dimecres, 30 de maig del 2007

Valencianisme progressista

Al nostre país hi ha per a la ciutadania dos grans típus de partits. El PP i els altres. Els altres poden ser d'esquerres (o dir-s'ho), o d'extrema dreta , profundament espanyolistes, valencianistes, d'un pancatalanisme tropical o d'un anticatalanisme Neandertal. No són PP i s'ho han de fer mirar. A mi em toca participar de la reflexió necessària al valencianisme progressista que és on milite. Els altres, ja s'ho faran...

I la nostra és una reflexió que cal fer amb deteniment tot detectant les errades comeses, apostant per revulsius que puguen despertar certa il·lusió entre un electorat possiblement abatut pel tsunami popular però sobretot ,amb les mirades centrades en l'horitzó del futur amb l'objectiu clar de fer créixer les bases socials del valencianisme. Ara amb dos representants a les Corts Valencianes.

Estic convençut que per a tota la gent que forma part del BLOC, tant per a la militància com per la gent que simpatitza, el partit és un instrument. En això som molt diferents al PP i al PSOE, i en certa mesura també a bona part d' EUPV. Per a nosaltres, com dic, el BLOC és la ferramenta més sòlida i útil per a, des de la política, fer país: avançar en la construcció nacional del poble valencià. La nostra adhesió incondicional al BLOC no és per tant una finalitat en si mateix ni un xec en blanc a un equip directiu sinó un exercici de responsabilitat cap al país en tant que entenem que és el referent d'un projecte, el del valencianisme.

I des d'esta vessant, menys partidista del que podria paréixer a priori, sóc suficientment optimista. Veig a l'instrument del valencianisme ben posicionat per assumir el repte al que està cridat , no per cap divinitat però si per la societat valenciana. Liderar un tercer espai de valencianisme progressista diferenciat de PPSOE però no confusament equidistant , pragmàtic però lluitador, ambiciós però realista, plural però coherent, crític però positiu, valencianista i nítidament progressista, marcadament progressista però no dogmàtic, permeable però no ambigu.

No podem pegar bandades infinites ni jugar a doble aposta. Ara més que mai és important la coherència, la solidesa del discurs i la responsabilitat col·lectiva. La reflexió no només l'hem de fer des dels partits, també l'hem de traslladar a les nostres bases socials amb la major de les pedagogies... i ja sabeu el que us toca. Així que una vegada finalitze este procés d'aguda reflexió (la reflexió en política és contínua però és indubtable que té pics) haurem d'anar tots i totes a una veu, com el dia de la Mare de Déu. Ara és més important que mai per que , estic convençut que ja haureu caigut en el compte que ara, amb 300 regidors i presència a les Corts Valencianes, el valencianisme progressista és la tercera força. La força valenciana i de progrés.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

La pàgina oficial del Ministeri, en canvi, diu que teniu 276 regidors (en contra dels 298 de 2003) i que heu tingut 105762 vots (34000 menys que en 2003).

Anònim ha dit...

La pàgina oficial del Ministeri es perd amb les coalicions, de fet, no només la pàgina del Ministeri es confón, s'ha de ser un politòleg per no embolicar-se. Pots comprovar tots els regidors escollits del BLOC en cada població a esta pàgina: http://www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/llista_de_regidories_obtingudes_pel_bloc/

I sobre el nombre de vots, no es poden fer comparacions amb el 2003. Llavors el BLOC va anar en solitari (amb els Verds); enguany, les coalicions fonamentalment amb EU, però també amb el PSOE.

Anònim ha dit...

Sobre la darrera frase, volia dir que les coalicions locals enguany, amb EU o el PSOE, han estat nombroses.

Anònim ha dit...

El llistat de regidors que publica la web del BLOC no és correcte, han inclòs gent que no s'havia presentat pel BLOC com els 4 de Salzadella, caldria traure un llistat comparatiu amb els regidors que s'han perdut. Hem fet un negoci de collons, a Castelló hem canviat a Panella ( diputat) per 12 regidors perduts i altres que hagueren entrat.
El BLOC no es mereixa la desfeta i Panella ( per la seua qualitat humana i politica) tampoc es mereixa ser diputat.

Anònim ha dit...

Com va dir aquell entrenador de bàsket en el mundial que fguanyà Aspanya:

VA - LEN - CIA - NIS - ME

Ni més ni menys. Eixa és l'etiqueta que hem de tindre. I ara, per fi, sense por perquè ja no hi estan ni UV ni CVa.

Som els únics valencianistes en regidors i a les Corts.

La segona cosa és més dura. Al Bloc hi ha bons politòlegs. Utilitze-los per analitzar els últims 4 anys del PP. De veritat vos ho dic. Analitze-ho-los senmse prejudicis.

