dilluns, 5 de novembre del 2007

Ara, un equip

Fa poc més de dos anys el BLOC JOVE celebrava a Vila-real el seu V Congrés Nacional. En ell va eixir triada l'actual Coordinadora Nacional. L'elecció es va fer amb una destacada peculiaritat: per tal de possibilitar una eixida a l'existència de dues candidatures les dues persones que les encapçalaven vam arribar a un acord per configurar un equip unitari. No va ser fàcil convèncer a molta gent de l'oportunitat del pacte i recorde que bona part dels que m'acompanyaven en l'aventura em retreien el meu pactisme i ser una mica cagueta. Pense que és pitjor acusació la del sectarisme aixi que després de consultar-ho amb gent ben diversa i d'acord amb la petició de la direcció del partit vaig demanar un vot de confiança a les bondats del pacte.


L'acord passava per desdoblar temporalment la Secretaria General en els càrrecs de Portaveu Nacional i Coordinador General. Com sabreu jo he ocupat el càrrec de Portaveu Nacional i, com potser també sabeu, amb el temps he hagut d'assumir altres funcions per la l'absència i deixadesa persistent d'altres. No he estat l'únic, els i els supervivents d'aquella aposta consensuada, amb independència de la seua candidatura d'origen, han treballat de valent des de més fronts dels que a priori els coresponia. Estic molt satisfet pels esforços i dedicació que esta gent ha dut a terme des de la Coordinadora Nacional i també pels fruits del seu treball. Amb implicació i estima al projecte hem aconseguit superar la marca de previsió inicial que forçava l'acord entre equips diferents i sacrificadament mutilats i, sobretot, els buits generats per alguna gent menys localitzable que Wally al seu país natal. A ells i elles, gràcies, com a militant del BLOC JOVE per haver-vos deixat la pell en una feramenta útil per al valencianisme, i per extensió, per al país.


Han estat dos anys d'exits però també d'assignatures pendents, de roces i de pactes, de controversies i consensos, de dinamització i creixement, dos anys de vida d'una organització formada per persones humanes que com a tals es comporten. Dos anys que haurem de valorar globalment el proper dia 24 de novembre a Xàtiva, tot just abans d'encetar una nova pàgina en la nostra història. Que no per més tòpic és menys cert...


Una vegada ho fem serà el moment d'obrir una nova etapa al BLOC JOVE. Desmentides o confirmades les conjetures i teories que van marcar el passat Congrés (i recorde algun nyinyinyí a la mítica columna esquerra de L'Avanç) la militància del BLOC JOVE haurem de triar el nou camí per als propers dos anys.
Desconec a hores d'ara si hi ha algun altre equip que aspire a configurar una possible Coordinadora Nacional. La riquesa de la nostra organització potser dóna per a a més d'una alineació. Jo per la meua part tinc la intenció de tornar a encapçalar una candidatura, amb bona part de la gent que ha treballat durant este temps i amb un grapat de fitxatges estrela. Fer un equip no és fàcil, necessites tindre presents mols criteris: els perfils, les àrees, la disponibilitat i la capacitat per a treballar coralment, en equip... Crec en qualsevol cas que és un procés que s'ha de bastir amb complicitats i amb el projecte com a denominador comú, per damunt de personalismes i altres afinitats. Per això el primer repte, després del llarg procés de telefonades, cafes, converses messengeres i telefòniques, serà acabar de perfilar un pla d'actuació , coherent amb el que finalment marque la ponència estratègica.
Tenim ja marcades algunes prioritats. Tot i que tinc il·lusió per presentar-ho amb calma una vegada estiga definitivament consensuat no m'importa avançar alguns trets: reforçar la implantació i estructuració a nivell local i comarcal; obrir el discurs a nous sectors de la joventut valenciana, acabar amb qualsevol possible imatge d'ambigüitat i emetre un missatge nítid sobre el nostre valencianisme, esquerra i ecologisme; invertir al màxim en la formació de la nostra militància i participar molt activament en el disseny de les polítiques de joventut a defensar als ajuntaments i a les Corts Valencianes. No hi hauran grans "promeses electorals", i ho sent si algú es sent decebut amb açò, Només presentem él més sincer desig de continuar treballant amb la major dedicació per al BLOC JOVE. Crec que l'equip que m'acompanya - o l'equip que acompanye- éstà capacitat i cohesionat per a treballar molt bé i espere i destige que la militància així ho entendrà.
Així doncs, amb independència de si el proper 24 de novembre sóc secretari general del BLOC JOVE o militant de base del meu col·lectiu, el de València, que allò que fem i acordem siga per a bé i útil per al nostre projecte de construcció nacional.


