divendres, 3 de novembre del 2006

Catalunya els tria i ells... pacten

9 partits 9. Per que si bé eren 6 llistes.. són 9 els partits que les composaven: CDC, UDC, PSC, CpC, ERC, IC-V ,EUiA, PP i Ciutadans. Catalunya és així de plural i, de ser cert el que em comentava un amic , molt moderna i europea per que, finalment ja tenen un partit populista al Parlament.


Ciutadans-ciudadanos, és això. I s'han beneficiat d'una molt baixa participació (lamentablement també és un simptoma de modernitat) per accedir a un Parlament que no contempla cap altra barrera que la del 3% per circumscripció.


Si això passara al nostre país, hui el BLOC tindria 4 diputats i UV tindria 1 . Veges tu la diferència de tindre un parlament abocat al bipartidisme o tindre 5 partits a les Corts Valencianes.


A Catalunya ara toca allò tant higiènic per a la democràcia com és l'obligació de pactar.
Sociovergència, tripartit progressista o bloc sobiranista? Que siga el millor per a Catalunya. Sobre que és el millor per al País Valencià tinc les meues sospites.. però me les reserve... de moment... ;)

2 comentaris:

La Tenalla ha dit...

T'equivoques, són 9 partits: et descuides de Ciutadans pel càrrec (CpC), que han tret 2 diputats conjuntament amb el PSC.

Pere Fuset ha dit...

Gràcies per la correcció. Millor m'ho poses... ;)

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com