Un exemple: Pere, crec que tú estaves a l'Hotel Herperia. Però Rambla (PP) va fer el discurs del diumenge en valencià i Pla (PSOE) en castellà. Jo sé quí és més valenciaista dels dos, però també sé a quí es va sentir en valencià eixa nit: al PP (als fatxes).

Bé, ànim. Sóc dels que fa 4 anys havera signat amb els ulls tancats tenir 2 diputats i 290 regidors. I això és el que tenim.

Anònim ha dit...

Una anàlisi curiosa:
http://millortorrent.blogspot.com/2007/05/del-bloc-no-dius-res.html

Anònim ha dit...

JA HI HA PROU DE QUEIXES, I A TREBALLAR, ARA QUE TENIU UNA INFRAESTRUCTURA MUNTADA, USEU-LA PER A TRAURE UN DIPUTAT D'ACÍ 10 MESOS.

Anònim ha dit...

Collons Pere, quants "guiños" fas a la terceria via. Per que no ho dius clar i alt!!! i et deixes d'indirectes?? hehehehe
Enhorabona, has fet un bon treball durant estos anys.

Anònim ha dit...

Moltes vegades vas pensar en votar al Bloc, campanyes com la del "Adeu PP" me feia creure una cosa diferent, clar esta el poder es molt, i ara pactem al PP en municipis de valencia, gracies per ser tan sincers.
Ara fiquevos samarretes de "hola PP"

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

el PSOE i El PP tambe pacten per llevar poder al BLOC.

La politica Local es complicada. I de vegades sols ser del PSOE no es sinonim de ESQUERRA, mira el FAxa de Guerra.

Anònim ha dit...

Pere, un abraç!!!

Encara estic un poc fotut del PPuto 27-M i un poc desmotivat cara als exàmens que començo la setmana vinent. Si haguera sigut al contrari (com tots hem treballat durant els darrers anys i com amb tanta força desitjavem) estaria tan content que tampoc haguera estudiat gaire. Així que només em queixo per vici (o no).

Ens vem quant tot acabe, ok? Podriem fer un dinaret o fer una torraeta o passar uns dies a la platja o algo interessant així tots plegats i vore com ha anat a cada poble i intercanviar opinions, projectes, idees, etc.

Espero q us parega bé, l'important és q els ànims no decaiguen. No ens ho mereixem després d'aquests anys de 'curro'.

Un abraç de nou i molta sort en tot.

Víctor ---> from Castelló City

Anònim ha dit...

eis, pere...jo crec qeu nosaltres ho hem fet moltbé, hem segut generosos en l'esforç i seriosos en el treball... no es pot demanar més de nosaltres, potser ens cal serenitat ara per recollir fruits més endavant...
tinc ganes que passen 2 mesos per trobar-nos al voltant d'un taula plena de ceresetes fresques!
Gràcies pel teu treball Pere (i fes-ho extensiu a l'executiva), sense tu, en molts moments no haguérem aguantat el tiró!

Pere Fuset ha dit...

Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris i perdoneu-me que no us responga un per un. Pot parèixer un cumplit però no ho és... els vostres ànims, crítiques, comentaris i en definitiva l' esperit de superació que destileu és la millor garantia que el valencianisme progressista està més viu que mai.

Anònim ha dit...

Mireu... Jo no vaig votar BLOC, ni en l'Ajuntament de València ni per a la Generalitat, perquè NO m'agrada gens EU. No em considere tant "d'esquerres" com per a votar-vos conjuntament amb EU, ni em cauen bé els d'EU. Si volguera votar esquerra pura, votaria PSOE, sincerament.

Després d'això, vull comentar-vos que... ÀNIM!!! Analitzeu, reflexioneu, etc. El que vullgueu.

Però una cosa que pense que és imprescindible, dins d'eixa anàlisi, i que molts obliden, és ANALITZAR QUINES COSES HAN FUNCIONAT. O siga, això de "el que funciona, no ho toqueu". Si dieu que heu tret bons resultats en alguns llocs, analitzeu des de mil punts de vista quines coses han contribuït a l'èxit en eixos llocs, i intenteu extrapolar-ho o exportar-ho a la resta de situacions i escenaris.

Potser era obvi, això que he dit. Però és que hi ha vegades que ens quedem en l'autocrítica, i no aprenem a fixar les coses que han funcionat.

És interessant, per a no retrocedir, d'ací a 4 anys, el camí que s'haja pogut avançar ara.

Anònim ha dit...

ATENCIÓ, OBSERVACIÓ REALITZADA DESPRÉS DE DIVERSOS TREBALLS EFECTUATS PER
PSICÒLEGS I SOCIÒLEGS EN
VALÈNCIA I COMUNITAT

Especialistes en sondejos, mostres i estadístiques electorals s'han
reunit per analitzar els resultats electorals i han arribat a la següent
conclusió:

*"Si els valencians foren negres votarien al KKK."*

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com