diumenge, 11 de maig del 2008

Excel·lent

Hui toca una d'eixes entrades que, amb llenguatge blocjover definiriem com d'autobombo. Darrerament la tonadeta "la millor en la història del BLOC JOVE" la fem servir habitualment i aplicat a la Trobada Nacionalista de Primavera (TNP 2008) és més justificada que mai. Així es pot entendre després de la valoració col·lectiva que hem realitzat a la cloenda d'este encontre dut a terme a Alboraig, comarca de la Foia de Bunyol i, recordem-ho, part del País Valencià.
Este cap de setmana ha servit per tal de realitzar una anàlisi amb perspectiva jove de la situació del partit. Una sesió emmarcada en la Conferència Nacional que amb el lema Arrelar i Créixer tindrà lloc en poc més d'un mes. Les conclusions seran presentades en breu davant la comissió però d'elles es despren d'una banda l'esperit críticament constructiu i d'altra l'afany d'implicar-se per part de l'organització juvenil en l'enfortiment de l'organització. També a l'Assemblea Nacional hem pres alguna determinació en esta direcció que haurà de ser tractada en una convocatòria extraordinària.
Dissabte, després d'haver trencat el gel, el periodista Rafa Garrido ens donà alguns consells, sempre benvinguts al respecte de com encarar la relació amb els mitjans de comunicació. Més tard puguèrem conèixer el context en el qual es gestà la Declaració Valencianista de 1918.
És important que des del valencianisme mantinguem viva la nostra memòria històrica. Ho vam fer de la mà d'Agustí Colomer, històric militant del nacionalisme valencià i referent per al valencianisme d'arrel democratacristiana.
Per la vesprada Ofelia Vila, de la xarxa feminista del País Valencià ens recordà la importància d'evitar la discriminació sexista existent al llenguatge en una xarrada amb la qual vam reafirmar el nostre compromís com a organització d'esquerres amb la igualtat entre dones i hòmens. En esta ocasió des d'eixa potent ferramenta de construcció de realitats com és la del llenguatge.
Ximo López i la regidora carletina Maria Josep Ortega van apropar-nos tant des d'una vessant teòrica com des d'una experiència pràctica la política de baix cap a dalt. La militància del BLOC JOVE va coincidir en la importància de dotar-nos d'una metodologia i instruir-nos en ella per tal de fer més efectiu el nostre treball polític i de gestió. I en els propers mesos concretarem alguna acció en este sentit per a desenvolupar el nostre paper en les polítiques de joventut..
A la nit , i abans de la tradicional festa, vam desdramatitzar alguns dels debats més recurrents al partit mitjançant un joc de paròdia del programa "59 seg" .
Diumenge amb ressaca aprovàrem l'ampliació de la Coordinadora Nacional amb la qual volem tancar de manera definitiva el nostre VI Congrés Nacional. Confie que la responsabilitat i la generositat siguen permanents i aprofiten per consolidar un bon moment per al BLOC JOVE.
Han estat, així doncs, tres dies intensos que a més a més hem pogut compartir amb l'Edu i el Mario de Joves d'Esquerra Verda-Iniciativa i amb l'Oscar de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Gràcies personal i políticament per la vostra presència, i recordeu que heu comés l'errada de convidar-nos a nombroses ocasions que no pensem desaprofitar. Trobàrem a faltar a la gent de les JEN-Mallorca que per motius d'agenda no ens van poder acompanyar. Ens veurem, però, molt prompte.
Com que res no s'improvisa volia destacar que una Trobada com esta no haguera estat possible sense la implicació, esforç i dedicació d'un ampli equip de gent. Personetes que telefonant, enviant correus, dissenyant, comprant material, fent reserves i programant activitats han estat responsables de l'èxit de la trobada. Tant de bo l'èixt intern tinga algun dia una recompensa en forma d'èxit extern que és el que al remat ens ocupa. Este però pot estar més a prop si continuem amb l'aposta formativa que realitzem des de la ponència estratègica i organitzativa. Tindrem ben presents les demandes que , mitjançant el qüestionari final, ha manifestat la militància.
Possiblement una de les úniques notes negatives d'esta TNP 2008, la vam viure de camí cap a Macastre quan un grup d'imbècils motoritzats van baixar del cotxe per intimidar al grup, bat de beisbol en mà i cridant "maricones" , despres d'haver vist a dos companys fer-se un bes. Un trist episodi que en qualsevol cas esdevingué un taller pràctic a propòsit de l'amenaça homòfoba al nostre país. De tot es pot aprendre i en estos dies ho hem fet non-stop.

7 comentaris:

El ha dit...

Esperem que l'aby que ve ens vinga en millor dates la Trobada i poder tindre assistència de gent de Calp.

Salut!

Nomdedéu ha dit...

Només he sentit coses bones de la trobada. No pot ser casual.
L'enhorabona a totes i tots.

Anònim ha dit...

Hola Pere, Com ja et vaig dir personalment a Alboraig, la trobada m'ha resultat molt positiva, sobretot a nivell personal. Com ja vaig dir el divendres (no sé si ho recordaràs) a la reunió amb Màmen per a emplenar el qüestionari: el meu nivell de motivació era prou baix. Hui, només 3 dies després vull dir-te que estic ple d'il·lusió. Crec que no erem pocs els qui necessitàvem urgentment una Transfusió necessària de Positivitat (TNP)i la trobada ha estat en eixe aspecte tot un èxit. Sobretot perquè com bé saps, en açò del valencianisme, les alegries venen molt poc a sovint. I la trobada ha sigut sobretot això, una alegria. Una alegria que sense el teu treball i el de la resta de la coordinadora no haguera estat possible. Que hi haja gent com tu al partit, m'anima a seguir endavant, volia que ho saberes, més que res perquè no poques vegades he acudit a tu amb incontables "nyiris" i em sembla injust no dir-te també allò bo, els "nyiris positius". Enhorabona a tu, i a tots i totes els qui composseu la coordinadora nacional del BJ per haver fet possible esta meravellosa alegria col·lectiva i gràcies a tots els membres del Bloc Jove per transmetre'm l'energia necessària per a seguir endavant.

Amadeu.

Anònim ha dit...

+1 xDD

Pere Fuset ha dit...

Calpí, aixó espere que us vam trobar a faltar!

Enric, és cert jo també estic gratament sorprés de la bona acollida.

Amadeu i Carles, la veritat és que estic tan poc acostumat als nyiris positius que no se massa bé que dir més enllà d'agrair-vos el suport i el reconeixement. Espere que especialment gent com vosaltres aprofitareu. Volidriem que comptareu amb les oportunitats que altres hem tingut i més encara les que ens hauria agradat disposar.

I a l'ôscar que escriu en un altre comentari. Benvingut a casa!

Albert Llueca ha dit...

a vore si treballe menys! i puc anar aestes coses recollons! i retrobar-me amb la penya del país...

Albert Miret Ballester ha dit...

Certament crec com amadeu, que esta trobada ens ha motivat força a molts.
Gràcies a totes i tots.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com