dijous, 7 de juny del 2007

Unitat

Hui hem rebut un escrit d'un jove valencià que reclamava unitat a les forces polítiques valencianistes, o a algunes d'elles. Esta ha estat la meua resposta.
----------------------------

Benvolgut company:

L'any 1998 els esforços de moltes persones vinculades al valencianisme quallaren al constituir-se el BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ, una federació de partits inicialment integrada per la Unitat del Poble Valencià, el Partit Valencià Nacionalista, Nacionalistes d'Alcoi, i una important incorporació d'independents. Uns anys abans però, al 1995, ja s'havia constituit una plataforma electoral amb el mateix nom que per primera vegada havia reunit a tot el nacionalisme valencià d'esquerres.

El BLOC naixia, segons els seus estatuts amb la vocació d'esdevindre la casa comuna del valencianisme, i més exactament , el "referent unitari del valencianisme progressista". La formació del BLOC havia estat el fruit de nombroses aportacions intel·lectuals, reflexions ideològiques i estratègiques , esforços personals i col·lectius però sobretot per la convicció que calia una ferramenta política potent i útil al servei del poble valencià. per tot això es deixaren a un costat les diferències, s'aprengué a conviure en la diversitat i es bastí un projecte en torn a quatre pilars fonamentals.

- la sobirania nacional del poble valencià
- la defensa dels valors i els ideals progressistes.
- l'ecologisme i preservació del nostre territori
- la radicalitat democràtica

Eixos han estat els 4 eixos que han orientat l'activitat política del BLOC des de la seua formació fins ara. Després de quasi 10 anys la militància s'ha multiplicat i hui en dia som moltes més les persones que s'hem afiliat al BLOC directament que les que han passat per alguna de les formacions que l'espentaren. També els resultats d'esta aposta són evidents. Hui, el valencianisme és la tercera força política del país i el seu potencial és enorme.

Les portes del BLOC han continuat i continuen obertes i això ha permés la incorporació de nous partits (el més recent ha estat Esquerra Valenciana) i noves sensibilitats, sempre entorn als 4 pilars als que hem fet referència adès.

El BLOC JOVE és bona prova d'esta vocació integradora i d'esta aposta per la unitat de tot el valencianisme progressista. La unitat però només és possible entre les parts que hi volen formar part i en eixe sentit estic convençut i satisfet per la generositat i flexibilitat demostrada per este projecte polític d'acollir al seu si al màxim possible de persones, col·lectius i sensibilitats.

Així és, per que així ha de ser per tal que, com recordava al principi, els valencians i les valencianes disposem d'un projecte unitari per a la defensa dels nostres interessos com a poble.

Amb açò m'agradaria demostrar-te la plena sintonia del nostre projecte amb l'esperit del teu escrit expressada en el terme d'unitat. El de l'unitat és un camí que, com veus no és nou per nosaltres i al que per descomptat, et convidem a sumar-te.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Fuset, CAP DE LLISTA DEL BLOC A LES CORTS ESPANYOLES!!!

Anònim ha dit...

Això, això, acabem d'enfonsar el vaixell. Ui, el barco, vull dir.

Tagarinet ha dit...

Has exposat, Pere, un quadre teòric, que malauradament no ha funcionat "sempre i a tot arreu". He estat abans i ara amb el Bloc (ho saps), perquè no n'hi ha altre referent nacionalista "vàlid". Tanmateix, aquesta "unitat" mai serà plena, si està "teledirigida" i seguim "ninguneant" algunes adhesions convenients i necessàries.
Nogensmenys, estem en el camí encertat que no duu a un atzucac. Avant!

Anònim ha dit...

Al del 2n anònim:

Igual s´enfonsa el vaixell per personatges com tú. Fuset és capaç de portar endavant un partit abans que molts dels que ara ho fan. Igual és que tens un poc de gelos...La feina ben feta s´ha de valorar i qui la critica és perquè ja li agradaria a ell fer-la igual o pareguda...

Anònim ha dit...

M'agrada poder veure com torna el color taronja jejeje... mai tindria que haver sigut marginat. Gràcies Pere, jejeje encara q siga una tonteria q el fons del teu Blog estiga en taronja, a molts ens agrada el missatge subliminal.
Com diuen per val.com: FES-TE SENTIR!

Anònim ha dit...

No hi ha el mínim de cr´tica per part de l'executiva del BLOCJOVE??? El adeu PP eixe no ha funcionat, però ací no passa res. ale

Anònim ha dit...

L'autocrítica la farem on toca que és internament. No obstant amb el 13% dels vots dels menors de 30 anys per al Compromís trobe que podem estar mínimament satisfets pel treball que hem dut a terme al BLOC JOVE.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com