrota (per no dir la desfeta, que me fa pensar en 1707), hem de saber llegir (o triar) entre dues perspectives: Tenim crisi ideològica? Tenim crisi de lideratge?.
Cadascuna d'aquestes preguntes tenen una resposta. Cal encertar-la.

XorX ha dit...

Tenim molt de temps per pensar-hi. No ens atabalem ara.

Després de quatre anys de majoria absolutíssima del PP vorem com ens deixen el País.

Ja podem agafar forces, que més que governar haurem de reconstruir.

Anònim ha dit...

és una qüestió demogràfica, en són més...

Jordi

Anònim ha dit...

De totes formes, la gent també ens ha reconegut un gran treball municipal. El Bloc tindrà dos diputats a les Corts per defensar la nostra veu, i a més, un diputat provincial a Castelló, i el Bloc és, a més del PP i del PSOE, l'únic partit amb representació a una de les tres capitals de província del nostre país.

Quan passe este mal tràngol, i si seguim, el Bloc serà com el BNG a Galícia. Està claríssim.

El que ha ocorregut és que la dreta s'ha mobilitzat com mai en la vida ho havia fet per anar a votar, per venjar-se del 14-M, ni més ni menys, per si es repetia el mateix índex de participació. I l'esquerra, una gran part, se n'ha anat a la Platja. Dels vots del Compromís, pense que hi ha més que són del Bloc que d'EU, per desgràcia per a tots. L'abstenció ha sigut el nostre pitjor enemic. És a dir, que si no hi haguera hagut pacte EU-Bloc, possiblement el parlament valencià ara seria bipartidista.

Conec molta gent d'Esquerra Unida de València, i em sap molt greu que gent com ells, que independentment que no hagen volgut pactar amb nosaltres, han fet un bon treball en l'ajuntament de la ciutat, i hagen perdut la seua representació. Ni més ni menys, si vos fixeu, és que molts dels votatns que tragué EU fa quatre anys no han votat, no crec que ni Rita ni el PSOE els hagen convençuts.

A Gandia, Xàtiva, Sueca, Xàbia, Altea, Sagunt, Torrent, Benicarló, vinaròs, l'Alcora, Onda, Castelló, Ontinyent, Tavernes de la Valldigna, Calp, Pego, Alzira, Alboraia, Burjassot, Montcada, Llíria, Oliva, Dénia, el Campello, Novelda o Alcoi, per citar només algunes ciutats, el Bloc compta, i molt que compta.

I continuarà comptant, amb el nostre suport.

Iurema ha dit...

mira, espere que tots recuperem la mora d'eixa manera tant positiva. jo vull animar-me i sé que fa falta. i ho faré, per suposat (només faltaria després d'aguantar tants anys!) però crec que necessite un dia més de dol.

i demà serà un altre dia.

Anònim ha dit...

Després d'esta grandissima destrossa que ens han donat les urnes no em queda ànim algun

veig generals molt a prop i tinc pànic


dilubia i la pluja ens ha calat fins als ossos destrossant els nostres somnis


molta sort i força per a alçar els ànims, fa falta, moltíssima

Anònim ha dit...

Pere, l'Hortizó no és 2011. És d'ací a uns mesos (si la ETA no diu lo contrari).

Són les generals. A nivell municipal el Bloc està com estava (pam abaix...). Però a les Corts estem dintre.

Pomes i peres no es poden sumar (em digueren a escola). Però ens ajuden a menjar (diguerem nosaltres amb el Compromís).

I hem menjat (ens havera agradat el mos de Dimas, però no ha pogut ser).

Morera i Pañella han de buscar tota la visibilitat possible i ajudar a fer el partit gran (donar veu als municipis on es governa i on es fa bona tasca).

I recordem que tenim les generals.

El Bloc és un projecte complicat perquè a més de voler estar a les institucions vol fer país (vol fer valencianism). És, dons, un mecanisme que no pot parar.

Vinga companys, a felicitar-nos pels diputats i treballar per descubrir noves estratègies. a les generals hem de llevar vots al PSOE i a EU.

El Bloc no ha perdut... La seua gent menys (el millor que té este País).

Rosella ha dit...

nosaltres a bonrepòs si que hem perdut, és cert que només per 5 vots però un regidor menys és un pal molt fort. excessivament fort per a un treballa ben fet i molts timents per defensar el poble de la corrupció ppsoera! en fi, jo tampoc em baixaré de la barca... ens queda molt per navegar i és a contracorrent així és que són molts els braços que necessitem!

Anònim ha dit...

Compromís no va fer-se a Torrent perquè el Bloc no volgué. Hagueren estat 2 regidors i la clau del govern. Era una oportunitat històrica perquè en Torrent es respirava les ganes de canvi.
A Torrent el Bloc compta, i per poc no es dóna el miracle de decidir, al final majoria absoluta del PP després de 30 anys, però, amb participació a la baixa, Sento guanya vots. Amunt el BLOC

VALENCIANET ha dit...

