divendres, 15 de febrer del 2008

Tensió bipartidista

Si em pregunteu qui crec que serà el proper President del Govern la resposta és Jose Luís Rodriguez Zapatero. Si em pregunteu qui m'agradaria que ho fòra d'entre els candidats amb possibilitats reals, la resposta és la mateixa. Si em pregunteu a qui votaré el proper 9 de març m'emprenyaré per que és obvi que ho faré per l'opció valencianista, de progrés i verda que es presenta amb el nom de BLOC-INICIATIVA-VERDS. Ho faré amb la major coherència possible que no es poca i amb el convenciment que siga quin siga el resultat haurà estat útil per als interessos valencians.
S'acosta la campanya electoral i amb ella els dos principals partits tracten de propagar el virus del bipartidisme. Ja vaig parlar d'ell i espere que ens pille amb vacuna. Poc subtil ha estat ZP, quan pensant que estava fora de càmera, ha afirmat davant de Gabilondo que tot i que les enquestes li són clarament favorables a ell, i al PSOE li interessava la tensió.
No cal ser massa intel·ligents per saber com d'absurda ha estat la interpretació que el PP ha fet públicament d'estes paraules al responsabilitzar-lo del clima de crispació que ells i els seus han generat durant els darrers 4 anys.
No cal ser massa intel·ligents dic per a saber que a ZP el que li interessa és mantindre la sensació d'incertesa electoral per a que qualsevol dels qui podrien votar-lo per temor a un hipotètic retorn dels de la gavina no acaben donant el seu suport a altres opcions polítiques. A ZP li interessa, jugar a per la majoria absoluta i no vol que se li escape cap vot per assolir-la.
Abans us responia amb rotunditat sobre algunes preferències. No obstant no puc parlar amb la mateixa rotunditat si em pregunteu per quin escenari em fa més por: una possible victòria simple del PP o una majoria absoluta dels socialistes. Sincerament veig difícil que en el cas de traure més escons el PP puguera arribar a acords amb altres forces que pugueren convertir a Rajoy en president del govern (si penseu que m'enganye i ho advertiu al blog, en cas d'encertar us pague una paella). I d'altra banda una majoria absoluta dels socialistes...uff! Em fa feredat pensar on pot acabar el "talante" i els desitjos, encara per materialitzar, d'una espanya plural.
El que ens hauria de fer vertadera por es pensar que el virus bipartidista produira les cagueroles suficients com per a fer-nos prescindir d'una veu valencianista al Congrés dels Diputats. Ens hauria de preocupar que mentre bascos, catalans, navarresos, gallecs i potser fins i tot andalusos i balears, disposen de diputats i diputades que defensen els seus drets, els valencians i les valencianes continuarem invisibles a l'estat.
Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com