diumenge, 22 de juny del 2008

El triomf d'Espanya

Sent pel balcó els crits de la gent dels bars del barri. La gent aguaita també per les finestres. Minuts després les traques i els clàxons es sumen a la melodia urbana. La selecció espanyola ha passat de quarts i la majoria de la gent que conec ho celebra. L'endogàmia sobiranista té els seus límits i també les seues contradiccions.

Sospite -diguem perspicaç- que no tota esta gent ha comprat un televisor de plasma al Media Markt, tot i que açò puga explicar la parcial alegria d'alguna companya donada la promoció que va llançar l'empresa. Més paradoxal encara em pareix l'alegria manifesta d'algun conegut votant d'ERPV, o la de qui declarant-se valencianista, i pel fet de ser-ho també en termes futbolístics, s'alegra d'un èxit en què els jugadors xotos tenen alguna mínima vinculació . Curiosa per cert la confessió d'una persona ben pròxima que em diu que no volia una victòria del combinat italià per la política de Berlusconi...

Al remat la majoria de la gent del meu entorn, exceptuant la de l'òrbita valencianista amb les seues declarades excepcions, no entén la meua "no-alegria". Fins i tot per a qui no gaudix habitualment amb el futbol el fet que la selecció d'Aragonés avance a una competició internacional és motiu de brindis. Com els expliques la fredor que em causen els gols de la roja?

Crec que em limitaré a garantir una reacció similar a la seua quan siguen els colors de la selecció valenciana els que lluïsquen a una Eurocopa. O per adoptar un posicionament pragmàtic.. quan s'ens atorgue als valencians i valencianes el finançament que ens mereixem per part de l'Estat. això si serà una victòria de tots i totes. I llavors seré jo qui pegue els crits per la finestra i brinde amb mistela del país. Mentre resistirem a les dosi de nacionalisme banal futbolístic que ens esperen els propers dies a l'espanya que ens ha tocat viure.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Justament hui, Villa no ha marcat i no haurà pujat de preu...una llàstima.

Això si, el que no ens anem a estalviar són les dosis de nacionalisme banal espanyol que ens esperen.

PO-TE-MOS :P

Anònim ha dit...

Ara, que ningú s'oblide quí són els que millor es senten en este nacionalisme espanyol: els amics de Prisa (Ser, El País, Cuatro...).

BLOCJOVECalp_Admin ha dit...

La veritat és que estem bons amb aquesta sobredosis espanyolista. I sobre la selecció jo també he sentit això de "no quiero que gane Italia por Berlusconi" a més de més burraes.

I com bé a dit l'anònim, mirem qui està fent la campanya per la selecció, el nostre bonbulgut company el PSOE! Uo! Que coses té la vida.

Per últim ús deixe uns interessants estudis del CIS perque aneu reflexionant i buscant estrategies per tal d'assolir l'espai valencià a la nostra societat.

http://www.cis.es/cis/opencms/-Archivos/Marginales/2660_2679/2667/e266702.html

sequier ha dit...

Ei, que jo també em vaig comprar una tele al Media Markt, i ara gràcies a “la Roja” em compraré més cosetes. Això ha servit, almenys, per a pal·liar la mala hòstia de "nosaltres, els ressentits", i que la incomprensió dels que ens envolten no siga tan greu.

Anònim ha dit...

La veritat és q és dur vore València de festa, els claxons, les traques, la gent disfressada pel carrer, banderes d'espanya... en fi, estic totalment d'acord amb el que dius al post. Jo no posaré cap excusa, no volia que guanyara la selecció espanyola, preferia que ho fera la italiana, i no per anar en contra d'Espanya sinó perquè no suporte el bombardeig nacionalista espanyol de Cuatro i companyia per més temps. Gràcies Zapatero per carregar-te la pluralitat d'este estat amb tanta sutilitat.

Miquel Àngel Gascón ha dit...

No patiu companyons. És una cosa inevitable. És més quasi donaria gràcies perque encara queden alguns valencians que no boten quan marca la selecció espanyola.

A mi em convidaren a sopar, i tinguí que fer vàries explicacions. La primera qui era eixe de la camisola que estava girat. :)

La segona, perqué cada volta que eixia la familia real, m'alçava del sofà i li ensenyava als reis el tio de la camisola que estava girat.

I tercera perque no em posava nerviós en la tanda de penals. Això va ser més difícil, encara que no entengueren cap de les tres explicacions. Pero bé, resignació i pedagogia, no cap més.

