dimarts, 19 de juny del 2007

L'heterodoxia insultant

M'he sentit prou identificat pel que fa a la definició d'heterodox que fan d' Enric Nomdedéu, ,al seu blog (des d'ara en avant utilitzaré este terme tal i com recomana Gabriel Bibiloni. Avise). Sí alguna cosa porte amb orgull és ser heterodox, tot i que paradoxalment siga una heterodoxia acomplexada... per allò d'ajustar-se als asfixiants paràmetres del políticament correcte.
No sóc l'únic. Al nacionalisme valencià n'hi ha molt d'heterodox (p.e el meu amic Àlex) , fins i tot entre la suposada ortodoxia. Podriem constituir-nos en partit o si més no en corrent de no ser per que no ens hi ficariem d'acord en no res. L'heterodoxia és també heterogènea... veges tu!.
No se si els meus amics Javi, Nando o Gonçal, candidats a escriure la meua biografia "de tot a 1€" una vegada esdevinga cendres, inclouran alguna referència a eixa característica entre vitals episodis almodovarians i pensaments de programa radiofònic (molt) nocturn. M'agradaria que ho feren ja que el relat del gulag valencià que amb afecte m'han dedicat no ho fa.
Aquella pàgina és (segons afirma l'autor) una escissió heavy de La Paella Valenciana (ja parlí ací), -versió regional valenciana del sempre entretingut BUSOT- blog sostingut per l'àrea de propaganda d'un partit que tots coneixem, que comença per ERP... i acabarà quan els tallen el "xorro" econòmic des de dalt. (No es poden signar articles parlant d'una desitjable unitat entre els nacionalistes i després repartir llenya anònimament (sic) a tot el que quede fora de l'alcanç d'Erudit Orellana, que no és poc. És lleig, però sobretot és cínicament hipòcrita i poc útil "pa la causa").
Si cite l'article no és només per satisfer el meu gegantí i despòtic ego i a la vegada riure'm amb ell i d'ell, sinó per pagar-los amb publicitat de marketing viral el seu esforç i dedicació a promoure l'autèntic esport nacional(ista) : el caïnitisme modalitat de llargues. Pa això estem!
I us promet pel que més m'estime (vull dir...per totes les barraques de València, l'orxata natural, el poble del Palmar i les falles innovadores!!) que tot i que conec al tendre autor d'un dels comentaris jo m'he reprimit les ganes de contestar, com?, menjant coca de llanda de la que fa ma mare. Parauleta de Fuset! No hauria entrat al drap per desmentir les mamonades que allí es diuen per que faria més rotllo del que ja acostumea amollar, ni per agrair els cumplits ni retornar els insults. Però ja m'entendreu... que no tenien una foto pitjor? Això i la font triada fan mal a la vista!!
En el seu pecat està la seua penitència. Llàstima que esta esguite a tot el valencianisme doncs mentre tinguem estos elements a casa nostra, prou farà el vaixell de no afonar-se.
L'heterodoxia deu ser insultant. Sino no m'explique eixa virulència. En qualsevol cas gràcies pel somriure. De veres!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabe de llegir l'article que t'acaben de dedicar en una web friki. tot ENVEJA!!!! estic segur q en el fons el tipo eixe tindrà somnis "calents" amb tú.
X cert, SI enmigdelamar vol deixar ER... POT VERITAT? o eixe partidet de subnormals actua com una secta... es pot entrar però no eixir?
En fi,Pere no façes cas a eixa gentola, no fa mal qui vull sino qui pot!!
PD: PERE, CAP DE LLISTA A LES CORTS ESPANYOLES!!!

FEST-SE SENTIR!!!!
TORNEM AL TARONJA!!!

Anònim ha dit...

Pere en primer lloc enhorabona pel teu sentit de l'humor. I en segon lloc demanar-te que no entres més al drap d'estes alimanyes. Raul Garay d'ERPV i autor de la paella, és una persona amargada per una infantesa difícil i descarrega la seua forçada repressió sexual en forma de bilis. Ell no té la culpa, és víctima de la societat i ara vol venjança.

Anònim ha dit...

