dissabte, 15 de març del 2008

Peim! Santa Setmana Fallera

Enguany no m'he comprat el Turista Fallero, la "desacceleració" econòmica i els 12€ que costa la revisteta m'han fet replantejar-me algunes tradicions tot i que possiblement em faré amb un exemplar del Pensat i Fet que costa la meitat i està en valencià. Axí i tot ja estan ací, ja han començat, les falles de la fartà de bunyols de les quals parlava fa dos anys. Unes falles de bogeria que coincidiran amb les celebracions de la Setmana Santa. Una coincidència que a banda d'obstaculitzar la celebració de la Setmana Santa Marinera als Poblats Marítims (potser la darrera per a un Cabanyal amenaçat de mort per Rita) tindrà conseqüències notables en el volum de visitants.

L'inici de la que durant molt de temps ha estat la meua principal obsessió vital- la festa fallera- ha estat acompanyat de la visita de Rajoy al balcó de l'ajuntament. Coincidència o no la visita del president dels populars a Camps ha coincidit amb la renúncia del seu amic Zaplana a repetir com a portaveu al Congrés. La cosa pot tindre més inri si finalment és Esteban Gonzalez Pons qui el succeix com apunten alguns mitjans estatals... Al final serà cert això d'El Poder valenciano? La vice per cert ens visitarà este cap de setmana per a presenciar una "mascletà" mentre ZP continua sense exposar-se als riscos d'un bany de pòlvora i masses. Als del BLOC ens haureu de cercar a peu de carrer doncs la millor manera de presenciar una disparada és des de baix cap a dalt, com la política que pregonem.

Però tornem a la festa que com bé sap el Front Faller és el que ens importa, almenys durant estos dies. Les falles d'Especial pinten tan poc especials com els darrers anys. Tot i que l'enginy i la gràcia estan garantits em fa certa ràbia comprovar com Na Jordana continua optant per no arriscar amb l'estètica i el concepte de monuments present altres anys. Incomprensible més encara sabent la dificultat de competir pel podium amb el "parc temàtic combustible" de Nou Campanar, i les cucadetes, una mica coentes, de Convent de Jerusalem i Exposició.

Les vertaderes falles especials estan en la resta de categories. Com per exemple la que suposa el retorn d'Alfredo Ruiz a les falles de la mà de Mossen Sorell- Corona junt a la Beneficiència. Una obra que ben vé podria ubicar-se a pocs metres dins d'alguna de les sales de l'IVAM. La vorem com també allò que ens plante Arrancapins, i algunes altres comissions que sense tant de desafiament a l'ortodoxia com la que ens planteja la comissió adés esmentada aposten per la modernitat dins de la tradició. Una aposta més necessària que mai per evitar una regressió.

Per la meua part he començat la setmana fallera amb la penjada de l'estrelada a la finestra i un passe de vídeo privat, cortesía de l'Ares, d'El virgo de Visanteta regat amb mistela valenciana i acompanyat per presència socarrona.

Esta vesprada, a més a més, mentre es coneix el resultat de la votació del ninot indultat, que molt probablement salvarà del foc a la Piquer, la Coordinadora Nacional del BLOC JOVE estarà reunida per a dissenyar les accions dels propers mesos. A diferència dels diputats i diputades del PP, nosaltres no trobem obstacles per a reunir-nos a València ni amb tots els talls de carrers possibles del món. I la Piquer a la que homenatjarem, no serà la del barri de Morvedre sinó a Amparo, la nostre secretària de Finances, que anuncia patrocini del berenar.

Als qui us agrada la festa i la gaudiu, als qui la patiu, als qui la fugiu i als qui us queda lluny per que no esteu en eixe extens territori faller que abarca bona part del país... bones falles 2008. Que les visqueu i els sobrevisqueu.

4 comentaris:

Rosella ha dit...

el dia 18 nit toquem arròs caldós a Ca revolta, s'està convocant una festa blocjovera a l'altura de la de fa 2 anys on memebres destacats del bloc jove van fer tota una sèrie d'accions de kale borroka i que van acabar menjant xocolata calenta per cortesia de mongel...
esteu a l'aguait!

Nelo ha dit...

(a Rosella)> jo vull vore Arròs Caldós! :D
(a Veges tu!)> això de la fartà de bunyols haurien d'investigar-ho els de Cuarto Milenio o CSI.
Jo també sóc un boig per les falles i no sé si m'agraden més que a Rita el gintonic o botar al balcó mentre la idolatren.
I què dir de vora el milió d'€ que costa Nou Campanar? (amb la de xiquets africans que podrien menjar d'això, que diria ma mare). I és que alguns diuen que no s'ha de posar límit a la festa (per això de tancar el xiringuito a les 4 del matí per ordre de "la Jefa" de València) però tot té un límit, i més si 900.000 del gratacel de Campanar poden competir amb els 150.000 de la vella de la Merced. Igual passa amb el pressupost de campanya del PP i el del BLOC, però de segur que a la Merced, i també al Bloc, hi ha més festa, això sí, amb un límit, o no?.

Rosella ha dit...

(a Nelo) si vols vore arròs caldós vine dia 18 a ca revolta. Si vols vore a Rosella també! jejejejej

Sinblancaporelmundo ha dit...

Los castellanos no saben nada.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/03/22/vosotros-los-castellanos-no-teneis-ni-puta-idea-de-espana/

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com