dijous, 11 d’octubre del 2007

Atemptat contra el BLOC

Tot apunta a que l'artefacte col·locat la nit del 8 d'octubre a la porta de la seu nacional del BLOC no era una simple brometa sinó un autèntic artefacte explosiu que d'haver esclatat haguera produït molt més que una simple fogonada. Per dir-ho clar, la nit del 8 d'octubre, a la Ciutat de València es va produir un intent d'atemptat amb explosius contra el BLOC.

Sobre la impunitat amb que actuen els grupuscles feixistes al nostre territori no puc afegir molt més del que ja he comentat en altres ocasions tot i que la col·locació de l'explosiu suposa un bot considerable que supera l'anècdota. No obstant hi ha un parell de reflexions des de la més profunda indignació que trobe que és just compartir i difondre.

La vesprada del 9 d'octubre un militant del partit em cridà per comentar-me com un conegut seu, veí de la finca on tenim ubicada la seu nacional , li havia parlat d'un atemptat al Carrer Sant Jacint. Extranyat per la notícia vaig cridar a un parell de membres de l'Executiva Nacional per interessar-me. Ningú no sabia res i en un primer moment vam pensar que podia haver estat una falsa alarma o un malentès relacionat amb el repugnat atemptat d'ETA a l'escolta del regidor socialista. No ens podíem creure que una cosa així haguera passat sense que ningú des de Delegació de Govern es posara en contacte amb els màxims dirigents del partit.

Una mica més tard , encuriosit per una nova cridada de les mateixes i insistents fonts vaig telefonar a Enric Morera qui em comentava que poc temps abans havia tingut un comentari del Delegat del Govern, el socialista Antoni Bernabé. Per les seues paraules podíem entendre poc més que havia estat una gamberrada.

No ho havia sigut. La pressió d'alguns periodistes van fer parlar a les primeres fonts policials. Es reconeix per fi l'existència d'un artefacte explosiu i una espectacular actuació policial, amb especialistes en matèria antiterrorista inclosos, en la matinada del 8 al 9 d'octubre.

A estes hores però encara ningú de la Delegació del Govern s'han ficat en contacte amb els dirigents del BLOC per a donar tots els detalls del que ha passat i conèixer quina és la investigació que, confiem, s'ha posat en marxa. Els comentaris dels veïns que escoltaren els efectuats pels experts artificiers són d'allò més alarmant i trobe que per prudència s'han de reservar de moment.

Una vegada més el Delegat del Govern socialista tracta d'ocultar, minimitzar i desviar l'atenció sobre les agressions de la violència política a terres valencianes. Com amb aquella resposta parlamentària al Congrés dels Diputats en què es responsabilitzava al "nacionalisme valencià radical" de les agressions físiques patides el passat 25 d'abril, el responsable polític de les forces de seguretat , mareja la perdiu per tal d'evitar reconèixer que hi ha grupuscles d'extremadreta organitzats per a amenaçar, atemptar i agredir contra persones i organitzacions del valencianisme i l'esquerra.

Una dita irònica diu que cada dia hi ocorren al món la quantitat exacta de notícies que caben en un informatiu. La trista realitat apunta que per a bona part dels mitjans valencians i de la resta de l'estat l'agressió a la seu del BLOC mai va tindre lloc. Un fet especialment sagnant- tot i que no per la novetat- en el cas de Canal 9, que ni tant sols amb la maquiavélica visió d'una oportunitat per desgastar als socialistes s'han fet resó...

Vosaltres mateixos podeu jutjar la situació a la qual hem de fer front des del partit. Més enllà de l'agressió, ara ja amb explosius, hi ha una incomprensible manca de solidaritat per part del President de la Generalitat, menyspreu i desprotecció per part de la Delegació de Govern socialista, silenciament mediàtic per part de bona part de la premsa... i ni la més mínima garantia de que la propera vegada l'agressió no faça perillar la integritat física de les persones.

El millors dels nostres recursos en una situació així sou de nou vosaltres: la militància, els simpatitzants, els amics i amigues del BLOC i els que simplement avantposeu les llibertats democràtiques a qualsevol actitud partidista, sectària o com en este cas, antidemocràtica, terrorista i violenta.

No deixeu de còrrer la veu del que està passant ... per que com ja hem dit en alguna ocasió, no ens van a callar.. i a més a més ens van a sentir.

6 comentaris:

Soca ha dit...

Fuset, ara mateix faig un enllaç des del meu blog al teu post (no passa massa gent, però si algú ho llig benvingut).

Em sembla molt aclaridor el que dius. Estem en una situació molt dura. Indiferència per part de la dreta i incompetència (crec que eixa és la paraula) per part de la delegació del govern (socialista). Cal dir-ho tot.

Per favor, seguix informant. I crec que és urgent les cartes al director i parlar amb responsables de RTVV (el Quintanilla eixe) perquè "furtar" informacions al poble des d'una institució pública no és qualsevol cosa.

Per cert, ¿sabeu si a RTVE es va dir algo? Perquè que li posen un artefecte explosiu al principal partit nacionalista i al tercer d'una autonomia el mateix dia que es celebra la Diada Nacional també mereix informació als telediaris estatals. I més si eixe mateix dia ha hagut un atemptat d'ETA (ni que siga com a cua de la informació).

Enforabona per tot el que esteu fent des del Bloc (i Bloc Jove).

Anònim ha dit...

Aquestes coses passen perquè tenim polítics que no creuen en la democràcia (PP) i per això rebutgen que s'anul·len els símbols i lleis franquistes. Com pot ser que no il·legalitzen el GAV/Coalición valenciana i España 2000?.

Albert Miret Ballester ha dit...

Certament tot açò ès tristíssim que no tinga massa ressó o cap ressó als mitjans que la majoria de valencians consumixen.
Espere i exigisc que la investigació estiga ja en marxa per aclarir estos fets per part d'estos impresentables que sols entnen la democràcia apalliçant o atemptant.
Sobre el delegat de Govern dir que la seua actitud em sembla molt deplorable.

Anònim ha dit...

Si realment ha sigut (o podia haver sigut) un acte de violència terrorista tan greu, crec que no és tan complicat informar a la societat. El BLOC disposa de més de 200 regidors dispersats per tot el País Valencià, no? Doncs bé, a cada ajuntament on hi ha representació, proposta de moció rebutjant les acciones terroristes i feixistes contra la seu nacional, el partit i les persones. Després, explicació de la falla en els mitjans de comunicació interns a nivell local.
Salutacions i País

Anònim ha dit...

La situació del estat espanyol es deplorable, i al país, nosaltres ens veem endinsat per tot el que succedix, van aprofitar que nosaltres celebrabem el nostre día per atemtar contra nosaltres, encara que grácies podem donar que ho feren allí i no al Parterre ó on feiem el concert que posiblement aguerem corregut més perill!!!!Es molt deplorable la situació d'un govern valencià que no es veu afectat per el que succedix i va a la seua però, si que monta gran dispositius quan el ocorregut és a la seua seu!!!i un a delegació que no servix per a res i que tansols fa el paperot!!!que tirst és que sapigueu més per els veins que per la subdelegació del govern!!!Anim i a continuar endavant!!!Ara nosaltres!!!
Salutacions, Vicent

Anònim ha dit...

En qualsevol altre territori, militants i simpatitzants hagueren muntat una concentració multitodinària de rebuig. Darrere, els falaixos i la premsa. Què han fet els bloquers? RES. Aquest fet és encara més desolador que no la bomba. Ni som ni serem mai res que s'assemble a un país, perquè no ho mereixem.
I els diputats del Bloc, de paelleta?

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com