dissabte, 28 de març del 2009

Un desig: nous temps a València

Porte massa temps sense actualitzar el blog. El microblogueig via Facebook i les ocupacions estan guanyant-li la partida a este espai que per cert necessita d'una mà de planxa i pintura .

Ahir va ser un dia carregat d'emocions, algunes artistiques, altres professionals, personals i polítiques. En este últim punt destaca l'assemblea del meu col·lectiu del BLOC on es va triar una nova executiva comarcal en la que Ximo López és secretari comarcal i Josep Bernal, Mamen Gimeno i jo mateix vicesecretaris. S'incorporen cares noves amb molta il·lusió com Clara Ferrando i Josep Miquel Bisbal, un fet determinant per tal que haja acceptat embarcar-me en esta aventura.

L'informe de gestió va ser aprovat amb poc més del 51% i la nova executiva amb més d'un 95%. Crec que les dades parlen per elles mateixes i apunten la necessitat d'obrir una nova etapa en el col·lectiu de València. Crec que el missatge és prou clar i l'actitud de responsabilitat ha quedat palesa. Aprofitem-la... però en benefici del col·lectiu.

Malgrat haver estat un dels actors de l'escenari precongressual ahir havia de fer d'actor, però dels de teatre, i vaig haver d'absentar-me. No obstant gràcies a Amadeu Mézquida vaig poder sermonejar als presents amb un text que ara us faig arribar a vosaltres.

Temps tindrem de parlar del que s'espera i del que espere en esta nova etapa però ací va un poc de rotllo per obrir boca.
----------------

Benvolguts companys i companyes:

Sóc molt prudent i fins i tot reticent a l’hora d’adquirir noves responsabilitats. Per això quan les adquirisc diposite en elles el major compromís possible. És un d’estos compromisos, prèviament adquirit, el que hui m’impossibilita estar amb vosaltres. Per tal de no perjudicar als meus companys i companyes del grup de teatre, amb qui estrenem hui un xicotet espectacle teatral, m’he d’absentar d’esta important assemblea i conformar-me a dirigir-vos unes paraules mitjançant este escrit.

Amb ell m’agradaria transmetre-vos l’alegria que em produix albirar nous temps al col·lectiu de València. Un col·lectiu que ha viscut massa temps submís en la divisió, la desmobilització i la desil·lusió.

Potser no hi ha cap recepta màgica per garantir que les coses vagen a ser diferents a partir d’ara. I potser no podem més que aferrar-nos a la bona voluntat. Però si la bona voluntat és vertadera i generalitzada, com pense que ho és - serà el millor motor per al ressorgir del nostre col·lectiu. Una oportunitat que no podíem deixar escapar.

Crec que és temps de passar pàgina i obrir una nova etapa al col·lectiu. Una etapa en la que els tocs de xiulet funcionen per aplegar a la militància a treballar pel col·lectiu. On la discussió serena sobre eventuals aliances electorals siga només un punt dins d’ una realista però ambiciosa planificació estratègica que ens possibilite presentar-nos a l’electorat amb normalitat i amb confiança.

Un moment en que el col·lectiu cobre personalitat pròpia, reivindicativa, internament i externament. Amb un treball orientat a identificar i ampliar l’espai valencià de progrés des del nostre àmbit d’actuació. Un col·lectiu com qualsevol altre d’este partit i com el que mereix el cap-i-casal del nostre país.

És un moment per a la política municipal , la de la València “de creus en dins”, la que parla dels servicis públics, de la protecció del nostre patrimoni cultural, del benestar dels valentins i valentines...

Algú va dir, fa temps, que “arreglar voreres” era la millor manera d’avançar, des de la política, en la construcció nacional del poble valencià. Això haurem de fer a partir d’ara. Arreglar voreres, col·legis públics i línees d’autobús. Serà el nostre millor servici per la nostra ciutat però també per al projecte global del BLOC.

Fa alguns mesos vaig abandonar voluntàriament la secretari general del BLOC JOVE per tal d’afavorir un procés de renovació en el mateix i fer un parèntesi en la meua participació en política. Només un projecte on realment puguera ser útil podia interrompre-ho. Només la meua ciutat, el meu col·lectiu podien motivar-me d’esta manera. És ací on vaig començar a treballar pel país fa 9 anys, i des d’on a partir d’ara vull fer-ho amb major intensitat que mai.

Vull agrair a les diverses corrents presents al col·lectiu de València la seua bona predisposició i responsabilitat per tal d’afavorir este acord. Al BES, al BPC i al BdC. Un acord plural i d’unitat que des de feia anys necessitava este col·lectiu. Indispensable per al dur treball que ens espera.

Vull agrair molt especialment a la gent del BLOC JOVE, els meus companys i companyes , haver estat durant temps el millor motor no només per a este acord, sinó també per a este col·lectiu. La seua energia s’encomana i es multiplica demostrant que la joventut valencianista no és només el futur, sinó també una peça clau per al present d’este col·lectiu.

També a la gent que m’havieu animat a que fora jo mateix qui encapçalara esta nova etapa. Confie que sou conscients de la importància de l’acord alcançat que requeria d’un lideratge plural i compartit, com ho és el nostre propi col·lectiu.

I per últim a Ximo López. Pel treball fet i per la seua autocrítica, però sobretot, per la seua generositat i responsabilitat que s’han traduït en complicitat i un debat sense tabús. Una actitud que confie es mantinga durant els propers anys i que s’ha guanyat un vot de confiança que ara obertament us reclame a la resta.

Hui s’obri una nova etapa en el col·lectiu de València que amb el treball no només de l’Executiva Comarcal sinó del conjunt de l’organització pot ser fructífer. Hui no estic, però a partir de demà compteu amb mi per tal de construir el valencianisme polític que esta ciutat i este país necessiten.

Moltes gràcies.

4 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Felicitats i a moure la cosa!

Nelo ha dit...

Sort en esta nova etapa Pere, jo em quede amb la part artística que visqueres.

Xilxeiro ha dit...

Felicitats Pere, i a tota la nova executiva també.

Des del BpV (que no BPC xDD) teniu tot el recolzment i col·laboració que us faça falta per aconseguir el col·lectiu fort i dinàmic que València i el BLOC es mereixen i necessiten.

Anònim ha dit...

la web del BLOC de ciutat de València porta parada un temps, el BLOC no es veu al carrer, ni enlloc, missing forever?

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com