Anònim ha dit...

no es perquè siga Espanya, tan sols que la gent el que vol són alegries en eixe sentit, mos queda molt per fer. Bé no sols al valencianisme polític, sinó el cultural i inclús el comercial que açò és per comentar-ho. I ACPV no ajuda gens, ara per eixemple demanant algo per al Tibet les joventuts quan el 99% de la població valenciana a part de que se la sua com un casa, no té cap informació o base d'opinió al respecte; aixina que dóna igual que es diga X o Y. La gent no està per a salvar el món sinó per a que li arreglen els seus problemes com a molt.

menos mal que els valencianistes no depenem d'ACPV sinó estàriem morts com a poble... deia Josep Vicent Marqués que volia un país millor o més perfecte, pos no senyor estaves equivocat. Hi ha que voler una país normal, que tothom entenga, no quatre intel·lectuals. El garrulerisme espanyol és fort, el valencià ho deuria ser més i deuria de tenir símbols (i no parle de banderes, sinó de persones i entitats).

O hi ha adoctrinació, o hi ha valenciania i fer costat a les tradicions, o hi ha informació valenciana, o hi ha BLOC de valencians contra el PSOE i el PPE, o hi ha transversalitat. O el país no sobreviura o no hi haura res a fer (que per cert encara no està mort com diuen els catalans, i em referisc a que hi haja un moment en que ningú d'aquí es sentisca valencià del nord al sud) i també s'ho dic als que ara es senten espanyols: com el país no sobrevisca açò serà una puta merda serem esclaus sense arrels ni identitat i sempre intentant aparentar més que els madrilenys, i quan els vinga mos fotran unes quantes males jugades, i demanant uns poquets de diners per les escoles o infraestructures, etc... no estem al servei de ningú, ni bascos ni espanyols.

per un costat diuen ai polititzeu l'esport i per l'esquena o cada descoberta fan el contrari, tant que podria escriure un llibre amb totes les manipulacions polítiques i de poder espanyoles.

I sí, amb llengua, amb l'esport, amb el país se té que fer negoci també, perquè aquí no estem en el comunisme i la gent té que viure perquè la vida està molt cara. però molt.

i parlant de Mediamarkt i centres comercials, que algú em diga en el País als centre comercials de les nostres ciutats quants DVD o música es troben en la llengua nacional. quantes productores es preocupen de fer doblatge en valencià i ja no te dic que ho facen en estandar aceptable no gironí.

Anònim ha dit...

ESTIC AMB TU... Vaig vore el partit sopant pasta (sóc superticiós a la meua manera) i al remat la parada de Casillas va desfer també el meu barri en trons.

I llevat de vosaltres i mon pare (xD) també em note una inexplicable exepció entre gent que inclús es declara independentista

Aiis! La màquina d'homogeneitzar va bé... amb futbol i reis al palc compartint les sensacions de l'"español de a pie" fan més espanya que amb canons i fusells.

...En fí, com sopar pasta no funcionà, tinc preparades unes nines ruses...

jordi ha dit...

jo tampoc em vaig alegrar..


SELECCIONS VALENCIANES JA!

Pere Fuset ha dit...

A tots una mica de paciència... fins que arribem als Jocs Omlímpics i estiguem en les mateixes... hehehe. I a Sequier enhorabona per la recompensa econòmica que haurà obtingut per part del Mediamarkt.
Com potser sabreu mentre Camps es gasta una milW·lionada en patrocinar la selecció espanyola de basket són moltes les federacions esportives valencianes que es plantegen tancar per la manca de recursos econòmics...

Anònim ha dit...

El xorra-comentari de "votants" d'ERPV "alegrant-se" és alguna mania personal, persecució intimidatòria i simple mania persecutòria.
A doncs mira, jo tinc amics votants del Bloc que es van pintar la cara amb la bandera d'Espanya, veus què bonic?
Vinga tira tira cara dura!!!

Pere Fuset ha dit...

No anònim, el comentari és un exemple singular i trist del "triomf d'Espanya". La resta potser està als teus ulls però no en les intencions del comentari. I si ho dubtes torna a llegir el paràgraf.

Anònim ha dit...

Més que Bloc Jove hauríeu de dir-li Bloc "Jove", perquè molts teniu ja una certa edat per a proclamar-vos com a "joves".
O és per una assimilació fonètica del nostre valencià apitxat que en alguns pobles ho pronuncien com ara l'allioli "Chovi"? He he he
I tornant al comentari anterior, Peret, canta moltíssim que et claves amb ERPV i no pas amb PSOE o PP, serà que sou massa bon amigots (sobretot del PP) com per a clavar-vos amb ell i preferiu a algú més xicotet per a poder fotre-li tortes? Tot plegat em sembla una miqueta covard per la teua banda, si m'ho permets.

