dijous, 1 de març del 2007

Falleritzem la música en valencià (II)

Hui arranquen les mascletades de falles. Quan escric açò deuen estar sonant els primers trons d'avís i de fons pseudomusical del "valenciaenfallas-laralalà" que el cantant i propietari de la sala Canals, Vicente Ramirez, ha aconseguit convertir en "himne oficiós i caspós" de la festa fallera gràcies a l'Ajuntament de València.

Des del BLOC JOVE reclamàrem l'any passat que la megafonia de la Plaça de l'Ajuntament contribuira a difondre la música en valencià dels nostres músics i cantants. Fins i tot trobarem complicitats com la del Col·lectiu Ovidi Montllor que va publicar un article a Levante o la del programa de la cadena SER "No estamos locos" que va lliurar als responsables de la JCF un cd amb alguns dels millors grups del nostre panorama musical.

Enguany Valencianisme.com amb el suport de Vilaweb, L'Avanç, El Punt, lallum.org, el BLOC JOVE, Racó Català i altres entitats i mitjans proposem una campanya per aconseguir este objectiu i un altre ben relacionat; que els nostres cantants puguen actuar als concerts de falles que organitza la Cadena Ser. Podeu participar des d'ací

3 comentaris:

Pixel ha dit...

Hola, Pere. Finalment sembla 'Ser' que la música en valencià no serà falleritzada, almenys per la cadena Ser. A mi m'han explicat que ningú de la campanya s'ha posat en contacte d'una manera formal amb l'encarregat de l'emissora de dur a terme els concerts, i que tot es confiava a la 'pressió social'. És això cert?

Anònim ha dit...

No m'estranya gens

Pere Fuset ha dit...

Pixel, es van fer algunes gestions ja fa alguns temps. No les vaig fer personalment però conec alguns detalls i la resposta fou més o menys a un "això ho decideixen des de Madrid". Per això en esta ocasió, els promotors/es hem optat per la pressió social. Segur que ara és molt més fàcil assolir l'objectiu.. tot i que hagem d'esperar al 2008.

Siga com siga, benvingudes les crítiques que faré arribar a la resta de la troupe.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com