Doncs si, el que ha passat no ho esperava ningú... però la participació sigué baixa i ja sabiem que la clau estava en eixe detall.

Ara hem de continuar treballant pel nostre País Valencià, començar de nou, veient en què ens hem equivocat i solucionant-ho. No podem decaure, portem esperant 300 anys, no podem vindre'ns avall per 4 anys.

Molt d'ànim a tots i molta força per seguirt endavant en la nostra lluita!

Pere Fuset ha dit...

gràcies a tots i totes. Raul, de veres... no se de quins comentaris em parles, especifica...
i sí, l'horitzó és 2011, i el que siga necessari, per que el valencianisme aspira a a ser motor del país i no defallirà fins assolir-ho.

Anònim ha dit...

El Bloc deixarà el llistó ben alt a les Corts Valencianes i la societat se'n adonarà de que no som sinò gent que vol el millor pel seu país. A Onda malgrat la baiixada i l'entrada de grups d'extrema dreta, tenim un regidor el qual ha estat i ès una persona honesta, treballadora i molt implicada. Ánims a totes i tots, cal que ens recobrem de nou perqué del contrari ells encara aniran a mès. Com molt bè m'ha dit una molt bona amiga: mentre continúe el valencianisme continuarà havent país.
Endavant! a treballar!

Anònim ha dit...

El que tenim que fer des de hui, es mirar cap al futur i començar a treballar, a movilitzar-nos, a parlar amb la gent, a ixir al carrer, i demostrar que encara estem amb ganes, que el BLOC compta, que está viu. Jo soc d'Agres, i el candidat que es presentava per primera vegada pel BLOC, no hem pogut traure representació al Ajuntament, jo ja hi soc concient de quines han sigut les nostres errades i des de hui, tenim que començar a treballar, a Muro, poble vei a Agres, on s'ha donat una més que majoria absoluta del BLOC, no han parat des d'aquest colectiu ni un moment, pero sempre en els peus al terra, no com en Alcoi, que am les ganes que tots teniem, ens ho vam creure massa i ara estem sofrint la decepció, i tot siga dit que des del colectiu d'Alcoi, s'ha fet, molt, s'ha participat molt, s'ha eixit molt però, estan enfront d'una gran potencia, com es el PP, i cal derruirla, sense presa, però, sense pausa, poc a poc.
El mateix exemple trobem a les Corts, tenim que anar fent com a dit l'amic Albert, avanç, per a que aquest valencianisme continue i així poder seguint dient que encara ens queda País valencià, i que no tingam que recluir-mos, ni exiliar-mos, perque açí, estan les nostres arrels, açí está el present, el passat, i el nostre futur, debem ser nosaltres els que triem per on volem anar, i que no elegisquen per nosaltres uns pocs, pero cal anar a bon ritme, sense presipitacions, sense adelantar-se als aconteixements, perque despres de tot el que hem anat fent en aquestos messos, ara ens em trobat decebuts, eren tantes les ganes que ells ens han pogut en aquesta batalla, però açó es sols el principi, i pareix que la historia es repetisca, ara amb la celebració de la Batalla d'Almansa, pareix que aquesta segona batalla l'agen fet a les urnes, pero en aquesta segona batalla....nosaltres contem i tenim que fer que la historia CANVIE, COMENÇANT DES DE HUI, PER A QUE AL 2011 PUGAM DIR QUE HEM GUANYAT LA BATALLA A LA DRETA, LA DEMOCRACIA HA TORNAT AL POBLE, ARA EL POBLE DECIDEIX, I ÉS EL POBLE EL QUI TE LA PARAULA.
Molts anims, i a mirar en eixe 2011, que tenim que començar a fonamentar des de hui.
Anims a tothom i salutacions.
Cuideuse molt que hi ha molta feina a fer, i la tenim que fer entre tots.

En Muntaner ha dit...

Hola Pere,

Ha sigut un colp molt dur per a tots. Jo m'hi faig creus en vore que el PP ha augmentat la seua quota de poder al PV i controla gairebé la majoria de municipis amb més població, a banda de la Generalitat i la Diputació.

Trobe que des del BLOC heu/hem de tindre clar que nosaltres hem d'anar a la "nostra marxeta", guanyant-los la gent perquè confie en nosaltres i després ens atorgue el seu vot a l'hora de les eleccions.
Només així podrem ser claus en el canvi. Un canvi de veritat en què no tinguen lligadures i dependències de ningú.

Una forta abraçada!
Salut!

Anònim ha dit...

Pere, de veres... jo he intentat "especificar" moltes vegades, però els arxius mensuals del teu blog no em funcionen, així que no puc enllaçar-t'ho.
De tota manera, fa igual quin comentari siga: l'actitud a què em referia ha sigut bastant habitual entre els caps més visibles del teu partit. Es diu prepotència.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com