Agostí Tiralí ha dit...

Xè Pere hem coincidit més o menys al tema del Blog. Una agradable coincidència, malgrat la delicadesa de l´assumpte que tractem. Espere que guanye Rússia, no per antiespanyol sinó perquè estic fins als nassos de la barreja futbol/nacionalisme espanyol.

Un altre aspecte que he vist hui és la quantitat de banderes que hi ha penjades dels balcons i fins i tot als taxis. Totes amb les seues versions del bou, de l´escut, amb missatge. Pareix que estiguem en festes...No vull imaginar-me que passarà si guanyen l´eurocopa. Igual fan caça de bruixes i tot... En fins...

Moltes salutacions Pere!

Pere Fuset ha dit...

Anònim, que no, de veres,que no. Que ací i ara només estic enumerant paradoxes i obviament no és cap paradoxa que l'electorat del PPSOE, és a dir, la immensa majoria de la societat valenciana, celebre la victòria. Sobre això de jove tingues en compte que encara que malament conservat servidor té encara 25 anys i el Carnet Jove arriba ja als 30. En qualsevol cas jo sí sóc apitxat i amb orgull.

Agostí, ja he llegit també el teu post. Efectivament jo per desgràcia tampoc les tinc totes en que no els done epr fer cacera de bruixes...

Anònim ha dit...

Doncs la vostra burla-campanya de L'apitxat amb Xavier Castillo de cap no va ser molt respectuosa amb el nostre apitxat que diguem, eh Peret? Em va semblar lamentable una burla així d'uns dels molts dialectes del valencià. Jo m'ho faria mirar.
De tota manera vull insistir que la teua "simple enumeració de paradoxes" amb relació a ERPV, com tu la descrius és MOLT sospitosa, sempre ix més econòmic intentar pegar als més petits, com tu has fet. Què atrevit i què n'ets de valent, eh Peret? A veure si t'atreveixes amb els més grans, com ara els teus amics del PPSOE.
Per cert, les properes eleccions a les Corts Valencianes sols tindrem blanc i negre, no? Bipartidisme pur i dur des de municipis fins al Congrés espanyol, tot passant per les nostres Corts valencianes!
Ànim! Tots plegats ho heu aconseguit! Un desastre de "Compromís" personalista i molt d'esquenes a la voluntat de voler crear una "tercera força". Cadascú ben agafadet a la seua carideta i les properes eleccions a les Corts el País Valencià definitivament a fer la ma! Enhorabona xiquets.
Per cert, no sóc d'ERPV ni de cap corrent crític del Bloc ni d'EUPV, ni d'IPV-Verds; sols sóc un valencià indignadíssim amb el que està passant. Us queden menys de tres anys per a rectificar completament.
Ah! Enhorabona, hem perdut l'únic diputat "no PPSOE" que hi havia per València. Gràcies al Compromís, al Bloc, a EUPV, a IPV-Verds i a veure quan parirà l'àvia; ho hem aconseguit! Ni senyera ni blavera ni res, una caca de vaca ben gran tenim.
Gràcies, us ho heu currat. Ale, a criticar ERPV, Esquerra Verda, Ciutadans en blanc i el Partit Marihuana, que veig que t'ho passes bé.

Pere Fuset ha dit...

Anònim de veres, trobe que barreges massa coses, Et diré només una cosa... per a criticar a un partit hi ha millors elements que la paraoxal caricatura d'un dels seus votants.

Vicent ha dit...

Jo crec que les competicions esportives s'han d'aprofitar perquè al cap i a la fi generen debat polític. És inevitable separar-ho, per tant ja que està muntat així, aprofitem-ho.

Que guanye, qui vullga però en tot cas, si ens posem a ser justos, que guanye el millor, a mi tant em farà.

Salut!

Albert Miret Ballester ha dit...

El que trobe inconcedible ès l'aprofitament de la seua eufória per insultar i menysprear als qui no pensem com ells.
Si guanya la selecció espanyola no estaria demès arrancar-li un com´promís als nostres de recolzar a la selecció valenciana no sols per jugar el partit tradcional de cada any sinò la seua oficialitat.
Compromís que evidenment alguns no voldran fer-se'l seu.

Coalició Compromís BLOCBLOC JOVE Tirant lo Blanc escola valenciana Inbtersindical valenciana Valencianisme.com