dijous, 31 de gener del 2008

Periodistes sense resposta


Ja fa alguns mesos Infotelevisió (televisió que es quedà sense llicència de TDT pel seu caràcter progressista i valencianista) preparà un document especial per tal de denunciar l'actitud despòtica del Partit Popular valencià amb els i les professionals del periodisme valencià, no ja crítics, sinó, senzillament no aduladors. Si no vau tindre l'oportunitat de vore-ho podeu fer-ho des d'el següent blog.



Anit la qüestió va fer el bot a l'estat gràcies al programa Caiga Quien Caiga. Com moltes altres coses haurem d'esperar que des de la resta de l'estat ens facen sentir vergonya per adonar-nos que efectivament, algunes coses al nostre país la produixen. I nosaltres que som un poble orgullós, quan no fanfarró, hauríem de saber baixar el cap primer, per a dirigir la mirada després cap als autors d'esta pràctica totalitària.

No vaig tindre oportunitat de vore el vídeo però de ben segur que prompte companys com Xorx, de la mirada crítica, o el propi programa el penjarà a la xàrcia per tal que tothom puga riure o plorar amb la descarada covardia del nostre Molt Honorable President. (Cal reconèixer però, com hem vist al vídeo d'InfoTV que la també popular Rita Barberà, independentment del seu cinisme, i a diferència de Camps, té els recursos suficients com per a plantar-li cara a qualsevol pregunta incòmoda. Rita és, almenys en això tot un animal polític)

Supose que el vídeo, com les preguntes, no tindran resposta per part del Consell. Si m'enganye i la té, no diferirà molt de l'habitual intent de fer vore campanyes malignes contra els interessos valencians. Ja sabeu eixe "eje del mal" que configuren la Unió Europea, Catalunya i ara també els hòmens de negre que no cacen extraterrestres.

Si voleu tirar un cable a difondre estes imatges i a que este fet tinga alguna utilitat reenvieu estos vídeos no als vostres contactes progressistes i valencianistes, que probablement ja s'ho imaginen, sinó a l'electorat del Partit Popular. I no em direu ara que viviu en una bambolla en la qual no us relacioneu amb l'electorat hegemònic del país...

El que tampoc no s'hauria de quedar sense resposta, però en este cas la de la vostra solidaritat, és Agustí, un periodista acomiadat injustament per l'Ajuntament d'Alboraia per ser parella d'una regidora del BLOC a esta localitat de l'Horta Nord. Podeu llegir-ho ací. No és la primera ocasió que passa alguna cosa similar. Que li pregunten a Tona Català, una professional valenciana casada amb ún dirigent del BLOC que va viure una experiència similar en arribar Zaplana a la Generalitat. Agustí mereix recuperar el seu lloc de treball a l'Ajuntament i els vostres escrits de protesta a l'alcalde popular poden facil·litar-o. Feu-ho a amic@alboraya.com enviant còpia a adsevar9@hotmail.com .

Amb tot queda palés una vegada més com el PP és conscient de la importància de tindre controlats els mitjans per anestesiar l'actualitat i amb ella la ciutadania. També él seu hàbil domini de la propaganda de la qual el meu admirat candidat Pons és un mestre. Amb molt més "talante", això sí, el PSOE disposa dels seus mitjans per contratacar des de l'estat ( Heu vist Noche Hache?) ...tot i que per sort o per desgràcia a casa nostra de vegades passen desapercebuts entre tanta gavina herziana, televisiva i de paper.

En eixe context iniciatives com InfoTV, AnnaNotícies, l'Avanç, Pàgina26 o el que en el seu dia va ser el Diari Parlem (gràcies Paco i Jaume!) són modestos oasis que hauriem de preservar. Siga com siga vull mostrar la meua solidaritat amb professionals com Sergi Tarín que tenen la paciència suficient com per a intentar obtindre respostes cada día d'un Consell que calla però no atorga llicències de TDT als mitjans plurals.

M'agradaria estar en el teu lloc, això sí... però eixa és una altra història.

PD: Ja podeu vor el vídeo del CQC


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que podem vore el tema des de dos punts de vista: la falta de respecte que tenen cap els periodistes i la societat valenciana... o la falta de talla política que té el senyor Camps.

Jo sí que l'he pogut vore i tot i que se m'ha fet curt... ha estat bé.

En Muntaner ha dit...

Pere,

Valencianisme.com també haurà de convertir-se en un "espai protegit". Supose que m'entens...

Salut!

Nelo ha dit...

...







(jo tampoc parle)

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com