dimarts, 21 de novembre del 2006

Tots els 20-N

Ahir, quan recordàvem el 31 aniversari de la mort del dictador Franco i l'inici de la transició espanyola un grup de membres del BLOC JOVE ens reunirem a les portes del col·legi Teodor Llorente de València, presidit per un gran escut franquista, per a exigir a els administracions valencianes la retirada de la simbologia d'aquell règim totalitari i aliat del feixisme.

Ja tenia ganes d'organitzar alguna protesta així puix tot i que el tema és recurrent matèria d enoets de premsa, no haviem realitzat cap acció concreta des de que un grup anònim (sic) llançà ous de pintura verda contra l'àguila del tio Paco.

Una senyora molt enfadada vingué a increpar-nos. Ens deia que què passava si a ella li agradava que això estiguera allà dalt. De seguida altres pares i mares s'uniren a la protesta per queho consideraven una qüestió de reivindicació democràtica. Aquelles eprsones, membres del AMPA del col·legi ens explicaren que l'àguila no era la única marca del franquisme que quedava doncs tot el col·legi patia d'una infrastructura de planificació franquista que els feia patir per la pròpia seguretat dels xiquts i xiquetes del col·legi. Amb una mica d'humor negre, però comprenent allò que ens deien vaig replicar-los amb un... "i gràcies que no són barracons".

Ahir a més a més fou l'aniversari del Tirant lo blanc, tant de la publicació del llibre de Joanot Martorell, com de l'associació cívica que segels després porta el seu nom. Coincidències de la vida fan que hui, dia 21, siga el 6é aniversari de Valencianisme.com . Si no fora epr que tinc el calendari una miqueta "ajustat" faria per celebrar-ho amb tota la gent que ha fet possible la seua continuitat. Haurem de deixar-ho per a me´s avant, quan estrenem el nou portal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per tot plegat!

Anònim ha dit...

no vaig poder anar perquè estava treballant però jo vaig estar 4 anys anant a eixa escola a estudiar dolçaina i m'indignava cada vegada que pasava per la portalada. Allí estava la seu del Conservatori Municipal José Iturbi que ara té una magnífica seu al costat del parotet de la ciutat de les ciències. Els alumnes de dolçaina, com encara som músics de primera, s'han d'aconformar en anar a classe a unes antigues instal·lacions a Benimaclet, segregats de la resta d'instruments normalitzats...en fi, coses de valencians/es!

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com