Políticament simpatitze més amb l'Esquerra Independentista que amb la teua manera d'entendre el nacionalisme però això no m'impedeix veure que el que fa eixa gentola és només llançar la merda que porten dins per pura ràbia i impotència.

Anònim ha dit...

Estic fart de que entre sobiranistes vos tireu merda els uns als altres un dia si i l'altre també. El clima, entre determinada militància de BLOC i ERPV (que estarà ací li donen diners o no des de dalt, igual que el BLOC que rep subvencions de CiU, o mai vos han ajudat econòmicament?) està començant a fer-me fàstic. No poseu les coses en un amb mi o contra mi entre BLOC i ERPV, no vos convertiu en formacions antagòniques que s'odien entre elles. Ja n'hi ha prou de d'emmerdar sobre Fuset, sobre Agustí Cerdà, sobre que els Països Catalans són xorrades o igual la nació valenciana,etc. No m'obligueu a triar perquè sóc d'eixos que, quan puc- al Senat- vos vote als dos BLOC i ERPV, perquè crec en l'unitat perquè vull un País Valencià Sí. No ens poseu als nacionalistes sociològics no militants contra l'espassa i la paret. Per favor

Jordi ha dit...

Al de dalt: jo estic d'acord amb tu.

Al 100%. És fastigós que hi haja gent sense valor de dir les coses donant la cara, i crega que tots som de la seua condició i ens dediquem a anar per llocs on no cal signar a tirar merda.

Jo sóc una de les persones "difamades" a sovint per eixos que malparlen sense donar la cara(encara que gràcies a bons amics, acabes sabent qui són), almenys els dies que em puc enterar perquè hi ha prou dies que no tinc accés a la xarxa.

Per posar-te exemples, m'he trobat amb tirar-me tot el matí fora de casa, arribar i veure'm un post que deia "JJ deixa de manipular, que no sé què...", coses així, a cabassades.

Jo no sé qui fa la paella perquè li vaig preguntar a Raül personalment (no he d'amagar que a mi Raül m'ha caigut bé sempre, i encara ara, perquè crec en les seues paraules i tinc molta amistat amb la seua cosina) i ell em va dir que no tenia res a vore. Aleshores el crec. Altra gent m'apuntà a ell i a altra gent que conec, també, i de qui no m'esperava açò i de qui no diré res fins parlar personalment amb ells, quan els veja, de bon rotllo.

Jo vaig militar a Esquerra i vaig decidir, després de molt de capficar-me, que el millor per eixe partit i per mi era que m'ho deixara, perquè no era el meu lloc ideològicament parlant. I me'n vaig anar per la porta de darrere, intentant no fer gens de soroll i sense ganes de molestar. Conserve bons amics en Esquerra i jo considere a Agustí Cerdà un gran polític i l'únic que ha defés el PV en aquesta legislatura a les Corts. De fet, em toca els collons que el meu darrer comentari a l'Avanç (i quan vaig fer eixe comentari feia prouuu de l'últim, que publiquen les IPs! )fou justament defensant-lo com a persona de les acusacions de trepa i demés que se li feien.

I mira, jo sóc una persona que no tenia bastanta paciència, però gràcies a la gent propera em vaig anar fent pacient en este tema,a passar d'estes xorrades, però arribarà el dia que se m'acabarà, perquè ja cansa tota eixa merda de l'Avanç. Cansa que Xavi Sarrià i l'altre Xavi passen de tot com de la merda (farà cosa de dos mesos els vaig enviar un mail per PREGAR-LOS que publicaren les IP's o obligaren a registrar-se perquè acabaren les trifulques. Contestació? Cap ni una).

En definitiva, cansa tanta merda. I mira, a mi el que em cansa no és que em critiquen. Si volen, que em critiquen políticament, però la crítica sense donar la cara, sense criticar els meus plantejaments ideològics... no és parlar de política. I fer-ho des de l'anonimat no diu molt a favor de qui parla així.

Si algú vol criticar, que critique. Però que ho faça donant la cara, que no passa res. Jo porte anys donant la meua opinió donant la cara i no ha passat res. Què no entenen alguns que la política és sols una part de la vida, que no ho és tot i hi ha coses molt més importants? Què no està l'amistat per damunt de la política?