12 comentaris:

Anònim ha dit...

ei xiket sort! he llegit el post i m'enrrecordat d'açò!

http://es.youtube.com/watch?v=5Sxt5KTzCtU

sort i ens vem! prompte!

Anònim ha dit...

ei xiket sort! he llegit el post i m'enrrecordat d'açò!

http://es.youtube.com/watch?v=5Sxt5KTzCtU

sort i ens vem! prompte!

Anònim ha dit...

Ànim Pere a tu i a tota la gent que esteu currant a tope en el bloc jove i endavant que segur que vas a ser un bon secretari general!

Anònim ha dit...

Pere, esta mandarina de ponència té massa dàtils il·licitans!!!

ja saps q lo millor contra el refredat és el SUC DE TARONJA!!
No podem fer alguna cosa per podar aquesta parlmera?

Escamots Taronges.

Anònim ha dit...

Doncs a mi la ponència m'agrada precíssament per l'aposta clara per l'esquerra i l'ecologisme dins del nostre valencianisme. I crec que conjuga perfectament amb un nacionalisme cívic i aperturista.

Escamots Verds :P

Anònim ha dit...

Doncs a mi em fa gràcia el poc original q eres, te copies dels nicks dels altres, te copies d'Iniciativa per Catalunya... x cert, una nacionalisme aperturista... a LLAMAZARES,vols dir?

Saps, jo preferisc el SUC DE TARONJA q la sidra asturiana.

Escamots Taronges.

Anònim ha dit...

M'encanten els dàtils il·licitans, les cireres de la Plana, les ametlles de l'Interior, les tomaques de l'Horta, carxofes del Maestrat i per descomptat, la taronja en tots els seus formats: en gallons, en suc, en coca...

La diversitat és la base d'una bona dieta. I el BLOC JOVE porta temps menjant taronges, carxofes i tomaques (ben roges!) entre altres coses, i si no feu una retrospecció en les campanyes desenvolupades fins al moment.

I la ponència no deixa de ser una invitació per a que els militants poden allò que els sobra de la palmera, en el congrés, i es decidisca si fem més visible allò que ja som des de fa prou temps.

I mesclar les fruites i hortalisses amb els callos madrilenyos de Llamazares és tindre ganes d'intoxicar amb temes que ni existeixen, ni al BLOC JOVE li paren prop.

Molta sort Pere, espere que vostre gran treball al si del BLOC JOVE tinga resposta el 24N.

Anònim ha dit...

Jo no sé a que ve tanta fruita però m'està entrant fam. Molta sort Pere perquè eres del bo i millor que ha donat el valencianisme en anys. Eixa aposta per la nitidesa del valencianisme m'agrada molt.

Anònim ha dit...

crec que eixa barreja casolana amb productes nostres pot ser el millor que podem oferir, i embrutan-ho amb productes de fora...perdem la nostra ecencia, les nostres idees, el nostre present-passat-futur!!!
Debem continuar endavant reflexionant sobre tot allò malament que em fet fins al moment i també reconeixent el bon treball d'aquest grup. Per tot açò, molta sort Prere a tu i al teu grup, molta sort a aquells que tambè s'hi presenten sí hi son, i a tots els militants i simpatitzant, ara ens toca a nosaltres, endavant!!!!
Salutacions!!!!

Pere Fuset ha dit...

Xe quina fam m'ha entrat a mi també amb tant de símil agrícola.Açò pareix el Virgo de Visanteta!!!

Confie i desitge que el resultat del debat del congrés, que subjau als missatges, genere els majors consensos possibles a l'organització però sobretot, que és del que es tracta, el resultat siga el més efectiu i útil possible en l'estratègia per assolir la nostra construcció nacional.

Parafrassejant per enèsima vegada al mestre de Sueca.. el País Valencià serà tuttifrutti o no serà...

Anònim ha dit...

la història ens ha contat que hi han moltes vessants d'un mateix problema / solució / repte... no fem de tot el q diueun un problema... aprofitem-se d'ell!

sort i al bou!

Anònim ha dit...

Pere, el País Valencià serà Valencià o no serà.El tutifrutti deixa'l per al gelats.
No crec q siga tan complicat tot açò, només hi ha q tindre sentit comú.
Si ho possem tan difícil després els q tenen q decidir o siga el votans, malauradament faràn com sempre votar als de blanqueries.
Això és més facil q buscar la papereta eco-verda-valencianista...i demés combinacions tuttifrutes.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com