dijous, 8 de març del 2007

Mal rotllo

Em sent clarament derrotat per l'actualitat i el seu mal rotllo. Preferia escriure quatre ratlles sobre la trobada de dones nacionalistes del BLOC JOVE a la que han asistit convidades diputades nacionalistes d'Escòcia i País Basc, o queixar-me virtualment de la grip que he pillat... però com dic l'actualitat força a parlar del que ocupa bona part de les tertúlies a l'hora d'esmorzar. El tema De Juana.

El comportament del PP espanyol està sent excessivament mezquí. No només no posen de la seua part per assolir la pau, no només crispen l'ambient, no només dividixen als democràtes, no només instrumentalitzen electoralment el dolor i la ràbia generada per la violència terrorista... ara pràcticament ens estan volent fer triar entre ells i l'estúpida banda terrorista ETA. L'estratègia practicada pel PP és el més paregut a un "O estàs amb mi o estàs amb ETA" i en eixe darrer grup ens deuen incloure ja no només als sobiranistes,ara també als socialistes, i a qualsevol que valore com políticament encertada l'arriscada decisió del Govern sobre un De Juana Chaos que ha estat massa pròxim a esdevindre màrtir.

El PP ha optat de nou per una estratègia guerracivilista absolutament repugnant que tampoc hauria de ser del gust de l'electorat centrista al que sorprenentment encara té captiu (militància centrista del PP.. desperteu osti!). Li retornarà com un boomerang el seu intent de traure rèdit polític en matèria antiterrorista? Encara no ho sabem però pareix sensat pensar, almenys per a mi, que s'està fent perillar la cohesió social amb els alts nivells de crispació...

I amb tot el PP s'ailla de tota la resta de formacions, cosa que si m'ho permeteu. no crec que siga positiva per a res ni ningú. És el preu que el PP, però amb ell tota la societat, ha de pagar al medir-ho tot des d'una perspectiva electoral. Com si els partits foren unes empreses brutalment capitalistes que només hagueren de produïr beneficis en forma de vots... sense mirar més enllà sobre els efectes que això genera en l'entorn. I encara direu que dir Adéu PP és radical? Ho necessiten tant o més que nosaltres!

ETA ha catejat sempre en humanitat i utilitat per la seua pròpia condició de banda terrorista. Ara caldrà avaluar com es desenvoupa l'esquerra abertzale en l'enèsima prova de foc en el camp d'actuació política.

No espere molt, només que facen allò que és evident que han de fer. Un vent euskaldun em diu a l'orella que un moderat optimisme no em farà mal. Li faré cas tot i que només siga per mantindre l'esperança en la pau.

PS: Dones, feliç dia de reivindicació!. Aprofiteu per recordar-nos que no sou cap complement sinó un equivalent.

2 comentaris:

Vicent Garcia i Llorens ha dit...

Des de Dresden es senten, i fins ací arriben els crits i la crispació que ix de la caverna.

I quan algú d'ací em conta que Alemanya està passant una mala situació (que és cert), que el seu sistema social pràcticament ha mort (que és cert), que ací a Dresden estan patint molt de prop l'entrada de Polònia i la República Txeca a Europa (que és cert),... jo el talle.

I aleshores li pregunte: tu t'imagines que després de la 2a Guerra Mundial, Himmler hagués creat un partit polítics, i a més d'això tingués vora un 40% de vots? I de seguida em contesten: això és impossible!! Ací tenim molt clar quins són els nostres defectes històrics i no n'estem orgullosos.

A més, de no estar orgullosos, l'exposició i enaltiment dels símbols feixistes lligats al nazisme estan totalment prohibits.

Però "Spain is different". Ahi hi ha un cop d'estat feixista, mil·lers d'assassinats, repressió brutal i extermini cultural, i quan el dictador mor ... doncs res, tots tan amics.

I clar, aleshores els meus amics alemanys, es queden mirant al cel i em diuen ... és molt extrany, això ací no passa. Doncs no, als estats del primer mon, eixes coses no passen.

No tenim el convent per agranar, el tenim per a tombar sencer, i el més greu és que hi ha massa gent que el veu més lluent que un espill.

Anònim ha dit...

L'efecte ha de ser pervers per al PP, per força. Però, de rebot l'ultranacionalisme espanyol va escampant-se... Mentrestant, diuen que els nacionalistes som nosaltres. Nosaltres!

XAVI http://cat.bloctum.com/xavihervas

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com