Anònim ha dit...

Pere, lladren...
L'altre dia digueres en un post del Bloc d'Enric Morera que hi eres adicte. Som molts els que també ho som al teu i figura entre els "favorits".
En el me cas, ¿saps per què? Per què crec en un País generós, amable, alegre i possibilista... Com ho ha estat des que el rei Jaume hi entrà.
Encara em crec la cançó del Raimon que parla de places i carrers plens, de xiquets que juguen i gent que treballa i que, ancara que saben que sovint va "tot mal" s'alcen cada dia i reclamen el que és just.
Eixe és el meu valenciansme.
Cada vegada em sent més lluny del "pou negre" que és tota eixa mala gent que es dedica a enverinar (un dia se'l tragaran -el verí, dic-).
Pere, endavant.
Et llegim (és un el·logi).

Heterodox en la frontera (la meua corrent personal).

Pere Fuset ha dit...

Gràcies a tots i totes pels vostre comentaris.

A la persona anònima que demana responsabilkitat. No puc fer més que subscriure el que dius però entendràs que no puc deixar de fer res que no estic fent. Les comptades ocasions que he pogut fet comentaris respecte Esquerra per competència electoral han estat dins de les regles del joc democràtic, amb el major dels respectes, des de la discrepància responsable, i cenyint-me a plantejaments polítics... i per descomptat signant. Tu mateix pots revisar el meu blog. Allò que m'indigna és que la resposta siga covard, anònima i hipòcrita. Mireu n'he mantingut algun debat fortet, fins i tot em va disgustar algun com el de Toni Cucarella, però ell mai no s'amagà de sgnar-ho mai i això el deixa com un senyor al costat d'esta gent de la Paella.

A Jordi, et comprenc perfectament i ja saps el que opine. Pense que darrere d'exa persecució que algú et fa n'hi ha motius extrapolítics i m'atreveria a dir que fins i tot psicopàtics.

A Soca. No se molt bé que dir-te més enllà del gràcies generalitzat. Jo també vull perdre de vista el pou. I cada dia pense ser més heterodox si cal per a deixar-lo lluny.

Anònim ha dit...

Crec encertat l'article aixina com la reflexió d'en Jordi Juliá. A molts això del anonimat sembla que els agrada i com bè dius no sòn capaços ni de donar la cara molt probablement perqué no tinguen la talla suficient que s'ha de tindre per entendre que si les crítiques sòn constructives podran aportar mentre que si intoxiquem fem tot el contrari i alguns deveres, pareix que opten mès per eixa opció.
Ánims i a seguir perqué mentre alguns es dedicaran o dediquen a fer mal d'altres com Fusset i molts seguiran treballant per alló que creuen lluny d'enverinar.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim que demanava responsabilitats. Fuset no ho deia per tu, sinó en general, que vas a la columna de l'Avanç i no trobes arguments, trobes insults entre uns i altres. Julià totalment d'acord en que publiquen l'IP dels que escrivim a L'Avanç. Salut bona gent! Unitat!

Xavier López ha dit...

No comentaré res, tinc por a dir alguna incoherència xDD
Saludaes!

Anònim ha dit...

Pere sembla ser que els perdura aquell regust amarg d'aquella digestió mal feta, ¿ Què degueren ser, els fesols o els naps?, ¿ o seria l'arròs que estaria massa cuit?. Intransigència acusadora del valent sustentador de la pàtria que qualifica de pseudo tot allò que no comulga amb la seua doctrina. . La calumnia patriotera es psicoanalitza obrint tombes soterrades, versant obsolets fantasmes, i calumnies sobre persones que mantenen un discurs diferent de l'essencialista. El discurs ranci de la demagògia torna a circular, ¿ el defensor de les essències més pures de la pàtria està fent punts per ser el nou becari del diari de Pedro J. Ramírez?. Beria ho acabarà aconseguint.

Ànim Pere

En silenci ha dit...

http://noticies-donil-diari-colivenc.bloc.cat/post/1568/172305

http://blogs.ya.com/lapaellavalenciana/200706.htm#111

Quines casualitats més casualoses.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com