dimarts, 12 de febrer del 2008

Idees, valors i campanya

Tothom que li dedica temps a la política tenim alguna motivació personal més enllà de l'estrictament ideològica. Personalment reconec que una de les coses que més m'agrada de la política, i per tant un motiu extra per a dedicar-li tant de temps és la comunicació. Per això reconec que m'ho passe pipa quan arriben eleccions i has de pegar-li voltes al cabolo per aportar idees per a la campanya electoral, ja siguen slogans, publicitys, lemes o material.


M'apassiona treballar en el repte d'acostar conceptes, valors i idees i fer-los accesibles i atractius. Des de finals del 2005 fins al maig del 2007 vaig poder gaudir com no ho havia fet en la vida fent crèixer aquella boja idea estival de la campanya Adéu PP. Encara hui, malgrat que hi ha suficient perspectiva com per a poder fer la deguda autocrítica, somrisc satisfet de trobar-me algunes petjades d'aquella campanya. Era una campanya pensada per i per al BLOC JOVE i els objectius propis els vam conquerir sobradament. Dissortadament el canvi polític no es materialitzà però no trobe que siga just retraure-li això a l'organització juvenil de la qual forme part... D'haver-se produït esta fita haguera tingut un lema i si en certa mesura la il·lusió es va produïr també podem sentir-nos responsables.


La manca de recursos suposa un gran obstacle per a la materialització d'algunes bones idees però d'altra banda també força a extraure la major imaginació al servici de l'empresa. En un sentit similar influixen el bloqueig informatiu i la complexitat de fixar un missatge nítid en la política valenciana en la qual el valencianisme polític encara es visualitza massa pixelat.


Amb tot l'originalitat, certes dosi de provocació i el recurs als valors front a altres recursos més difícilment comunicables , són al meu entendre claus per a fer-se sentir a un panorama comunicatiu a priori no massa receptiu. En termes similars es desenvoluparà la modesta campanya pròpia del BLOC JOVE per a les properes eleccions generals.


Apostarem de nou per una campanya jove autònoma de la que farà la pròpia coalició i per tant complementàrea a la de caràcter general i a la de proximitat del BLOC-INICIATIVA-VERDS. La xarxa ens oferix un fum de posibilitats que hauríem d'aprofitar.

6 comentaris:

Agostí Tiralí ha dit...

La veritat Pere, és que sempre m´han encissat les vostres campanyes, gestades al si de l´organització juvenil que presidixes. Sempre tenen el seu punt de reivindicabilitat, missatge senzill i clar, i fins i tot alguna dosi d´humor...espere que no vos s´hagen acabat les idees... Per cert comentar-te que el logo per a les eleccions és brosseta (XD) sincerament...

I una altra cosa, seguix sense poder entrar a val.com...La contrasenya no va i si vull canviar de nom no em deixa perquè el correu electrònic ja està agafat...Veges si pots fer alguna cosa...Gràcies de bestreta Pere!

Salutacions!

Agostí Tiralí

Bloc Jove - L´Alacantí ha dit...

Efectivament la campanya "Adéu PP" era una idea del i per al BLOC JOVE que ha rebut crítiques incomprensibles (almenys jo així les veig) i que no fan justícia a l´enorme repercussió que va tindre partint sempre de la realitat que som, i érem una organització xicoteta i amb possibilitats limitades.

Fou un error que el BLOC se l´apropiara. També va ser un error que el BLOC d´Alacant, i no només el BLOC JOVE, fera de l´ADÉU ALPPERI el seu lema de campanya. Jo, en eixe cas, hauria d´haver trobat uns arguments en contra que no vaig poder vore en el seu moment.

Però el temps posa cadascun al seu lloc, i en uns anys amb més perspectiva vorem (voran) el que va suposar eixa idea per a la joventut valencianista. I el teu treball se reconeixerà com toca. Si els nous projectes ixen la mitat de bé, podràs (podrem) donar-nos per satisfets.

Pere Fuset ha dit...

Agostí pots eestar tranquil que idees hi ha... dines no massa però idees..., sobre el logo... no comment. I el tema de val.com, ja t'ho vaig mirar però envia'm de nou al correu les dades i faré un segon intent.

Xavi, venint de tu, que no eres ni de lluny un adulador pilotero, les teues paraules me fan molt feliç. Dissabte et convide a una mistela ;) Jo també confie que el treball que fem des del BLOC JOVE cercant innovar en el llenguatge polític valencià tinga reconeixement en el futur. Sobre l'Adéu PP hem parlat en alguna ocasió i ja he dit que poser es va fer un abús, i que manca el corresponent HOLA. Però com tu mateix recordes al comentari tot tenia un sentit per a l'organització juvenil... i el vam assolir.

Rosella ha dit...

hi ha idees molt bones en l anostra campanya però potser ens manca un plus de militància, de creure'ns de veritat el projecte i parlar amb totes les persones que ens envolten per mostrar-los que som la millor opció...ens vorem dissabte,no? que darrerament no ens veiem en res!

Òscar ha dit...

Molta sort en la campanya Pere! Desitje que València no caigui en el bipartidisme provincial i que la Isaura entri al Congrés.

Molta sort!


(I naltros, de mentres, amb el Candidat al Hospital encara que ja estigui un poquet millor...)

Pere Fuset ha dit...

Òscar, molta sort per a vosaltres també. Confie que el poble català es faça respectar i això en bona mesura depen de vosaltres.

Ro, ens veurem dissabte. per cert et vaig enviar un correu que no m'has contestat.. ;)

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com